De boeken die in februari uitkomen en waar ik enorm naar uitkijk

In februari barsten de uitgeverijen los met nieuwe toffe boeken. Pfoeh, het wordt gewoon lastig om de meeste boeken ervan te lezen! Het wordt dus een drukke periode, helemaal vanaf de dertiende, dan barst het echt los! Nu alvast even wat geld opzij leggen, want dit kan flink uit de hand lopen…

 

Fantastic Beasts The Crimes of Grindelwald Het complete filmscenario – 1 februari

Superman: Dawnbreaker – Matt de La Pena – 5 februari

De jongen met twee namen – Maggie Harcourt – 6 februari

De drietand, de heks en de draak – Christopher Paolini – 12 februari

We beginnen met de Nederlandse edities van het filmscript van The Crimes of Grindelwald. De jongen met twee namen lijkt me als een hele leuke contemporary, dus wie weet ga ik deze een kans geven. Ook komt er een verhaal die volgens mij hoort bij de Eragon-serie.

When Light Left Us – Leah Thomas – 12 februari

Twee kunnen een geheim bewaren – Karen McManus – 13 februari

Een van ons liegt – Karen McManus – 13 februari

Dit is hoe het ging – Astrid Boonstoppel – 14 februari

Leah Thomas vind ik een hele mooie schrijver en ik moet nog naar tweede boek lezen, maar haar nieuwe boek matcht zo mooi met haar andere boeken! Ook is er een nieuw boek van Karen McManus en haar vorige boek krijgt een nieuwe cover, zo gaaf! Zij is er ook tijdens Yalfest 2019, dus dit boek ga ik zeker lezen! Dit is hoe het ging is het debuut van Astrid Boonstoppel en ik doe mee met de blogtour rondom dit boek, dus kijk daar zeker naar uit.

Wat zou Martin doen? – Nic Stone – 14 februari

Mortal Engines #3 Infernal Devices – Philip Reeve – 15 februari

Grondvuur – Mirjam Gielen – 22 februari

Gaia #3 Hart van Smaragd – Miranda Peters – 25 februari

Wat zou Martin doen lijkt me een heel bijzonder verhaal en de auteur komt ook naar Yalfest! Nog meer redenen om dit boek te lezen dus. Daarbij is het derde deel van Mortal Engines uit, net als een Nederlands YA-boek van Blossom, namelijk Grondvuur, welke als thema de tweede wereldoorlog heeft.

Niet volgens het script – Jennifer Murgia – 25 februari

H@ck Het instituut – Mirjam Mous – 26 februari

Inkt #2 Vlam – Alice Broadway – 27 januari

De Dysasters – P.C. Cast & Kristin Cast – 27 januari

Tot slot ben ik heel benieuwd naar het nieuwe boek van Mirjam Mous, maar ook naar het vervolg op Inkt. Vlam ziet er in ieder geval erg mooi uit! En hoewel ik geen fan ben van P.C. Cast en Kristin Cast (sterker nog, ik HAAT Het huis van de Nacht, lees hier waarom), zou ik het boek wel willen lezen om eens af te kraken. Wie weet haal ik het boek eens als hij in de bibliotheek is!

 

Dit zijn de boeken van februari. Wat zijn het er een hoop! Welke boeken wil jij zeker gaan kopen aankomende maand?

3 reacties

  1. Februari is voor mij vooral een maand van recensie-exemplaren. In januari heb ik echt veel te veel gekocht, dus februari doe ik een beetje rustig aan. In ieder geval krijg ik De jongen met twee namen en Gevaar (laatste Royals) als recensie exemplaar. En voor de rest weet ik het eigenlijk nog niet zo goed. Er zijn niet echt boeken waar ik heel erg om sta te springen. Ik ben wel benieuwd naar Wat zou Martin doen en Twee kunnen een geheim bewaren heb ik al opgeslagen als Engels luisterboek.

  2. Voor mij zijn het vooral Engelstalige boeken, ik kijk enorm uit naar Warrior of the wild en The last letter.

  3. Ik ben ook heel erg benieuwd naar ‘Twee kunnen een geheim bewaren’ van Karen McManus. Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.