De boeken die ik heb gelezen in juli

Zo, een flinke leesmaand is weer voorbij! In juli had ik eindelijk vakantie (afgezien van mijn hertentamen), dus ik kon lekker veel lezen. Boeken gelezen, maar ook nog wat manga. Boeken die pas zijn uitgekomen, maar ook boeken die al een tijdje uit zijn. Een goede mix dus! Ik heb maar liefst twintig boeken/manga gelezen in de maand juli, dus ik heb mijn reading challenge van 100 naar 125 boeken verhoogd, aangezien ik anders hem al had gehaald.

 

Ik begon juli met Wereldredders, een literaire YA van Best of YA. Deze is al heel lang uit en wilde ik eens proberen. Conclusie: verhaal met een interessante boodschap, maar mocht wat meer diepgang hebben. Al snel ging ik door met Inkt, een verhaal met veel worldbuilding, maar mocht wat meer pit hebben. Daarna las ik drie volumes van Pokémon Adventures en begon ik aan de manga van Attack on Titan. Daarna ging ik door met De Vuurproef, het derde deel van The Cage. Wat een cool einde was dat zeg!

Toen was het de beurt aan Donkerblauwe woorden, een contemporary over boeken, rouw en liefde. Een prima boek, maar het bezorgde mij niet de feels. Another Day is het vervolg op Every Day van David Levithan en ik wilde dit boek heel lang lezen, alleen moest ik mijn verwachtingen iets veranderen toen ik het begon te lezen. Alsnog mooi boek, maar anders dan ik had gehoopt. En ja hoor, toen kwam een verbazingwekkend geniaal eerste deel van een fantasyreeks, namelijk De Nieuweling! Dit werd al snel een van mijn favoriete boeken en mijn recensie gaat flink lovend zijn, dus kijk daar naar uit!

Ik had een lange tijd niet de manga Psyren gelezen, maar in juli las ik nog drie volumes zodat ik het verhaal uit had. Interessant verhaal, een soort mix van verschillende genres met een ingewikkeld plot, maar heel erg goed. Voor een blogtour las ik het Eos-project, het nieuwe boek van Mirjam Mous. Over een paar dagen komt mijn deel van de blogtour online en mijn recensie zal erna ook verschijnen!

Muggenland bevatte een quote van mij aan de binnenflap van het boek, hoe tof! Dit boek had ik ook snel gelezen en vond ik weer erg mooi, hoewel ik wel enige gelijkenissen zag met De kids of appetite. Een reread mocht niet ontbreken deze maand: ik las weer Matched van Ally Condie, een prima dystopie-verhaal waarin pubers worden gematched aan elkaar en waarin je haast geen eigen keuzes kan maken in je eigen leven. Qua nerdiness heb ik ook niet stilgezeten, want ik las ook Ultimate Star Wars, een grote encyclopedie van de Star Wars films. Locaties, personages, wezens, planeten, voertuigen, echt alles is er in te vinden! Ik las ook het meest vreemde boek dat ik ooit heb gelezen, namelijk Light Boxes. Een heel kunstwerk, maar wel ontzettend gek. De slang van Havilah, het tweede deel van De Nachtuilen, heb ik ook nog gelezen in de maand juli.

 

Zo, dat was mijn grote wrap up van de afgelopen maand. Welke boeken heb jij laatst gelezen, hebben we toevallig dezelfde boeken vorige maand gelezen? Laat het me weten in de reacties!

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Wow je hebt veel boeken gelezen! Ik heb Donker Blauwe Woorden deze maand ook gelezen en ik ervaarde de feels. Nieuweling wil ik een keer lenen van de bieb 🙂

  2. Wat een boel boeken heb je gelezen! Ik ben vooral benieuwd naar je recensie van Eos-project. De beschrijving klonk wel aantrekkelijk, maar ben benieuwd of het verhaal op zich dat ook is.

  3. Geen dezelfde boeken maar ik heb wel De Nieuweling gekocht. Ik twijfelde al lang of ik die serie wilde lezen dus nu hij word vertaald maar aangeschaft. Ik heb het begin van Attack on Titan tijdje geleden gelezen en vond het super interessant maar net als veel manga toendertijd ben ik gestopt en ik heb echt geen idee meer waar ik ben, haha.

    1. Woehoe, veel plezier met De Nieuweling, echt een fantastisch boek! 😀

  4. Wat heb je veel boeken gelezen! Ik ben erg benieuwd naar De Nieuweling. Het Eos-project klinkt ook leuk, deze gaat ook op mijn TBR.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.