De boeken die ik heb gelezen in mei 2019

De afgelopen maand heb ik iets minder gelezen dan verwacht. Uiteindelijk kwam ik op acht boeken uit, maar dat komt ook doordat ik op vakantie was geweest en bezig was met dingen regelen voor mijn verhuizing. De boeken die ik heb gelezen waren in ieder geval toppers, dus dat komt goed uit!

 

Ik begon de maand met de eerste twee delen van Caraval, aangezien Stephanie Garber eind juni aanwezig is op Yaltival. Wat een geweldige en fantasierijke boeken zijn dit zeg! Het deed me wat denken aan Alice in Wonderland en Hazelwoud, ik kan niet wachten op het laatste deel. Ook tof dat Meester Legende vanuit het perspectief van Donatella is, haar personage vond ik steeds leuker naarmate het verhaal vorderde. Ik kan niet wachten op het laatste deel!

Vlam is het vervolg op Inkt en gaat over een wereld waarin mensen het verhaal op hun leven tatoeëren op hun huid. Dit deel zat vol met oude verhalen en liet zien dat een verhaal bestaat uit twee kanten. Ook dit boek heeft weer een geweldige cover. Alice Broadway komt ook naar Yaltival, dus vandaar dat ik dit boek graag las. Ik kan niet wachten om deze auteur te ontmoeten!

De Opstand is het derde deel van Bravelands, een verhaal vanuit het perspectief van dieren in de savanne. Ik had verwacht dat dit deel een tussendeel zou zijn waarin er vrij weinig gebeurde, maar dat was totaal niet het geval! Het eindigde met een hele mooie climax en naar mijn idee is de serie klaar, maar er komt nog een deel aan. Ik ben benieuwd wat de auteurs nog meer weten te verzinnen!

Aartsrivaal mag ik recenseren voor Fantasywereld, dus daar zal je mijn recensie kunnen lezen. Ik vond het in ieder geval erg tof om te lezen over alle superhelden en superschurken, maar dit was wel een flink tussendeel. Het was lekker spannend, bevatte veel actie en de personages zijn uitgediept, maar ik miste grote vooruitgang.

De Executie is het nieuwe boek van Daniëlle Bakhuis en was nog vele malen beter dan ik had verwacht. Deze auteur weet hedendaagse ontwikkelingen uit te breiden naar de toekomst, wat resulteert in een ijzersterk verhaal vol spanning. Het verhaal had bijzondere plotwendingen en ik was ontzettend onder de indruk. Een geslaagd boek!

Vijf stappen van jou komt binnenkort in de bioscoop, maar er is ook een boek geschreven over dit verhaal. Ik heb de film al gezien tijdens een persvoorstelling en ik zag lichte verschillen met de film, maar het boek en de film vullen juist elkaar aan. Een enorme tranentrekker met twee fantastische personages, ik ben fan!

Tot slot las ik De geur van groen, een verhaal over een blind meisje. Ik vond het fascinerend om te lezen vanuit het perspectief van een blind persoon, terwijl alles juist vol detail beschreven is. Het einde is ook heel ontroerend, wat een prachtig verhaal! Mijn recensie gaat in ieder geval erg lovend zijn, want ik heb echt genoten van dit verhaal.

 

Dit zijn de boeken die ik de afgelopen maand heb gelezen. Acht boeken is toch wel een prima aantal ondanks de drukte, dus ik ben tevreden! De volgende maand ga ik ook weer genoeg toffe boeken lezen, dus er is nog genoeg om naar uit te kijken.

Wat was jouw favoriete boek van de afgelopen maand?

1 reactie

  1. Mijn favoriete boek van de afgelopen maand was denk ik toch wel “dance of thieves” 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.