De boeken die ik heb gelezen in Oktober 2021

Oktober was voor mij een ontzettend goede leesmaand. Ik las wel 16 boeken, een enorm aantal! Door de reistijd naar het kantoor en de koudere avonden kon ik veel boeken verslinden, dus er is weer genoeg te bespreken tijdens deze maandelijkse wrap up.

Ik begon de maand met het uitlezen van Sterrenzicht, een fantastisch verhaal waardoor ik niet kan wachten op het derde deel in de Skyward-serie. Het verhaal bevat zo veel actie, de personages zijn zo sprekend en de worldbuilding (of moet ik universebuilding zeggen?) is fenomenaal. Een van de beste boeken van 2021! Ik las ook de Contender-serie uit, het derde deel (De overwinnaar) wist de serie goed af te sluiten, hoewel ik de serie niet zo geweldig vind als de eerste serie van Taran Matharu.

Series verder lezen deed ik ook. Zo las ik Heks van Schaduw & Storm, het tweede boek van de serie Lara Polaris. Meer informatie over magie en lekker veel spanning, een erg pakkend boek! Heartstopper 2 kwam uit, en die heb ik zo snel mogelijk gelezen toen hij binnen was. Het verhaal van Nick en Charlie is zo vertederend en vol diversiteit, een graphic novel waar je zo blij van wordt!

Ook begon ik aan een aantal nieuwe boekenseries. Zo las ik Zeis, het eerste deel in een futuristische trilogie van Neal Shusterman waarin de mensheid niet kan sterven, maar waarin er Zeisen zijn die mensen vermoorden zodat de populatie niet te groot wordt. IJzersterke personages, een bijzondere futuristische wereld en behoorlijk veel plotwendingen. Ik kan niet wachten op meer! De Drakenprofetie is het eerste deel van Vleugels van Vuur, een boekenreeks over draken. Een spannend en kleurrijk eerste deel, waardoor ik benieuwd ben naar verdere avonturen van alle draken. Volgens mij wordt Dochter van de diepzee ook een serie, een heel origineel nieuw avontuur van Rick Riordan! Batpig (een getekend personage uit Knipoog) heeft een eigen graphic novel, en ik las het eerste deel! Leuk getekend en genoeg humor, kom maar door met een vervolg!

Een intens gelukkig gevoel is een nieuwe contemporary van Tahereh Mafi, en vond ik weer erg indrukwekkend. Deze maand kan je er nog een recensie over lezen op mijn blog! Ook las ik Sex Education: Eerste hulp bij het leven, een no-nonsense boek over seksuele voorlichting met referenties naar de serie. Erg mooi, maar ik denk dat er nog onderwerpen zijn die eraan toegevoegd kunnen worden. Janneke Schotveld is bekend van haar hedenaagse sprookjesverhalen, met in het bijzonder een dappere ridster. Deze heeft nu een verhaal in het teken van Sinterklaas, namelijk Sint zit vast! Deze vond ik jammer genoeg niet een geslaagd Sinterklaasverhaal op maatschappelijk vlak, maar daar zal ik in mijn recensie meer over vertellen.

Qua manga las ik deel 16, 17 en 18 van My Hero Academia, waarin er lekker veel actie was. De delen behandelen een deel van seizoen 4, dus mocht je de anime hebben gezien weet je al redelijk waar het verhaal nu is. Ook las ik Pokémon Adventures Heartgold & Soulsilver, twee delen met wat oude personages uit de manga. Erg leuk om weer een verhaal over hen te lezen, en ik hoop nog verder te gaan met deze serie.

Dit zijn de boeken die ik in oktober heb gelezen. Een aardig lijstje! Aankomende maand heb ik niet al te veel leesplannen, maar ik denk dat er nog genoeg op mijn pad komt. Wat is jouw favoriete boek van de afgelopen maand? Laat het me weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.