De boeken die ik heb gelezen in juli 2019

In juli heb ik ontzettend veel gelezen. Er zitten dan wel een paar graphic novels tussen, maar in totaal heb ik 22 boeken gelezen! Echt een heel groot aantal in vergelijking met andere maanden, dus ik ga zeker mijn reading challenge van 100 boeken halen. Er valt in ieder geval genoeg te bespreken in deze Wrap Up!

Ik begon de maand met Het omgekeerde van altijd van Justin A. Reynolds, een verhaal over een jongen die constant terug de tijd in gaat om het meisje van zijn dromen te redden. Dit boek recenseer ik voor Fantasywereld en ik vond hem erg mooi, maar hij was ook wel aan de iets te kleffe kant. Verder las ik voor Fantasywereld het derde deel van De Nachtuilen, Het hart van de tijger. Erg tof deel, ik ben benieuwd naar het afsluitende boek! Ik las daarbij De ziel van het zwaard, het tweede deel in de nieuwe serie van Julie Kagawa die gaat over Japanse mythologie. Tof verhaal, maar soms worden de Japanse termen te vaak naar je hoofd geslingerd en het eerste deel van het boek verliep erg traag.

Er waren ook graphic novels die ik voor Fantasywereld las. Zo las ik het derde deel van Goblins, een verhaal waarin goblins vaak op hilarische wijze aan hun einde komen. Ik las het vervolg op Sangre, over een meisje die meerdere wereld doorreist omdat ze uit is op wraak. Mooie setting, maar dit wraakverhaal was een beetje voorspelbaar. Verder las ik Mausart, een verhaal over een muis die uiteraard de dierenversie is van Mozart. Erg leuk verhaal! Tot slot las ik twee delen van Frigiel en Fluffy, een serie over een Franse YouTuber en zijn Minecraftavonturen. In principe vermakelijk, maar het tekenwerk is niet heel mooi en het redactiewerk kon echt wel beter… De recensies van deze graphic novels ga je allemaal tegenkomen op Fantasywereld!

Voor mijn blog las ik ook een hoop boeken. Zo las ik A Darkling Plain, het laatste deel in Mortal Engines. Een mooi einde, maar het was wel een dikke pil en af en toe niet helemaal te begrijpen. Ik bekeek het reisboekje Wonderlust, waar je allemaal bijzondere tips en vragen krijgt over jouw reis. Deze ga ik zeker gebruiken als ik weer naar Japan ga voor een langere reis! Gebroken is het vervolg op Gewist en ik genoot daar zeker van. Lekker veel vragen, veel actie en ik kan niet wachten op het laatste deel in deze trilogie! Binnen een dag las ik Match uit van Buddy Tegenbosch, een prachtig verhaal over een mooie zomer, vriendschap, familie en meer. Buddy heeft zichzelf weer overtroffen! De Uitverkorene is het eerste deel van de Contender-serie, de nieuwe serie van Taran Matharu. Hoewel ik dit boek erg spannend vond, was hij nogal warrig en wist het verhaal me nog niet te overtuigen, dus ik hoop dat het vervolg veel duidelijk kan maken. Ik las ook nog Pans Labyrint, de bewerking van de film van Guillermo del Toro dat is geschreven voor Cornelia Funke, een geweldige schrijfster. Een heel bijzonder verhaal, en het zou kunnen dat je rond het online komen van mijn recensie wat leuks wat betreft dit boek kan verwachten… Tot slot las ik Het meisje dat de maand dronk, een ontzettend mooi verhaal over een meisje die magie bezit en met haar grootmoeder leeft in het moeras met een monster en een kleine draak. Een fijne opbouw en een betoverende schrijfstijl!

Ik las ook nog een hoop boeken die ik de afgelopen tijd had gekocht, al lang in de boekenkast had staan of die ik had geleend van iemand. Zo las ik Schaduw me en Weersta me, de nieuwe delen van de Touching Juliëtte-serie. Toffe boeken, maar ik heb er wel het een en ander op aan te merken. Ik: Notes to my future self is een invulboekje waar je alles over jezelf opschrijft, die ik in de goodiebag vond van Yalfest. Erg leuk om af en toe wat in te vullen uit dit boekje! De Glazen Troon is het eerste deel in een fantasyserie. Mijn fangirl won de complete Nederlandse box, dus ik ga nu de hele serie lezen! Het eerste deel ging ik herlezen en vond ik weer net zo tof als de eerste keer dat ik hem las. Ik las nog De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes, een heel origineel sprookjesboek en Het mysterie van niks en oneindig veel snot, een boek over onder andere de oorsprong van het heelal, erg interessant! Percy Jackson and the Singer of Apollo is een kort verhaal voor maar 2,50 bij de Donner, dus deze nam ik mee en las ik meteen uit, erg leuk boekje! Ik las nog Avatar The Last Airbender: North and South, het vijfde graphic novel avontuur van Aang en zijn vrienden, waar ik weer erg van genoot. Daarnaast las ik Opal, het derde deel van de Lux-serie. Ik ga nog een podcast maken over dit boek, want er valt genoeg te bespreken!

Dit zijn de boeken van de afgelopen maand. Wat zijn het toch een hoop! Ik haal mijn Reading Challenge nu met gemak. Wat was jouw favoriete boek van de afgelopen maand?

1 reactie

  1. Wat een geweldige lijst zeg! Mijn favoriete boek van afgelopen maand was Vijf stappen van jou van Rachael Lippincott.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.