De boeken die ik heb gelezen in oktober

Oktober was een drukke maand. Meerdere baantjes en een dubbel aantal vakken die ik volgde op de universiteit… Pfoeh, ik ben blij dat ik tentamens heb gehad en nu het wat rustiger heb! Ondanks het vele studeren heb ik toch negen boeken kunnen lezen. Er zaten een paar leuke boeken bij, maar ook een paar boeken waar ik flink wat kritiek op had. Lekker veel variatie dus in deze wrap up!

 

Ik begon de maand met het uitlezen van Hart-Slag van Joanne Carlton. Een goed boek met een verrassend einde, maar het was hem helaas net niet voor mij. Er was iets te veel drama en een bepaald aspect van de ontknoping vond ik wat afbreuk doen aan het verhaal, maar wie weet is dit verhaal wel iets voor jou! De meeste recensies zijn in ieder geval lovend over dit boek. Dan door met het tweede deel van de Zach King-serie, een boekenserie waarbij je een app hebt waardoor tekeningen tot leven komen. Zo gaaf! Ook genoot ik weer erg van het tweede deel. Daarna las ik Mortal Engines, een boek dat binnenkort ook wordt verfilmd. Ik kan niet wachten op de film!

Maar naast leuke boeken, las ik ook twee boeken die ik helemaal niks vond. Zo las ik het tweede deel van Lux genaamd Onyx en daar irriteerde ik me mateloos aan de personages. Ik heb zelfs een podcast gemaakt waarin het boek flink wordt besproken. Toch was het ook wel lekker om te haten op een boek, dus ik lees graag de vervolgdelen. Daarna las ik Has#tag, een boek over sexting en catfishing, alleen vond ik de uitwerking niet helemaal fijn. Mijn recensie zal nog volgen!

Ook las ik het tweede deel van Bravelands, De Regelbrekers. Zo gaaf om eens vanuit het perspectief van dieren te lezen! Ik vond het vervolg erg leuk en ik ben heel benieuwd waar alle oplopende spanningen naar gaan leiden. Een nieuwe serie die ik las is Truth or Dance van Chinouk Thijssen, een thriller over een balletschool. Ik kan niet wachten op de vervolgdelen, want de dader blijft voor mij nog een mysterie… Voor de BKYA las ik Een zeer opmerkelijk verschijnsel van Hank Green. Zodra de krant in de winkel ligt moet je hem zeker halen, dan kan je mijn recensie lezen!

Tot slot las ik nog twee graphic novels, namelijk Super Kaka 2 (een verhaal over een wereld waarin je droom tot leven gebracht kan worden in de vorm van een wezen), welke erg leuk was. Veel actie, veel diverse personages, mooi kleurgebruik en een toffe cliffhanger! Daarnaast las ik de tweede graphic novel van Percy Jackson. Deze vond ik al veel beter dan het eerste deel, zowel qua verhaal als illustraties. Doe mij maar de rest van de serie!

 

Dit zijn de boeken van oktober. Welk boek van oktober was jouw favoriet? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.