De boeken die ik heb gelezen in maart 2019

De afgelopen maand heb ik verbazingwekkend veel boeken gelezen. Ik las er gewoon zestien, waardoor ik nu ruim voorloop op mijn reading challenge van 100 boeken! Dit kwam vooral door wat boeken van de bibliotheek die ik had verslonden, maar ook door genoeg andere toffe boeken die ik erg graag wilde lezen. Er kwam genoeg voorbij deze maand, dus ik heb genoeg te vertellen!

 

Ik begon de maand met Vroeger is alles wat ik van je heb van Adam Silvera. Een boek over rouw en liefde, een boek waar ik zeker van heb genoten. Dit boek zal ook worden besproken bij de volgende leesclub bij Silvester in Zoetermeer in mei, dus dan gaan we dit boek helemaal uitpluizen! Ik kan ook niet wachten op het volgende boek van Adam Silvera! Durf te schrijven is een schrijfgids van Carry Slee, met genoeg handige tips om te beginnen met schrijven. Wel wat meer gericht naar contemporary verhalen en goed voor de beginnende schrijvers, ik had er in ieder geval veel aan! Ook nam ik Tokyo Geek’s Guide door, aangezien ik eind april naar Tokyo ga en me even goed wilde inlezen.

In maart heb ik in totaal vijf boeken van de bibliotheek gelezen. De kleur van de zon leek me veelbelovend, maar dit boek was het niet voor mij. De personages en de gebeurtenissen waren gewoon erg apart, het verhaal was niet aan mij besteed. Gewicht van water is een van de oudste boeken van Sarah Crossan met vrije versvorm. Een mooi verhaal, maar haar latere boeken zijn wel beter. Ik las ook het korte verhaal van Marieke Nijkamp (Het juiste spoor), welke misschien iets te kort was waardoor ik me niet helemaal kon inleven in de personages. George van Alex Gino is een verhaal over een transgender meisje, een heel lief en fijn verhaal! Tot slot las ik Vals van Mel Wallis de Vries, om te kijken hoe het boek is (ik had de film gezien en die vond ik erg apart). Conclusie: het boek is beter!

Wat zou Martin doen? las ik als voorbereiding voor Yalfest. Wat een belangrijk boek is dit zeg! Ik had wel wat kleine kanttekeningen over dit boek, maar ik heb erg genoten van het verhaal en ik kan niet wachten om Nic Stone te zien! Dit was niet de enige voorbereiding, want ik las ook Twee kunnen een geheim bewaren van Karen McManus. Ook weer een toffe YA-thriller met een onverwacht einde!

De jongen met twee namen is een nerdy verhaal over boekconferenties, hier genoot ik ontzettend van! De auteur tweette zelfs over me en herkende me nog van YALC toen ik als Peeta aan het cosplayen was, zo leuk om te horen! Ook las ik de prequel van Riverdale. Ik ga binnenkort cosplayen als een van de personages van deze serie, dus bij mijn recensie zie je wat speciale foto’s van het boek… Kijk daar zeker naar uit! Infernal Devices is het derde deel van Mortal Engines en speelt zich vele jaren later af na het tweede deel. Ik vond het verhaal af en toe wat verwarrend, maar ik ben heel benieuwd naar het vierde en laatste deel! Ook las ik Enigma, een science fiction verhaal waar ik veel over na heb gedacht. Op sommige fronten is het verhaal wat apart, maar uiteindelijk kreeg ik van veel dingen verklaringen.

Op Comic Con hadden mijn fangirl en ik onder andere wat boeken gehaald (zie hier de haul), waaronder het eerste deel van de graphic novel serie van Umbrella Academy, de serie op Netflix! De graphic novel is wel anders, maar ook erg tof. Hopelijk worden de vervolgdelen vertaald! Ook las/bekeek ik Hyrule Historia, met alle informatie over de geschiedenis van The Legend of Zelda. Een heel mooi boek!

 

Dit zijn de boeken die ik de afgelopen maand heb gelezen. Ik ben erg tevreden met het aantal en het feit dat ik erg heb genoten van deze boeken. Een geslaagde leesmaand naar mijn idee, ik hoop dat dat ook gebeurt in april. Yalfest komt eraan, dus ik vermoed dat ik dan wel erg ga genieten van lezen!

Wat was jouw favoriete boek van de afgelopen maand?

1 reactie

  1. Zo, dat zijn er heel wat. Hoe krijg je dat voor elkaar? Slaap je nog wel 😉
    Het boek van Carry Slee heb ik ook op mijn verlanglijstje staan…

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.