De boeken die ik heb gelezen in oktober

De maand oktober is voorbij, de maand waarin ik druk bezig was met stage en met het leren voor mijn hertentamen. Ondanks de drukte heb ik echt verbazingwekkend veel gelezen! Mijn reading challenge heb ik daarom van 150 naar 175 gebracht en ik ben volledig ervan overtuigd dat ik dat aantal ga halen. Goed, laten we even de boeken van oktober bespreken, want het zijn er een hoop!

 

Ik las op aanraden van mijn moeder Lampje, een verhaal over een meisje die moet werken in een groot huis waar een bijzonder monster woont… Het is een heel intiem, mooi en jeugdig verhaal over de zee, vooroordelen en familie. Daarnaast las ik een literaire YA die je een meesterwerk kan noemen, namelijk Ik geef je de zon. Ik had de Engelse versie al eens gelezen, maar de vertaling biedt zo veel meer verduidelijking over het verhaal! Ook las ik van dezelfde uitgeverij Iskari, een fantastisch debuut over draken, oude verhalen en een kick-ass jongedame. En die cover, wat een plaatje zeg!

Voor Fantasywereld zal ik de eerste twee delen van Goblins lezen, dus die zal je op de site zien verschijnen. Ook las ik Starwaan, een parodie op Star Wars. Daarna las ik Ikigai, een boek waarin wordt verteld over een dorpje in Japan, waar allemaal oudjes wonen die een eeuw al op deze aarde rondlopen en nog erg fit zijn. Wat is het geluk van een lang en gelukkig leven? Dat wordt in dit boek verteld, mijn recensie zal deze maand verschijnen.

Ik ging Kamp Halfbloed verkennen met Kamp Halfbloed: Vertrouwelijk, een leuk extra boekje over het zomerkamp van Percy Jackson. Ik genoot zo van de grapjes en de illustraties van Kamp Halfbloed, meer Rick Riordan is meer beter! Ook las ik Warcross, een spannende nerdy-YA-thriller over virtual reality games en hacken in de plaatsen New York en Tokyo. Wat een fantastisch verhaal zeg! Mijn recensies over deze boeken zullen snel op mijn blog verschijnen. Vuurvliegjes van Gayle Forman (bekend van If I Stay) is een van de eerste werken van Forman en aangezien ik dit boek al jaren ongelezen in mijn boekenkast had staan, besloot ik het eens te lezen. Een leuk boek voor tussendoor, maar heel veel deed het mij ook niet

Brian Selznick is een auteur die illustraties en geschreven verhaal perfect te combineren. Dat wist hij weer te bewijzen met Het Wonderkabinet, welke ook verfilmd gaat worden. Ik ging deze maand ook even de fandom van Gravity Falls verkennen door Dipper and Mabel and the Curse of the Time Pirates’ Treasure, een boek waarin je je eigen verhaal kan kiezen, echt superleuk! Na lang lezen had ik alle mogelijke verhaallijnen verkend. Voor wat gelach las ik Ik ben Pusheen de kat, een boek over het schattige katje die te hilarisch is voor woorden.

De goudvisjongen is een bijzonder kinderverhaal over een jongen met een dwangstoornis en een bepaald mysterie, waar ik enorm van heb genoten. Mijn recensie zal ook binnenkort verschijnen. Anne Amelia is er niet meer is een oude literaire YA van Best of YA en verdient veel meer aandacht! Het is een prachtig boek met een moord, maar het gaat vooral over de zoektocht naar jezelf en het loslaten van je vaste plek.

Van mijn verjaardagsgeld kocht ik twee hardcoveredities van Avatar The Last Airbender: The Rift en Smoke and Shadow. Elke bundel heeft drie boeken erin, dus ik had in een avondje zes graphic novels gelezen! Ik vond ze weer erg goed en kan niet wachten op meer mooie hardcoveredities van de Avatar-comics!

 

Dit was mijn wrap up voor de maand oktober. Gewoon 21 boeken! Ik denk niet dat ik dat de komende maanden kan overtreffen. Mijn reading challenge van 175 ga ik in ieder geval wel halen, dus ik ga nog twee mooie maanden tegemoet!

Wat heb jij gelezen de afgelopen maand?

2 reacties

  1. Wauw, 21 boeken dat is veel zeg! Jammer genoeg heb ik er maar 4 gelezen deze maand, ik ben echt onwijs druk met mijn studie dat ik soms niet echt aan lezen toekom, haha. Ik ben nog steeds erg benieuwd naar Iskari en Warcross, ik hoop deze boeken snel te lezen 🙂

  2. En ik dacht dat ik veel had gelezen met mijn vier boeken, pfff.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.