De boeken die ik heb gelezen in Mei 2018

De afgelopen maand heb ik echt ontzettend veel gelezen. Ik had meerdere keren een aardige leesflow te pakken, waardoor ik met gemak binnen een korte tijd veel boeken uitlas. In mei had ik 19 boeken gelezen, waarvan 5 bestaan uit manga/graphic novels. Een mooi aantal dus, want in de vorige maanden had ik dit aantal niet bereikt! Tijd om de boeken te bespreken.

 

Ik begon de maand met het uitlezen van De kleine Odessa: De val van Scribopolis – boek 2. Ik heb zeker genoten van deze magische serie, hoewel ik het einde niet heel spectaculair vond. Een aanrader voor alle mensen die houden van boeken! Daarna ging ik snel door met Een Frozen Hart, het verhaal van Frozen verteld vanuit het perspectief van Anna en Hans. Ik vond dit verhaal weinig nieuws brengen, wat wel erg jammer was. Ik had hem daarentegen wel binnen een avondje uit!

Voor Fantasywereld las ik Geen beste dag voor voodoo, een hilarische slapstick-horror. Beetje gruwelijk, maar vooral ontzettend veel lachen. Er waren nog drie andere boeken die ik voor Fantasywereld las. Zo las ik de graphic novel van Percy Jackson, die zowel goede als slechte kanten had. Ook had ik Bloed en Beenderen gelezen, een heel tof verhaal, hoewel sommige acties van de personages wat vreemd waren. Tot slot komt er op Fantasywereld nog een recensie van mij over Als het waar is, een mysterieus verhaal over telekinetische gaven.

Fandom is een tof verhaal waarin de personages in hun favoriete fictieve wereld duiken. Ik vond dit verhaal heel bijzonder, maar ik had nog wel wat lichte kritiekpuntjes. Een boek dat ik deze maand de hemel in prijs is Charlie en ik, een prachtig en emotioneel verhaal over twee broers die op een vroege ochtend de trein pakken naar hun vakantiebestemming van twee jaar geleden. Dit boekte raakte mij persoonlijk en in mijn recensie was ik daar heel open over. Bedankt voor alle mooie reacties van iedereen!

Welkwoud is een nieuw sprookjesachtig verhaal van Tahereh Mafi en ook van dit boek heb ik zeker genoten. Wat is Tahereh Mafi toch een geweldige schrijfster! Ook las ik Heel me, het nieuwe deel in de Touching Juliette serie, welke ook fenomenaal was. Ik kan niet wachten op het vervolg! Het Dodenhuis is het nieuwe boek van Sarah Pinborough en pas achteraf begon ik dit boek echt te waarderen. Een ander boek dat een enorme indruk op mij maakte was Op het einde gaan ze allebei dood, waarin twee jongens te horen krijgen dat ze nog maar 24 uur te leven hebben. Dan hebben we nog The fates divide, het slotdeel van de nieuwe serie van Veronica Roth. Ik vond het een tof einde, maar sommige stukken in het boek wisten mij helaas niet zo te boeien.

Tijdens een dagje Amsterdam kocht ik tweedehands De fantastische wereld van J.K. Rowling, waarin de schrijfster en haar boeken worden besproken. Dit boek kwam uit rond de tijd dat het vierde boek uit was, dus bepaalde stukken zijn wel wat gedateerd. Wel leuk om al die achtergrondinformatie te lezen! Ik was in mei ook erg benieuwd naar het eerste boek van Krystal Sutherland, dus ik heb ook nog Sterrenstof gelezen.  Een mooi boek over verdriet en liefde, maar op bepaalde vlakken had ik geen goed gevoel bij dit boek.

De manga die ik heb gelezen is Sword Art Online: Progressive, een nieuwe versie van Sword Art Online. Ik heb de eerste drie volumes gelezen en ik ben er erg positief over! De verhaallijn is niet gehaast en elk niveau uit de game krijgt veel aandacht. Hier kunnen nog wel heel veel delen van verschijnen als het op dit tempo gaat, waar ik eigenlijk geen problemen mee heb. De fanservice vind ik alleen niks, maar ja, die Japanners toch… Ik hoop zeker de rest eens te gaan kopen, want ik wil zeker verder met deze serie! Daarbij heb ik een alternatieve verhaallijn van Sword Art Online gelezen, namelijk Gun Gale Online. De eerste volume vond ik best leuk, dus ik kijk zeker uit naar meer!

 

Dit is mijn Wrap Up voor de maand mei. Wat een leesvoer zeg! Gelukkig raak ik niet uitgelezen, want in juni hoop ik ook weer lekker veel te gaan lezen.

Wat was jouw favoriete boek van de maand mei?

1 reactie

  1. 19 Boeken is zeker een mooi aantal! Mijn favorieten waren Leah, Spinning Silver, The Stone Sky en Bones and Bourbon. <3

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.