De boeken die in oktober uitkomen en waar ik enorm naar uitkijk

In oktober gaan uitgeverijen er weer tegenaan met nieuwe boeken. Veel Nederlandse verhalen, maar ook wat vertaalde werken. In oktober is ook mijn verjaardag, ideaal als ik nog wat nieuwe boeken wil scoren… Zie hier het overzicht van boeken waar ik naar uitkijk in oktober!

Roes – Caja Cazemier – 9 oktober

Caja Cazemier is een auteur waar je als beginnende puber veel aan kan hebben. Nu heeft ze een boek geschreven over de gevolgen van drugs en alcohol in de puberteit, een belangrijk verhaal wat voor vele tieners erg goed zal zijn.

Birthday – Meredith Russo – 11 oktober

Een transpersonage die wordt geschreven vanuit een transauteur, dat klinkt goed! Dit verhaal lijkt me hartverscheurend, maar ook ontzettend mooi. Dit boek wil ik zeker gaan lezen!

Clownsnacht – Daniëlle Bakhuis – 14 oktober

Daniëlle Bakhuis heeft nu een kort horrorverhaal geschreven, dat klinkt goed! De boeken van Daniëlle zijn altijd erg spannend, dus ik ben benieuwd hoe eng ze haar verhaal kan maken. Voor de zekerheid maar niet dit boek lezen voor het slapen gaan…

Gap Year – Au Pair – Marie Lotte Hagen – 15 oktober

Dit boek door Marie Lotte Hagen (een van de auteurs van Damn Honey) komt met een boek over een meisje die als au pair wil werken in Australië, maar na een week op straat wordt gezet. Spannend!

Magisterium #1 De IJzerproef – Cassandra Clare & Holly Black – 18 oktober

De Magisterium-serie krijgt een nieuw jasje, welke echt heel mooi is! De hele serie komt in één keer uit en elk boek is maar een tientje, ideaal!

Vloeken uit het verleden #1 Scharlakenrode magie – Cassandra Clare & Wes Chu

Een nieuw verhaal in de Schaduwjagerswereld! Deze keer een avontuur van Magnus Bane en Alec. Een verhaal dat wel klinkt als uitmelkerij, maar aan de andere kant kan ik dit boek niet laten liggen!

10 Blind dates – Ashley Elston – 22 oktober

Dit boek is niet voor mij besteed, maar mensen die houden van een zoetsappig verhaal zullen vast genieten van dit romantische boek!

Heksenspiegel #2 Hazels spreuk – Marte Jongbloed – 24 oktober

Het nieuwe deel van de Heksenspiegel-serie komt uit, maar in twee versies! Een cover die past bij de vorige cover, maar ook twee nieuwe covers die er naar mijn idee prachtig uit zien!

After dark – Juultje van den Nieuwenhof – 24 oktober

Een spannende en Nederlandse thriller is After dark. Dit boek gaat over een spel met mobieltjes in een vriendengroep, waarbij een meisje niet is komen opdagen.

Zwijg – Mel Wallis de Vries – 22 oktober

Het nieuwe boek van Mel Wallis de Vries! Drie vriendinnen horen dat een vriendin is vermoord en zijn bang dat de moordenaar terug komt… Weer een typische spannende thriller die Mel heeft geschreven!

Zonderling #2 Muze – Laini Tayor – 28 oktober

En tot slot een fenomenaal boek dat ik maar al te graag verslind, Muze! Zonderling vond ik legendarisch, dus ik kan niet wachten om dit boek in mijn handen te hebben. Laini Taylors schrijfstijl is gewoon zo magisch, ik wil meer!

Dit zijn de boeken voor de aankomende maand. Welke boeken wil jij gaan lezen? Laat het me weten!

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik kijk naar geen enkel boek van dit lijstje uit. Dit zijn totaal niet mijn soort boeken, jammer. Ik kijk vooral uit naar birthday, Muze, de burning shadow en een hele rits new adults die in oktober gaan uitkomen. En dan natuurlijk Ninth House.

  1. Oeh je hebt gelijk, die komen ook uit in oktober! Ik heb ze meteen in het overzicht gezet, want die boeken wil ik uiteraard ook lezen 🙂

  • Amy op september 28, 2019 om 8:27 pm
  • Reageer

  Ik had eigenlijk hele andere titels verwacht… Ik kijk niet uit naar iets van dit lijstje, maar heb zelf wel een gigantisch oktoberlijstje! Scharlakenrode Magie en Dr. Jeckyll en meneer Hyde staan bovenaan.

  1. Oeh nu je het zegt, de nieuwe Cassandra Clare wil ik ook lezen! Thanks voor het melden!

  • Amy op september 28, 2019 om 8:27 pm
  • Reageer

  Ik had eigenlijk hele andere titels verwacht… Ik kijk niet uit naar iets van dit lijstje, maar heb zelf wel een gigantisch oktoberlijstje! Scharlakenrode Magie en Dr. Jeckyll en meneer Hyde staan bovenaan…

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.