De boeken die ik heb gelezen in Mei 2021

Het was een verbazingwekkend goede leesmaand in mei. Ik had gewoon 13 boeken gelezen in deze maand! En dat terwijl ik fulltime werk en nog vele andere dingen doe. Ik was vooral in de leesflow door het openbaar vervoer en de rustige avonden thuis, zo kwam ik goed vooruit! Het leesoverzicht van de maand is goed gevuld, zeker omdat er een paar topboeken tussen zaten!

Ik las aan het begin van de maand Godenslaap uit, het laatste deel in de Dromendochter-trilogie. Een heel bijzonder einde, de fantasy spat er vanaf! Hoewel ik het verhaal af en toe iets te complex vond door de vele perspectiefwisselingen en de hoeveelheid aan verschillende personages, heb ik enorm genoten van de magische schrijfstijl van Laini Taylor.

Tijdens een readalong las ik De Verbannen Koningin, het laatste deel in de Elfhame-trilogie. Een erg mooi einde van deze trilogie, en aangezien ik ambassadeur ben van Best of Fantasy heb ik genoeg leuk erbij gedaan, zoals het maken van een podcast waarin we de uitgeverij spraken over de serie! Luister hem hier vooral terug. Ik kan niet wachten op de nieuwe boeken van Holly Black, die ook in luxe limited editions gaan verschijnen.

Een boek vol diversiteit is De falling in love montage, een liefdesverhaal over twee meiden die allemaal cliché dates uit romcoms gaan nadoen, met als doel om niet verliefd te worden op elkaar. Een erg goed verhaal, waarbij de familiesituatie van de hoofdpersoon de gevoelige snaar weet te raken. Een aanrader voor liefhebbers van LHBTQIAP+ verhalen, net zoals de andere boeken van Querido Glow.

Een nieuwe Nederlandse YA is Dwarsloper, waarin een meisje meeloopt met een klimaatmars met duizend jongeren naar Brussel. Het klimaat-gehalte valt nog mee, het gaat vooral over de tocht en de vriendschappen die er worden gemaakt. Waarschijnlijk heel herkenbaar voor jongeren en biedt ook een positieve kijk op de toekomst!

Ik kon nog een serie afsluiten, namelijk Als de morgen begint van Laura Diane. Een erg spannend avontuur waarin je de personages nog beter leert kennen, maar het einde had naar mijn idee wat anders gemogen. Een andere Nederlandse YA is het eerste Best of YA-XS verhaal van Mirjam Mous, Girl 6! Een heel kort verhaal, maar is ijzersterk en bevat ook nog interessante discussieonderwerpen waar je het achteraf over kan hebben.

Ottilie en de Monstermacht is het tweede deel in een middle grade fantasy met feministische invloeden, hij zat weer vol actie! Een paar dingen richting het einde zag ik wel aankomen, maar ik ben wel erg benieuwd naar het derde deel. Die heb ik gelukkig al, dus ik ga snel door! Een andere middle grade fantasy die ik las is het vierde deel van De Magische Apotheek, die ook weer erg fantasierijk was.

Knipoog van Rob Harrell is een heel mooi verhaal over een jongen die oogkanker krijgt en hiervan moet herstellen, en dat terwijl hij wel naar school moet. Hij ziet er nu zo anders uit, maar hij houdt vol en heeft veel obstakels die hij moet doorstaan. Echt een prachtig verhaal, deze kan ik zowel jonge als oude lezers aanraden!

Dan een boek waardoor ik heimwee kreeg naar Japan, namelijk Tokio voor altijd, waarin Izumi erachter komt dat haar vader de kroonprins is van Japan. Ze voelt zich niet helemaal thuis in Amerika, maar in Japan zijn de verwachtingen hoog en heeft Izumi moeite met het aanpassen van haar cultuur. Flink veel romantiek, maar daarnaast ook mooie passages over Japan. Mijn Japan-heimwee was nog niet klaar, want ik las ook de strip A Manga Lover’s Tokyo Travel Guide vol leuke geeky tips in Tokyo. Verder las ik het vierde en vijfde deel van My Hero Academia.

Dit is mijn leesoverzicht van mei. Genoeg mooie boeken dus, ik hoop dat ik dit leestempo ook kan doorzetten naar de zomermaanden! Wat is jouw favoriete boek van de afgelopen maand? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.