De boeken die ik heb gelezen in september 2019

Hoewel het studiejaar is begonnen en ik hard aan de bak moest voor mijn master, kon ik gelukkig wel genoeg de tijd hebben om veel boeken te lezen. Ik heb deze maand maar liefst elf boeken verslonden, een prima aantal als ik kijk naar alle drukte. Een paar mooie titels kwamen voorbij de afgelopen maand, dus ik vertel je graag over de boeken die ik in september heb gelezen.

Voor Fantasywereld las ik Ashan 1: Overleven, een fantasy over een familie van drie kinderen die in de hoogste ring van de stad leven, waarvan de oudste zoon ontsnapt en in een lagere kring een bestaan probeert op te bouwen. Een Middeleeuwse setting en veel details over deze stad, hoewel de hoeveelheid details wellicht wat te hoog was en er wat dingen geschrapt konden worden. Ik ben wel benieuwd naar het vervolg! Daarna las ik A strange kind of brave, het nieuwe boek van Sarah Moore Fitzgerald die speciaal het boek naar mij had opgestuurd, zo lief! Ik was zeer onder de indruk, omdat dit boek een enorme dosis aan spanning bevat. Ga hem lezen!

Meer gelukkig dan niet is het debuut van Adam Silvera, maar juist het nieuwe vertaalde boek in Nederland! Dit verhaal vond ik erg emotioneel en krachtig, met flink wat boodschappen erin verwerkt. Ik wil meer! Ook las ik De roadtrip, het tweede verhaal over Riverdale. De verwijzing naar Sabrina vond ik erg tof en de lichte hints naar het vierde seizoen vond ik ook interessant, maar het verhaal voegde ook weer niet heel veel toe.

Het Koninkrijk is een futuristisch sprookje met een bijzonder perspectief, namelijk die van een robot. Hele bijzondere setting en een verbazingwekkende schrijfstijl, hoewel ik bepaalde dingen wat voorspelbaar vond. De school van de magische dieren recenseerde ik ook voor Fantasywereld en was een erg leuk verhaal over kinderen met een bijzonder dier die hen helpt met hun problemen.

Voor de leesclub bij de bibliotheek in Rotterdam las ik Brave New Love, een verhalenbundel over diversiteit met een paranormaal randje. Sommige verhalen vond ik erg mooi, andere wat minder. Door de leesclub vond ik de bundel wel beter, helemaal omdat twee auteurs aanwezig waren en meer over de verhalen konden vertellen. Versplinterd is het laatste deel van de Gewist-trilogie en vond ik ook erg spannend en wist het verhaal mooi af te ronden, hoewel ik de plottwist aan het einde wel zag aankomen. Daarnaast las ik Misschien is het anders, een romantisch verhaal over een jongen met Koreaanse ouders die willen dat hun zoon met een Koreaans meisje thuis komt, hoewel hij verliefd is geworden op een blank meisje. Erg mooi en fijn om tussendoor te lezen.

Het land van Raas is een fantasierijk verhaal over een broer en zus die in een magische wereld belanden die ze vroeger verzonnen hadden. Een tof verhaal over een enge vogelverschrikker, legendarische draken en meer! Ook vol prachtige illustraties, ik kan nu al niet wachten op het vervolg! Tot slot las ik de 3PAK van dit jaar, drie bijzondere verhalen die jongeren hopelijk veel kunnen aanspreken. Mijn recensie zal nog volgen!

Dit zijn de boeken die ik de afgelopen maand heb gelezen. Welk boek van de afgelopen maand is jouw favoriet? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.