De boeken die ik heb gelezen in November 2020

De afgelopen maand heb ik negen boeken gelezen, een prima aantal! Voornamelijk wat fantasyverhalen, maar ook erg indrukwekkende contemporary. Wat mij betreft een geslaagde leesmaand!

Vervolgens las ik snel erna Wat zou Justyce doen?, het vervolg van Nic Stones boek over racisme. Dit keer niet vanuit het perspectief van Justyce, maar juist van een jongen met een pijnlijke thuissituatie. Het is een erg leerzaam verhaal waar veel jongeren over zouden moeten lezen. Het heef weer een diepe indruk op me achter gelaten en door dit boek wil je je alleen maar meer inzetten voor gelijkheid.

Ik las mee met de readalong van The Queen of Geek op Instagram van Tussen de beesten en wilde rozen. Wat een fantastisch en origineel verhaal is dit zeg! Het is sprookjesachtig, luguber en biedt zo veel verschillende soorten personages. Het was ook ontzettend leuk om ieders mening te horen over het boek tijdens de readalong, we hadden zo veel theorieën bedacht wat betreft het verhaal! Ik kan nu al niet wachten op meer vertaalde boeken van Ashley Poston, want ze is een auteur om in de gaten te houden.

Ik las als eerst De Academie van Astrid Boonstoppel. Haar tweede boek, en wat was hij goed! Het is een mysterieus en luguber verhaal over een academie waar een paar talentvolle meiden een jaar gratis en zeer goed onderwijs krijgen. Een paar mooie twists, ik had er erg van genoten! Mijn recensie is te vinden op Fantasywereld.

The Legend of Korra: Ruins of the Empire is de tweede graphic novelreeks over Korra, waarbij ze moet samenwerken met Kuvira, de vijand van het vierde seizoen. Ook een erg sterk verhaal, het is zo fijn dat er meer verhalen over de Avatars verschijnen in stripvorm!

Voor Fantasywereld las ik ook Voorbij het Wederwoud, het debuut van Valentijn Ringelberg. Een origineel verhaal, maar doordat het verhaal is gedreven door het plot was een grote plottwist aan het einde voor mij niet onverwachts. Ik kijk in ieder geval wel uit naar de vervolgdelen, want het verhaal biedt veel diversiteit op het gebied van seksuele geaardheid, geslacht en fantasywezens, dus potentie heeft deze fantasyreeks zeker.

Ik las het laatste deel van de Accelerati-trilogie. De toekomst van Hawking is een hele goede afsluiter van deze trilogie, de wetenschap was nog nooit zo leuk geweest! De personages kregen allemaal een mooi einde en ik heb me ook weer kapot gelachen door alle grappen in het boek.

Toen ik bij mijn ouders was, kwam Team Avatar Tales / The Lost Adventures binnen, een hardcover editie van allemaal losse verhalen over Aang. De strips variëren enorm, maar dat maakt het erg leuk. Grappige verhalen, tragische verhalen en meer inkijk in de personages, ik heb er zeer van genoten (hoewel ik al veel verhalen ervan kende). Deze krijgt een mooie plek in mijn collectie!

Schaduwbroer is een aangrijpend verhaal over een meisje die haar broer is verloren. Hij is gestorven tijdens een freedive in Japan. Een paar maanden na zijn dood reist zij naar Japan, zodat ze de dood van haar broer kan verwerken. Als Japanliefhebber was het boek een feest van herkenning, maar was ik ook geïnspireerd geraakt door de reis die het meisje beleeft.

Tot slot las ik Terug naar Raas. Een leuk vervolg in een fantasiewereld, maar ik vond het verhaal ondanks wat hele mooie punten niet heel pakkend. Jammer, maar bepaalde aspecten van het boek wisten me wel aan te spreken. Er valt gelukkig nog genoeg te verkennen in Raas, dus een spannend avontuur was het zeker.

Dit zijn de boeken die ik in november heb gelezen. Wat is jouw favoriete boek van de afgelopen maand? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.