De boeken die ik heb gelezen in Mei 2020

In de maand mei ging ik vrij goed wat betreft boeken. Ik had haast geen recensie-exemplaren meer, dus ik kon ook boeken lezen die ik zelf wilde kopen of die al een tijdje in mijn boekenkast staan. Genoeg mooie boeken gelezen, dus ik kan weer een mooi overzicht maken van de afgelopen maand!

Lichtjes uit de ruimte is een korte strip die ik kan recenseren voor Fantasywereld. Een heel aandoenlijk verhaal, heel ontroerend voor jong en oud! Daarbij las ik ook voor Fantasywereld Nacht van de draak, het laatste deel in de trilogie van Julie Kagawa, geïnspireerd op Japanse mythologie. Een prima afsluiter van deze trilogie, ik ben benieuwd wat Julie Kagawa nog meer gaat schrijven!

Ondertussen las ik Levana, de novelle in de Lunar Chronicles. Een kijkje in het verleden van de evil queen, zeker interessant om te lezen! Vervolgens las ik het tweede deel van H@ck. De kolonie is een spannend vervolg dat je aan het nadenken zet, ik kijk nu al uit naar een nieuw verhaal van Mirjam Mous!

Ik kocht Owen en de soldaat, een dun boekje over 4 en 5 mei. Een ontzettend mooi verhaal, zo ontroerend en ijzersterk! Erg goedkoop boekje, dus haal hem zeker in huis. Vervolgens las ik het tweede deel van Enigma, die verrassend goed is. Heel intrigerend om dit toekomstbeeld te zijn, helemaal nu je op een ruimteavontuur gaat. Ik kan niet wachten op het laatste deel! Heroes of Tolkien is een mooi geïllustreerd boek waar vele personages van Lord of the Rings onder de loep worden genomen, interessant om te lezen dat de personages veel invloed hebben van oude verhalen en dat hun namen vele betekenissen hebben. Ik wil zeker de andere boeken verzamelen! Sara’s Walkabout is een jeugdboek die ik spontaan kreeg, een bijzonder historisch verhaal over Nederlanders die na de Tweede Wereldoorlog verhuizen naar Australië. Ook las ik nog Heroes of Tolkien, een boek met allemaal informatie over personages uit Middle Earth, erg interessant om te lezen! Er zijn meerdere soorten boeken in deze stijl, die ik ook zeker wil lezen.

De ballade van slangen en zangvogels is de langverwachte proloog op De Hongerspelen, wat een goed boek zeg! Het is echt een gruwelijk verhaal over de tiende Hongerspelen en de jeugd van president Snow, zonder dat je sympathie voor hem krijgt (iets waar veel lezers erg bang voor waren). Suzanne Collins schrijft zo fijn en het is echt terecht dat ik door haar boeken fan werd van YA-verhalen! Ik las ook Wat als dit het is, een liefdesverhaal over twee jongens in New York. Dit boek is tijdelijk tien euro, dus binnenkort zal ik een recensie plaatsen zodat je weet of je hem ook moet scoren! Tot slot had ik tijdens de readathon van Geekish In de ruimte is het stil uitgelezen, een erg mooi verhaal waarin je een beeld krijgt van hoe het er in het hoofd aan toe gaat van een meisje met autisme. Recensie verschijnt aanstaande zaterdag!

Dit zijn de boeken die ik in mei heb gelezen. Welke boek van de afgelopen maand was jouw favoriet? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.