De boeken die ik heb gelezen in Oktober 2020

In oktober kon ik voor het eerst aan het werk, ik heb eindelijk een baan! Tot nu toe erg leuk en gelukkig kan ik naast het werken nog genoeg boeken lezen. De afgelopen maand heb ik zeven boeken gelezen, dus deze bespreek ik graag in deze wrap up!

Ik begon de maand met Gloei, een prachtige bundel van interviews met bijbehorende gedichten en portretten met 21 mensen die een bepaald geslacht of seksualiteit hebben. Het is een heel leerzaam verhaal wat herkenbaar kan zijn voor lezers die in de knoop zijn met zichzelf, of juist voor lezers die meer willen weten over andere seksualiteiten/genders of juist voor mensen die er meer begrip voor zouden moeten tonen. Alle interviews zijn zo openhartig en oprecht, ik zou echt met elk van deze mensen vrienden willen worden! Een enorme aanrader als je kennis wilt maken met waargebeurde verhalen van echte personen in de LHBTQIAP+ community.

Feniksbloed is het eerste deel in een fantasyserie van Adam Silvera, maar helaas was dit niet het boek waar ik op gehoopt had. De worldbuilding is nog iets te warrig, sommige personages deden me vrij weinig en het verhaal gaf me niet een episch gevoel. Ik snap wel de mooie achterliggende reden achter dit boek, maar dat is helaas niet genoeg. Een andere fantasyreeks waar ik aan begon is Heks van vuur en oorlog van S. Christina, welke 11 november uitkomt. Ik heb een vooruitexemplaar mogen ontvangen en het is een leuk boek vol hekserij en thema’s als haat tegenover een bepaalde bevolkingsgroep, hoewel ik de setting soms wat onsamenhangend vond. Ik zal er alles over vertellen in mijn recensie.

Het huis zonder einde is het tweede horrorverhaal van Daniëlle Bakhuis en was weer lekker griezelig! Veel urban legends, oplopende spanning en een mindfuck van een einde. Zo tof! Ik las toen snel erna Toen ik de sterkste was van Jason Reynolds. Dit boek maakte iets minder indruk op mij dan zijn andere boeken (dit is ook zijn debuut), maar desalniettemin vond ik hem erg goed.

Snel daarop las ik Als vuur van Sara Lövestam, een zomers liefdesverhaal over twee meisjes in een natuurgebied in Zweden. Een heel loom verhaal waar je een vakantiegevoel bij krijgt, maar de personages konden naar mijn idee iets meer uitgediept mogen worden. Tot slot las ik Dit is best een episch liefdesverhaal, een erg puur en oprecht verhaal over een jongen die op zoek is naar de liefde. Het verhaal las ontzettend prettig en de diversiteit in het boek was zo goed neergezet, waardoor ik denk dat dit veel jongeren kan helpen met het accepteren van hun eigen seksualiteit.

Dit zijn de boeken die ik de afgelopen maand heb gelezen. Ik heb ook een stuk gelezen uit Slapen in een zee van sterren van Christopher Paolini en Rijk der stormen van Sarah J. Maas, maar deze dikke pillen zijn voor de lange termijn. Volgende maand hoop ik ook weer veel boeken te gaan lezen, dus dat wordt hopelijk een nog grotere wrap up!

Wat is jouw favoriete boek van de afgelopen maand?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.