De boeken die in mei uitkomen en waar ik enorm naar uitkijk

In de maand mei gaat de boekenwereld weer los met nieuwe boeken. Beland je na Yalfest in een zwart gat? Dat komt goed, want deze maand heeft een paar toffe nieuwe boeken in de planning staan!

 

Can you see mee? – L. Scott  & Rebecca Westscott – 2 mei

Met 50 euro de wereld rond – Christopher Schacht – 6 mei

Ze zien mij niet – Alice Bakker – 13 mei

Can you see me? is een verhaal over een autistisch meisje en wordt vergeleken met Wonder en De Goudvisjongen. Oeh, die zou ik heel graag willen lezen! Ook hebben we een reisverhaal op de planning staan en we hebben een spannend verhaal, namelijk een YA-thriller

Het omgekeerde van altijd – Justin A. Reynolds – 13 mei

De geur van groen – Pamela Sharon – 15 mei

Mortal Engines #4 A Darkling Plain – Philip Reeve – 15 mei

Het omgekeerde van altijd is een verhaal waarin de hoofdpersoon terug de tijd in reist en de dood van een meisje wil proberen te voorkomen. Klinkt erg interessant! De geur van groen is een verhaal over een blind meisje en is van een Nederlandse auteur, die komt zeker op mijn lijstje! In mei kunnen we ook genieten van het laatste deel van Mortal Engines, zo weten we eindelijk hoe dit verhaal eindigt!

De Grisha #1 Schim en Schaduw – Leigh Bardugo – 20 mei

Echte Amerikaanse jongens – Jason Reynolds & Brendan Kiely – 20 mei

Touching Juliëtte #5 Weersta me – Tahereh Mafi – 21 mei

Meer gelukkig dan niet – Adam Silvera – 22 mei

De Grisha-trilogie krijgt nieuwe covers die echt fenomenaal zijn! Ik zou bijna de hele serie opnieuw willen aanschaffen… Echte Amerikaanse jongens lijkt me ook erg indrukwekkend, net als het nieuwe deel van de Touching Juliëtte-serie. Hier kijk ik zo naar uit! Ook is er weer een nieuw boek van Adam Silvera, welke mij ook erg mooi lijkt. Tot nu toe stelt deze auteur me niet teleur!

Vijf stappen van jou – Rachael Lippincott – 28 mei

Truth or Dance #2 Break a leg – Chinouk Thijssen – 28 mei

Contender #1 De uitverkorene – Taran Matharu – 29 mei

De boeken van het begin-trilogie – John Stephens – 29 mei

Vijf stappen van jou wordt binnenkort verfilmd, dus uiteraard wil ik het boek lezen voordat ik naar de bioscoop ga! Ook kan je het vervolg op Truth or Dance lezen, Taran Matharu komt ook met een nieuwe serie en De boeken van het begin krijgt nu een grote editie met daarin alle drie de boeken!

 

Dit zijn de lijst met nieuwe boeken voor de aankomende maand. Jemig, ik heb weer genoeg op mijn TBR staan! Welke boeken ga jij zeker in huis slaan? Laat het me weten!

2 reacties

  1. Ik kijk echt enorm uit naar Finale van Stephanie Garber! Na het lezen van Legendary kan ik echt niet wachten op het einde…

    1. Ik ben nu bezig in Caraval en tot nu toe is hij supertof! Die trilogie wil ik nu ook zeker compleet hebben 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.