De boeken die ik heb gelezen in maart 2020

In maart heb ik zeker niet stil gelezen wat betreft het lezen van boeken, want ik las weer vlot. Ook had ik uiteindelijk geen recensie-exemplaren meer, dus kon ik aan de slag met boeken die al een lange tijd ongelezen in de boekenkast staan.

Ik begon de maand met het uitlezen van Held, het negende en laatste deel van de Gone-serie. Een tof boek vol actie en spektakel, echt een superheldenverhaal waar je u tegen zegt, alleen vond ik de ontknoping zeer teleurstellend. Ik had verwacht dat Michael Grant een geniaal einde had bedacht, maar hij maakte het zichzelf heel makkelijk. Zonde, want dit is echt een geniale serie! Probeer het dus maar te houden op de eerste zes delen, want het einde van deel 9 weet de hele serie onderuit te halen.

Ik las Frankenstein, de wereldklassieker van Blossom Books. Een erg mooie klassieker (ik had het origineel nooit gelezen, dus het was erg nieuw voor mij) en de illustraties waren ook heel passend bij de sfeer. Ik ging ook meedoen aan de readalong van De Wrede Prins, dus met ongeveer dertig man lazen we het boek! Erg gezellig, en leuk om te praten over het boek met anderen. Het is sowieso een geweldig verhaal met een sterke hoofdpersoon, ik kijk uit naar het vervolg! En check vooral de limited edition, met goud op snee en prachtige illustraties. Mijn recensie zal snel verschijnen.

Koningin van de Schaduw is het vierde deel in De glazen troon-serie en wat vond ik hem toch tof! De personages komen steeds meer bij elkaar en de actie zit er goed in. Ik ga zeker lekker verder met deze serie! Aangezien ik door de coronamaatregelen erg snel was met mijn boeken en nog niks binnen had gekregen, kon ik verder met mijn eigen boeken! Zo las ik Cress, het derde deel van de Lunar Chronicles. Heerlijk om door te gaan met deze serie, het leest zo heerlijk weg en Cress vond ik een geweldig personage met haar dromerige blik op de wereld. Ook las ik Toen het echt bizar werd, een boek dat ik al jaren ongelezen in mijn boekenkast had staan. Ik ben duidelijk niet de doelgroep van dit boek, maar voor jonge lezers die houden van een soort chicklit met fantasyelementen is dit zeker een leuk boek. Ik luisterde via Scribd naar The art of not giving a f*ck, een interessant boek die je vele inzichten kan geven.

Aan het einde van de maand las ik Van bij ons, een verhalenbundel met twaalf volksverhalen, een van elke provincie door verschillende auteurs. Mooie illustraties en bijzondere korte verhalen waar je ook nog wat achtergrondinformatie van krijgt. Tot slot las ik Dubbelleven van Chinouk Thijssen, een verhaal dat opnieuw is uitgegeven met een flinke update. Ik had hem binnen een dag uit en ik vond hem zeker goed, hoewel ik misschien iets te oud ben voor de doelgroep van dit boek en dit onderwerp vaker voorbij heb zien komen in verhalen, waardoor het boek niet helemaal voor mij weggelegd was. Recensie volgt!

Dit zijn mijn gelezen boeken van maart. Welk boek is jouw favoriet van de afgelopen maand? Laat het me weten!

2 reacties

  1. Mijn persoonlijke favoriet was Huis van Aarde en Bloed. Met meteen daarna De wrede prins op nummer 2.

    1. Ik hoor inderdaad ook veel goeds van Huis van Aarde en Bloed! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.