De boeken die ik heb gelezen in juni 2018

Hoewel ik in de maand juni hard moest werken aan mijn scriptie, heb ik heerlijk kunnen lezen. Ik heb namelijk zestien boeken gelezen! Een enorm aantal dus. Ik heb van vele boeken enorm genoten, ik had echt een heerlijke leesflow! Tijd om de boeken te bespreken die ik in de maand juni heb gelezen.

 

Ik begon de maand met het uitlezen van De Strijdmagiër van Taran Matharu. Het laatste deel in deze toffe trilogie, wat was het verhaal toch tof! Mijn liefde voor epic fantasy is weer helemaal terug. De voordelen van onbeantwoorde liefde is juist een schattig contemporary verhaal van Becky Albertalli. Heerlijk om even weg te lezen en tot 22 juli maar 10 euro! Inferno is het laatste deel van de Inferno Saga en heb ik mogen lezen voor Fantasywereld. Ik vond het einde erg spannend, maar alles was heel voorspelbaar en Julie Kagawa kiest wel voor de veilige paden. Erg jammer, want ze mag best wel meer risico nemen en offers brengen! Ik ben benieuwd of ze in haar volgende boekenserie mij weet te verrassen.

Hof van IJs en Sterren is een novelle in de ACOTAR-wereld. Ik was heel benieuwd of dit boek veel toevoeging had aan de serie, maar dat viel wat mee. Het verhaal van Feyre heeft nu wel een gesloten einde, maar er gebeurde eigenlijk niet verbazingwekkend veel? Een boek waar wel veel gebeurde  is Because You’ll Never Meet Me van Leah Thomas. Mijn recensie komt nog online, maar ik ben in ieder geval heel enthousiast over het verhaal! 

Dan hebben we twee boeken van uitgeverij Clavis. Zo las ik De groepering, een verhaal dat zich afspeelt in de toekomst. Is deze toekomst wel zo ideaal als gedacht? Dit boek zette mij zeker aan het denken en heb je ook binnen een dag uit. Ook ik Circe, geschreven door een vrij jonge schrijfster. Dit boek is heel intrigerend en ik vond de schrijfstijl heel indrukwekkend. Zo mysterieus en excentriek!

Zoek me tussen de sterren is een van mijn favoriete boeken geworden van 2018. Het verhaal is zo goed, het is heel fanboy/fangirl-achtig en met prachtige illustraties. Ik ben helemaal verkocht! Een stoer verhaal over vikingen heb ik ook gelezen in juni, namelijk De hemel in het ijs. Cool volk, die vikingen! Een ontzettend tof verhaal, mijn recensie zal snel verschijnen!

Voor Fantasywereld ging ik ook los deze maand, want ik las drie boeken achter elkaar die ik voor Fantasywereld recenseer. Zo las ik De Taal der Doornen van Leigh Bardugo, een schitterende verhalenbundel van allemaal sprookjes uit het Grisha-universum. Een enorme aanrader als je houdt van de boeken van Leigh Bardugo, maar het is ook los te lezen van haar andere boeken. Daarna las ik Game-On, een graphic novel van Ali-A, een YouTuber die de held wordt in zijn favoriete game die werkelijkheid wordt. Leuk verhaal voor kinderen, alleen mogen de personages iets meer uitgesproken. Dan hebben we nog Mijn magische leven van Zach King, een internetberoemdheid door zijn magische trucs. Dit boek is heel vrolijk en leuk, maar wordt nog toffer door een app waarmee je illustraties in het boek tot leven kan laten roepen.

Heerestraat & Rozenlaan is het eerste boek van een Nederlandse schrijver bij Blossom Books en ik ben aangenaam verrast over dit verhaal. Zie het als een soort ouder Hoe-overleef-ik-boek over gescheiden ouders. Ik heb wel wat opmerkingen over het verhaal, maar ik vond hem veel leuker dan verwacht!  Uitgeverij Fantoom stuurde mij een verrassingspakket met daarin De Outsider, het eerste deel van de Bravelands-serie van Erin Hunter. Dit verhaal is vanuit drie perspectieven: een aap, een leeuw en een olifant. Echt een uniek verhaal, ik ben zeker benieuwd naar de rest van de serie! Dit is allemaal waar is een verhaal waar je constant nadenkt over wie hier nu goed of fout is. Heel mysterieus en zet je aan het denken, maar het wist me ook niet volledig te overdonderen.

 

Zo, dat zijn de boeken die ik in juni heb gelezen! Een hele hoop. Alle boeken krijgen een recensie, dus van bepaalde boeken lees je binnenkort de recensie, zodat je in detail mijn mening kan weten. In ieder geval een erg fijne leesmaand!

En, welke toffe boeken heb jij de afgelopen maand gelezen?

2 reacties

  1. Wat een mooie stapel boeken heb je gelezen deze maand! Ik las in juni It ends with us en dat boek was zo ontzettend prachtig. Daarnaast las ik De Deal van Elle Kennedy en die vond ik ook erg leuk.

  2. Zo wat een lekker leesmaand ondanks de drukte! Ik heb juist door de tentamens minder gelezen afgelopen maand en door mijn nieuwe functie ben ik ook bang dat ik niet veel ga lezen in juli. Owell, gelukkig is daar augustus nog. 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.