De boeken die ik heb gelezen in november 2019

De maand november is voorbij en ik heb weer aardig wat leuke boeken gelezen. Veel fantasy, maar ook een paar mooie middle grade en contemporary! Weer genoeg te bespreken dus in deze maandelijkse wrap up.

Qua fantasy ging ik best los deze maand. Zo las ik Nocturna, een fantasy die me wat deed denken aan De kleuren van magie, maar dan in een Latijns-Amerikaanse setting. Leuk, maar ik ben nog niet helemaal hyped erover. Ik las het eerste en tweede deel van Heksenspiegel, namelijk Hazels Pentakel en Hazels Spreuk. Toffe boeken waarin moderne hekserij goed wordt omschreven, ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren in het laatste deel. Scharlakenrode magie is een nieuwe serie in de Schaduwjagerswereld van Cassandra Clare en Wesley Chu, welke gaat over Alec Magnus, die op vakantie zijn en te maken krijgen met een gevaarlijke sekte… Hoewel Cassandra Clare houdt van uitmelken, vind ik het in dit geval geen probleem! Magnus is een heel tof personage, dus ik lees maar al te graag meer over hem. Mijn recensie volgt!

Ook las ik veel middle grade deze maand. Elke dag broerdag gaat over een groep stiefbroers die dreigen uit elkaar te raken, dus ze maken een plan om voor altijd bij elkaar te blijven. Zo’n mooie verhaal! Het raadsel van de zee is een verhaal over een jongen die zijn vader probeert te vinden op zee, en spannende en bijzondere avonturen meemaakt en een innige vriendschap ontwikkelt. Erg mooi boek, en wat een prachtige cover! Ottilie en de Drochtenjagers recenseer ik voor Fantasywereld, een verhaal over een meisje die een jager wordt in een fort met alleen maar jongens. Tof verhaal met een feministische insteek, maar ik hoop wel dat het vervolg beter wordt. Op zoek naar Paulie Fink is een fantastisch verhaal over een meisje die in een nieuwe klas komt, die een geweldige jongen missen, namelijk Paulie Fink. Het meisje wordt een jury die de nieuwe Paulie Fink van de klas moet vinden. Een mooi verhaal over je eigen plekje vinden in een nieuwe omgeving en wat een persoon zo bijzonder maakt. Precies het boek dat ik nodig had, ik kreeg er zo’n fijn gevoel van!

Tot slot een contemporary, namelijk Birthday van Meredith Russo. Dit boek gaat over een meisje in een jongenslichaam en bang is voor de puberteit, waarin ze verandert in een persoon die ze niet wil zijn. Morgan heeft een beste vriend, maar zou hij haar kunnen accepteren? Je volgt de twee personages op hun verjaardagen. Een heftig, maar erg mooi verhaal over acceptatie en jezelf kunnen en durven te zijn. Weer een mooie parel in de YA-wereld!

Dit zijn de boeken van november. Welke boek van de afgelopen maand is jouw favoriet? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.