De boeken die ik heb gelezen in september

September was een drukke maand. Ik kon weer aan de studie, ik reisde veel heen en weer voor stage en had genoeg uitstapjes. Het lezen ging in principe wat minder goed dan ik had gehoopt, maar ik heb toch weer wat boeken gelezen, waar zeker wat pareltjes tussen zitten! Hoewel ik een klein dipje had op het gebied van lezen, wist ik toch 12 boeken te lezen deze maand. Een prima aantal naar mijn idee.

 

Ik las als eerst Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers. Dit boek las ik voor Fantasywereld. Dit verhaal gaat over Simon Lewis na de gebeurtenissen van Stad van Hemelse Vlammen. Ik vond het een leuke verhalenbundel waarin je meer leert over de Schaduwjagers, maar Simon was wel iets anders dan dat ik gewend van hem ben. Beetje jammer, maar uiteindelijk draaide Simon echt bij en vond ik het boek erg tof!

3PAK is het gratis boekje voor de Literatour met drie verhalen erin. Deze verhalen zijn kort, maar vond ik wel heel interessant en straalden diversiteit uit. Hier kan je er meer over lezen.

Ik las twee korte boekjes, namelijk All my friends are dead en All my friends are still dead, een hilarisch boekje met lekker flauwe maar geweldige humor. Ook was ik bij het boekenfestijn geweest en kocht ik daar wat boeken, die ik snel erna wilde gaan lezen. Zo las ik het filmboek van The Host, waarin de hele film werd besproken, heel interessant! Ook las ik the world of hobbits, een dun boekje die wat vertelt over de vrolijke kleine wezens uit Middle Earth. Naast deze boeken las ik ook een boek over Het oude Egypte dat ik op het boeken festijn had gekocht. Ik had vroeger een fascinatie met Het oude Egypte, dus ik vond het erg leuk om er weer eens wat over te lezen.

Aan het hof van Eden gaat over een tweeling: een prins en een prinses. Hun vader overlijdt en de twee moeten een soort wedstrijd met vele opdrachten doen om te bepalen wie de volgende heerser over Eden wordt. Dit boek vond ik leuk, maar kon wel op bepaalde manieren beter. Mijn recensie zal verschijnen op Fantasywereld.

De gloed van gedoofde sterren is het tweede deel in de Ventura Saga en ik weer aardig romantisch (tot aan het kleffe aan toe), maar was ook heel interessant en op sommige momenten erg spannend. Ook las ik een mangatekenboek van Christopher Hart over horror-manga, ik heb weer helemaal zin om te tekenen!

Tot slot las ik Al het moois is niet verloren, een prachtig verhaal wat mij van begin tot eind wist te boeien. Mijn recensie gaat lovend worden, dus kijk daar zeker naar uit! Dit boek is al snel tot een van mijn favoriete contemporary-verhalen van Best of YA geworden. Ook las ik de uitleg door van Bullet Journaling van Natascha Kranenburg, een Bullet Journal waar ik aan ga beginnen voor het jaar 2018.

 

Dit is de wrap up van de maand september! Weer genoeg boeken die ik heb gelezen, maar ook weer genoeg boeken die er aan gaan komen die ik ook wil lezen! Nog maar te zwijgen over de ongelezen boeken in mijn boekenkast…

Hoeveel boeken heb jij de afgelopen maand gelezen?

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Wat een boel mooie boeken heb je in september gelezen! Ik moest er even voor terugkijken in Goodreads, maar ik heb in september acht boeken uitgelezen waardoor mijn totaal nu precies op 75 boeken staat. 🙂

    1. Dat is ook zeker een mooi aantal 😀 Zo haal je die 100 zeker op dit tempo 🙂

  2. Aan het Hof van Eden klinkt wel weer heel erg op Three Dark Crowns. Maar 12 is een mooi aantal.

  3. Door jou wil ik heel graag Al Het Moois Is Niet Verloren lezen! Ik zag ook al dat je enthousiast was op Twitter, haha. Het boek sprak me eigenlijk niet direct aan door de flaptekst, maar nu wil ik het toch proberen 🙂

    1. Woehoe, goed om te horen! Wie weet spoort mijn recensie je uiteindelijk nog meer aan om het boek te gaan lezen 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.