De boeken die ik heb gelezen in november 2018

De maand november was prima wat boeken betreft. Ik heb er lekker veel gelezen, namelijk dertien! In november had ik ook iets meer tijd om te lezen, aangezien mijn tweede blok op de universiteit minder studiedruk oplevert. Erg fijn!

 

Ik begon november met het lezen van Lichtjaren van Kass Morgan. Wat een heerlijk boek is dit! Het leest als een trein (of moet ik zeggen, als een ruimtetrein?) en de personages zijn allemaal heel sprekend. Het heeft een hele mooie cliffhanger als einde, dus ik kijk enorm uit naar het vervolg! Ik ging door met Mermaid van Louise O’Neill. Ik was eerst bang dat het verhaal te veel zou lijken op de kleine zeemeermin waardoor het heel voorspelbaar zou worden, maar Louise zorgde juist voor wat interessante wendingen met een feministische inslag. Dat einde maakte het verhaal echt heel sterk! Al snel begon ik aan Wildcard, het vervolg op Warcross en ook het einde van deze boekenserie van Marie Lu. Wat een fenomenaal einde was dat zeg! Kan dit alsjeblieft een verfilming worden? Volgens mij zou Warcross er fantastisch uitzien op het grote doek. 

Ook las ik Acmala, een dun boekje over de Dizary-boekenserie. Ik ben zeker benieuwd naar meer, maar vind het korte aantal bladzijdes ook wat te gehaast, aangezien ik weinig binding kon krijgen met de personages. De laatste halte was juist een heel heftig verhaal over een terroristische aanslag in Londen tijdens een werkweek van middelbare scholieren, maar had zo veel kracht en karakterontwikkeling. Echt een indrukwekkend boek! The Black Key is de afsluiter van de trilogie van Amy Ewing, die een waardige afsluiter is van dit verhaal. Een spannende eindstrijd, zo gaaf! De Kerstmisaurus las ik zodat ik alvast in de kerstsferen zou komen, dat is zeker gelukt! Dit verhaal is zo fijn, een beetje cheesy en is ideaal voor kinderen door alle beeldschone illustraties.

Expeditie Schetsboek is een boek vol tips voor tekenaars van Cyarin, bekende Instagrammer door haar illustraties. Heel tof om haar tips te lezen over illustreren, ik heb nu steeds meer zin om haar opdrachten uit te voeren. Voor de rest las ik een hoop graphic novels. Zo las ik Zeven dwergen (het verhaal van Sneeuwwitje met een twist, maar dan vanuit het oogpunt van de dwergen), Bovenste besties (een fantastisch, grappic, spannend en fantasierijk verhaal), Over the Garden Wall Volume 1 (bekend van de animatieserie, te zien op Netflix), het eerste deel van Saga (een soort mix van fantasy en science fiction, apart verhaal maar ik ben benieuwd naar de rest) en De Elementalen, het eerste deel van de Nils-trilogie die me zeker is bevallen. Van de Nederlandse graphic novels kan je recensies verwachten op Fantasywereld.

 

Een prima wrap up zo! In december hoop ik ook lekker veel te gaan lezen, zeker met de kerstvakantie erbij. Ik heb ook genoeg leuke boeken die ik kan gaan lezen, dus de laatste maand van 2018 wordt een prima leesperiode. En ik ga sowieso mijn Reading Challenge van 150 boeken halen, want ik moet nog maar vijf boeken lezen!

Welke boeken heb jij de afgelopen maand gelezen?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.