De boeken die ik in januari 2020 heb gelezen

In januari ging ik hard van start met het lezen van boeken. Ik heb gewoon 22 boeken gelezen in januari! Een enorm aantal, en dat in combinatie met mijn master, baantjes, verenigingen en meer. Dat gaat lekker! Genoeg boeken te bespreken dus, laten we van start gaan!

Ik begon het jaar met het uitlezen van Wat de zee vertelt van Julia Drake. Een mooie contemporary met een poëtische schrijfstijl, maar de hoofdpersoon wist me vaak niet goed aan te spreken. Als de nacht eindigt is een indrukwekkend debuut van Laura Diane, waarin je leest over een toekomstige wereld waarin de zon zo gevaarlijk is dat je levend verbrand overdag door de klimaatveranderingen. Op sommige punten wat voorspelbaar, maar deze dystopia wist me zeker te intrigeren en ik ben erg benieuwd naar het vervolg.

Ik las Turf Wars, de graphic novel van The Legend of Korra dat zich afspeelt na de serie. Een erg cool verhaal vol diversiteit en veel politieke kwesties en onderwerpen die er werden besproken. De personages waren net zoals in de serie en ik kan gewoon niet genoeg krijgen van graphic novels van Avatar! Ik ging daarna verder met De tombe van de tiran, het vierde deel van De beproevingen van Apollo. Dit boek voelde iets te veel aan als tussendeel, maar ik ben wel erg benieuwd naar het slotdeel in deze serie! Al snel las ik Het mysterie van de zwarte bloem, het tweede deel van De magische apotheek. Een erg avontuurlijk verhaal vol magische geuren, en die cover is ook fantastisch! Onthul me kreeg ik afgelopen maand ook binnen, de nieuwe novelle van Tahereh Mafi vanuit het perspectief van Kenji. Ik ben niet helemaal fan van het perspectief van Kenji, maar ik ben wel heel benieuwd naar het slotdeel in deze serie!

Ik las meerdere graphic novels voor Fantasywereld. Ik las Woede, het vierde deel van de Gung Ho-serie, een hele toffe reeks over een post-apocalyptische wereld met veel rebelse pubers. Zeven magiërs is een verhaal over zeven magische wezens/helden die een koninkrijk moeten redden, terwijl Conquests (1 en 2) gaan over de mensheid die nieuwe planeten willen bevolken, wat altijd leidt tot heftige confrontaties. Daarnaast las ik The Rise of Kyoshi, het YA-verhaal over Kyoshi, een voorganger op Aang en Korra! Een erg tof verhaal waar je veel over haar te weten komt, ik wil zo graag het vervolg lezen!

Ik las Dor, een verhaal dat ik na maanden eindelijk kon lezen. Een erg heftig verhaal over klimaatverandering waarin California geen kraanwater meer heeft. Een avontuur van zes dagen waar mensen ontzettende dorst hebben, en daarom de meest gruwelijke dingen doen… Heel confronterend, juist omdat het zo realistisch is! Ik las erna Darius de grote is niet oké, een prachtig verhaal over een jongen die meer leert over zijn achtergrond in Iran. Een prachtige schrijfstijl en zulke fijne personages, ik ben fan! Het derde seizoen van Sabrina kwam bijna uit op Netflix, dus ter voorbereiding las ik Seizoen van de heks, een prequel op de serie! Erg leuk om te lezen (zeker omdat het verhaal werd verteld vanuit vele perspectieven), maar sommige dingen werkten niet helemaal voor mij. De vervolgdelen wil ik in ieder geval wel lezen!

Ik ging door met het negende deel van de light novels van Sword Art Online. Alicization Beginning is het deel waar het derde seizoen van de anime mee begint. Deze had ik al gezien, maar het boek lezen geeft zo veel meer achtergrondinformatie. Nu ben ik zeker hyped over de rest van de boeken! De school van de magische dieren heeft een vervolg, welke ik kon recenseren voor Fantasywereld. Ook weer een erg leuk verhaal vol vriendschap en een vleugje mysterie, een tip voor vele jonge lezers! Daarna las ik De dag dat ik verdween van Lisa Thompson, welke ik kocht voor mijn verjaardag. Zeker een goede aankoop, want dit is mijn favoriete boek geworden van Lisa! Zo’n ontroerend verhaal met een mooie boodschap, enorm aan te raden, voor jong en oud!

Ik las daarna wat boeken die al een tijdje ongelezen in mijn boekenkast stond. Zo las ik Sherlock: A Casebook, een boek met informatie over de eerste twee seizoenen van de serie. Mooi opgemaakt, en een leuke opfrisser over de serie. Ik las ook de eerste volumes van Naruto en Bleach. Bleach vond ik aan het einde wat warrig, maar Naruto beviel me wel (hoewel beginnen aan de anime iets te heftig is met zo veel afleveringen, haha). Boy meets boy van David Levithan had ik al jaren in mijn boekenkast staan, maar nu pakte ik hem eindelijk. Het gaat over een homoseksuele jongen op de middelbare en is een romantisch verhaal met veel queer-personages, wat in de tijd van uitgave (2003) echt uniek was. Dit verhaal is haast een utopie waarin alle LGBT-personages geaccepteerd worden. Een prettig verhaal, maar de personages kwamen voor mij soms net niet helemaal uit de verf. Wel een boek dat je binnen een mum van tijd uitleest! En tot slot las ik Dit ga je niet geloven, het nieuwe boek van Adam Baron (en een soort vervolg op zijn vorige boek). Weer een ontzettend mooi verhaal, een hele goede aankoop!

Dit zijn de boeken die ik in januari heb gelezen. Jemig, wat een hoop! Ik denk niet dat ik dit leestempo ga volhouden voor de rest van het jaar, maar mijn reading challenge van 75 boeken ga ik uiteindelijk wel ophogen…

Wat is jouw favoriete boek van januari?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.