De boeken die ik heb gelezen in Maart 2022

De maand maart is een maand waar ik eigenlijk heel veel heb gelezen, maar liefst vijftien boeken! Daar vallen wel een paar graphic novels en manga tussen, maar voor de rest ben ik erg verbaasd over het aantal boeken dat ik heb gelezen. Ik som ze allemaal weer voor je op in dit maandelijkse overzicht, zodat jij weer genoeg leesvoer hebt voor de komende tijd!

Ik begon de maand met De rest van ons leven, een boek dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog vanuit een heel nieuw perspectief waardoor je een ander kijkje krijgt in deze periode. Daarna herlas ik Fallen, aangezien we een aflevering erover hebben gemaakt in Hold My Book! Voor de voorbereiding op een bioscoopbezoek las ik de eerste drie manga van Sword Art Online Progressive en daarnaast las ik het boek Zo doe je dat koken, een boek vol simpele illustraties met allerlei gerechten simpel uitgelegd!

Deze maand heb ik De Bronzen Stad uitgelezen, het is een dikke pil, maar hij is het meer dan waard! Ik kijk nu erg naar het volgende deel die dit jaar nog verschijnt! Ik las ook een verhaal vol illustraties over Japan, namelijk Tokyo Love Story. Heel leuk om te lezen, en door de Engelse en Japanse tekst kon ik mijn Japans taalniveau ook even oefenen! Ik las ook Boy meets boy van David Levithan, die een queer positieve wereld weet te maken in zijn verhaal.

Heartstopper deel 4 is uitgekomen, een mooie timing net zo voor de Netflix-serie! Ik vond dit verhaal erg emotioneel, en laat zien dat de band tussen Charlie en Nick zo mooi en sterk is. Ook las ik Gallant, een gothic fantasy verhaal van V.E. Schwab met een einde waar ik wat gemixte gevoelens over heb. De dagen van de bluegrassliefde is een waanzinnig mooi verhaal die nu na jaren wordt vertaald naar het Engels, ik hoop dat veel queer lezers er wat aan gaan hebben!

Ik las ook De gevangene van Vallenia, die ik nog leuker vond dan het eerste deel! De schrijfstijl is een stuk beter en hoewel er niet veel spannends gebeurde, had ik zo genoten van elk hoofdstuk. Tot slot las ik nog twee boeken, namelijk Het geheim van het kerkhof van Lisa Thompson (een erg mysterieus, spannend en ontroerend verhaal voor middle grade lezers) en Overwonnen, het derde deel van De Eindeling. Een erg mooie afsluiter van deze magische trilogie!

Dit waren de boeken die ik de afgelopen maand heb gelezen. Wat een prima lijstje zo! Ik heb nog genoeg leuke boeken op de planning staan, dus er valt nog genoeg te lezen in april. Wat is jouw favoriete boek van de afgelopen maand? Laat het mij weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.