Hoewel ik het in maart erg druk had met verhuizen, wist ik uiteindelijk toch nog wat tijd vrij te maken om boeken te lezen. Lezen is in ieder geval heerlijke ontspanning tussen het werken en het verhuizen door, dus uiteindelijk heb ik zeven boeken gelezen. Hier zaten een paar hele toffe boeken tussen, dus ik bespreek ze graag met je!
Ik begon de maand met het lezen van Al die tijd, het nieuwe boek van Mikki Daughtry & Rachael Lippincott. Hoewel ik het boek aan de ene kant erg mooi vond, merkte ik al heel erg snel de plottwist die eraan ging komen. Hierdoor voelde het verhaal wat geforceerd aan, maar het is wel een hartverwarmend verhaal waarin de personages enorm groeien.
Voor Fantasywereld las ik Boek der Heiligen van Leigh Bardugo, met daarin allemaal verhalen over heiligen in de Grisha-wereld. De illustraties zijn erg mooi en de verhalen erg divers, maar toch miste het wat. De verhalen waren misschien iets te willekeurig, ik kon soms niet helemaal peilen wat bepaalde verhalen wilden overbrengen. Mijn recensie volgt op Fantasywereld!
Dan door naar een eerste deel van een nieuwe serie, namelijk Woeker, waarin de wereld wordt geterroriseerd door planten die levensgevaarlijk zijn. Drie pubers zijn immuun voor deze planten, maar waarom? Ik vond dit boek zo veel leuker en spannender dan verwacht, en ik kan niet wachten op het vervolg!
Vorige maand las ik Dromendochter, dus ik ging door met het vervolg. Sterrenlicht is ook weer een zeer magisch verhaal met hele intrigerende personages, hoewel het gehalte aan epische fantasy wellicht iets te hoog is voor mijn doen. Nu is het derde deel eindelijk vertaald, dus die komt hopelijk volgende maand aan de beurt!
Ik las daarna De prins en de naaister, een bloedmooie graphic novel over een prins die graag jurken draagt en zijn geheim deelt met een jonge en ambitieuze naaister. Een prachtig verhaal over jezelf zijn, genderidentiteit, liefde en familie. Dit is een van de mooiste graphic novels die ik ooit heb gelezen, en ik denk dat het zo veel jonge en oude lezers kan helpen met het realiseren dat iedereen zichzelf kan en mag zijn.
Na deze graphic novel zat ik helemaal in de leessfeer, dus snel erna las ik Wie ik gisteren was, het nieuwe boek van Pamela Sharon. Dit verhaal gaat over een meisje dat een chronisch vermoeidheidssyndroom heeft, waardoor ze snel zonder energie heeft en veel pijn heeft. Ze raakt verslaafd aan een game waarin ze een meisje kan zijn zonder vermoeidheidsklachten, wat een betere wereld is dan haar huidige leven. Net zoals Pamela’s boek vond ik dit verhaal ook erg mooi, hoewel ik nog wat kanttekeningen heb (voornamelijk rondom het game-aspect). Chronisch ziek zijn is daarentegen heel goed beschreven (ik heb ook periodes meegemaakt dat ik haast geen energie had en lichamelijk veel pijn had, dus het was op veel punten erg herkenbaar), en de boodschap van het verhaal is erg mooi.
Tot slot las ik nog voor de verhuizing Fin & Rye, een verhaal voor vele LHBTQIAP+ jongeren. Nadat Fin een jongen heeft gekust, verhuist zijn familie naar een andere stad voor een frisse start, aangezien zijn ouders erg conservatief zijn. Zijn vader wil dat zijn zoon ”normaal” is, terwijl Fin zijn hele leven al zichzelf heeft en homoseksueel is. In deze nieuwe plek ontmoet hij Rye, maar kunnen deze jongens wel een toekomst krijgen als de ouders van Fin hem niet accepteren? Het is een erg ontroerend verhaal over seksualiteit, maar misschien niet een boek dat heel anders is dan de andere boeken met dezelfde onderwerpen.
Dit zijn de boeken van maart die ik heb gelezen. In april valt er nog genoeg te lezen, dus naast het inrichten van ons appartement pak ik maar vaak genoeg een boek erbij! Wat is jouw favoriete boek van de afgelopen maand? Laat het me weten!