De boeken die ik heb gelezen in september 2018

Pfoeh, wat een maand… Een maand waarin het lezen op een laag pitje gezet moest worden. Mijn studie is weer begonnen (ik volg een intensieve minor van drie vakken en nog een herkansing uit mijn tweede jaar waarvan ik het cijfer wil ophogen), ik heb drie verschillende baantjes, een bestuursfunctie in mijn dispuut en ook nog het bijhouden van een blog… Jep, ik las dus wat minder dan normaal. Maar goed, ik las gelukkig wel wat leuke boeken!

 

Zo las ik het laatste deel van de Rebel in de woestijn-trilogie, namelijk Een nieuwe dageraad. Damn, wat een boek! Alwyn Hamilton weet wel hoe ze een serie moet afsluiten. Ze weet met gemak offers te maken en alle verhaallijnen waren heel mooi afgesloten. Ik kan ook niet wachten om meer verhalen te lezen in hetzelfde universum, want deze serie schreeuwt om meer. Ja, ik ben fan!

Dan hebben we de 3PAK, de verhalenbundel van de Literatour. Wat een mooie bundel is dat zeg! Drie unieke verhalen die samen een mooi geheel vormen, ook dit jaar is de 3PAK dus een succes! Ook las ik nog een light novel van Sword Art Online, deze keer het achtste deel. Deze had drie verhalen van wat dingen die eerder in de serie zijn gebeurd. Leuk tussenboekje, maar ik hoop binnenkort de volgende delen te kopen zodat ik verder kan in deze serie! Het nieuwe seizoen van de anime komt er ook aan, dus mooi moment om dan verder te lezen.

Samen met Rowan (My Pink Fairytale) las ik Crossed, het tweede deel van Matched. Een prima vervolg, maar ik denk dat Reached nog spannender gaat worden. Het is in ieder geval een mooie serie voor fans van De Test (Joelle Charbonneau) en de Ventura Saga (Kate Ling).  Dan hebben we ook nog een nieuwe boekenserie, namelijk Schaduw van de vos. Julie Kagawa heeft nu een boek geschreven met inspiratie van Japanse mythologie en cultuur. Erg gaaf aangezien ik een fan ben van Japan, maar de Japan-noobs zullen er denk minder van snappen. Daarbij vind ik Julie’s voorzichtige manier van schrijven (oftewel, nooit iemand laten doodgaan of alleen als het personage niet leuk is) maakt het verhaal wel wat saaitjes. Ik hoop dat ze eens risico’s gaat nemen en heftige plotwendingen gaat maken!

In het laatste weekend ging ik nog even knallen, want ik las 67seconden van Jason Reynolds binnen een avondje uit! Dit boek is een verhaal in vrije versvorm en is zo sterk, zo hard, zo droevig en bijzonder… Damn, ik wil meer lezen van deze auteur! Iedereen, ga dat lezen! Mijn recensie zal nog gaan verschijnen, maar je kan dus al merken dat ik er heel enthousiast over ben.

 

Je ziet het, maar zes boeken. Dat valt mee! Ik ben wel ver in Hart-Slag, maar hier houdt het bij op. Alle andere bezigheden zorgen ervoor dat ik iets minder kan lezen, maar door alle mooie boeken die in oktober uitkomen denk ik dat ik weer lekker veel ga lezen. We gaan het zien!

Wat is jouw favoriete boek van de afgelopen maand?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.