De boeken die ik heb gelezen in juni 2019

In juni had ik het vrij druk, maar wist ik toch wat boeken te lezen. Ik had mijn laatste tentamen van mijn bachelor, ging verhuizen en had nog leuke evenementen die ik bezocht. Uiteindelijk heb ik tien boeken gelezen, wat ik een prima aantal vind. Dat worden er vast wel wat meer in de zomermaanden!

 

Ik begon de maand met De laatste zes, een boek dat ik ging recenseren voor Fantasywereld. Een lekkere sci-fi met een romantisch randje en oplopende spanning, ik ben weg! Het is geen hoogstaand boek, maar het is wel ideaal om te verslinden in de zomer. Zeker een aanrader en ik kijk uit naar het vervolg! Daarnaast las ik ook Verschijning van Joany de Vries voor Fantasywereld. Hoewel ik wat kleine inhoudelijke puntjes heb, vond ik het boek wel erg lekker lezen, het was griezelig en zat vol leuke nerd-referenties.

Cool als Collina is een jeugdboek over een jongen die niet meer wil voetballen, maar scheidsrechter gaat worden. Ik ben geen voetbalfan, maar dit boek wist me best enthousiast te maken over het spel! Ook merk je dat scheidsrechter zijn veel lastiger is dan je denkt. Het is een erg toegankelijk boek dat veel jongeren aan het lezen kan zetten. Nerds! is als het ware een soort handleiding over het zijn van een nerd. Wanneer ben je een nerd, welke hobby’s heeft een nerd en hoe zijn franchises zo groot geworden? Zelfs een fanboy als ik leerde vele nieuwe dingen, echt tof om te lezen!

Aangezien The Sun is also a Star werd verfilmd en is uitgebracht in de bioscoop, wilde ik het boek gaan lezen (twee jaar nadat ik hem had gekocht op vakantie…). Ik vond het verhaal erg mooi, hoewel ik me afvraag of die net zo indrukwekkend is als film, dat betwijfel ik namelijk een beetje.

Ik las nog twee magische verhalen, een jeugdboek en een YA. Zo las ik De magische apotheek van Ana Ruhe, het eerste deel is een fantasierijke serie over geuren en mysteries. Dit is nog maar een inleiding op vele spannende avonturen die gaan komen, dus ik ben benieuwd naar meer! De illustraties in het boek zijn daarbij echt prachtig. Zonderling is een mystiek verhaal met een legendarische schrijfstijl en zulke bijzondere personages. Ik had echt het WOW-gevoel tijdens het lezen van dit boek, ik lees maar al te graag het vervolg!

Ik kreeg onverwachts het boek Sophie: Met jou wil ik mijn dagboek delen binnen. Een erg dun boekje, dus deze had ik binnen een uur uit (veel pagina’s bevatten ook maar een paar zinnen, dus je bent er zo doorheen). Een verhaal met een mooie boodschap, maar de uitwerking was het voor mij niet helemaal. In mijn recensie zal ik er compleet over uitweiden! Ook las ik Koningin van Lucht en Duisternis, het laatste deel van De Duistere Machten van Cassandra Clare. Hoewel Clare de schaduwjagerswereld enorm aan het uitmelken is, vond ik het verhaal erg tof en vloog ik er doorheen (hoewel meer POV’s overbodig waren en personages iets te weinig persoonlijkheid hadden doordat ze alleen maar met hun relaties bezig waren…). Tot slot wist ik binnen een dag Break a Leg uit te lezen, het vervolg op Truth or Dance. Hij is zo veel spannender dan het eerste deel, maar ik twijfel tussen vier of vijf sterren, maar dat hangt dus af of ik de dader goed heb geraden of niet…

 

Dit zijn de boeken van de afgelopen maand. Welke boeken heb jij de afgelopen maand verslonden? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.