De boeken die uitkomen in augustus 2020 en waar ik enorm naar uitkijk

In de maand augustus weten uitgeverijen ervoor te zorgen dat er genoeg te lezen is in de zomer, want er staan weer een hoop book releases op de planning. Er zijn er genoeg, dus kijk snel of er een leuk boek voor jou tussen staat! De linkjes zullen je leiden naar Bazarow, waarbij je boeken kan bestellen waarmee je de lokale boekhandel steunt. Als je een boek bestelt, zal een klein bedrag naar mij toe gaan zodat ik mijn website kan onderhouden, maar het boek rechtstreeks bij de boekhandel kopen kan natuurlijk ook!

Midnight Sun – Stephanie Meyer – 4 augustus

Eindelijk een boek van Twilight vanuit het perspectief van Edward! Stephanie Meyer was hier tien jaar geleden mee begonnen, maar doordat wat hoofdstukken waren gelekt schreef ze niet verder. Nu kunnen vele Twilight-lezers lezen vanuit het perspectief van Edward. Hoewel er genoeg te zeggen valt over deze serie, ben ik toch erg benieuwd naar dit verhaal.

Bookish and the beast – Ashley Poston – 4 augustus

Een nieuw boek van Ashley Poston, weer een geeky retelling! Ashley Postons fantasyboek (niet deze) wordt dit jaar ook vertaald naar het Nederlands, dus sla snel je slag en ontdek alvast verhalen van deze auteur (tip: Geekerella is ontzettend leuk!).

De kleine ikigai – 4 augustus

Ikigai is een Japanse levensstijl waardoor je wellicht veel ouder kan worden. Nu is er een kleine editie ervan uitgebracht!

Briefjes voor Pelle – Marlies Slegers – 5 augustus

Dit boek gaat over een hoogbegaafde jongen die de dood van zijn vader moet verwerken. Klinkt ontzettend ontroerend, mooi, maar ook op sommige momenten grappig. Pelle moet namelijk allemaal opdrachten uitvoeren die op briefjes staan, dus ik denk dat dit verhaal echt een prachtige middle grade kan worden.

Boy Queen – George Lester – 6 augustus

George Lester ken ik van Booktube (en hij moest huilen toen ik tijdens YALC als Peeta een Katniss vond, wat hij ook twee jaar erna tegen me vertelde), en hij heeft een boek geschreven over en drag queen. Ik vind dit boek ook enorm bij hem passen, dus ik ben hier best benieuwd naar!

Opgesloten – Bies van Ede – 11 augustus

Het zusje van – Carlie van Tongeren – 11 augustus

Blossom Books komt nu met wat korte verhalen voor middelbare scholieren, zodat zij meer interesse hebben in lezen. Zo komt er een verhaal van Bies van Ede, maar ook van Carlie van Tongeren! Wie weet dat deze boeken meer jongeren aan het lezen kunnen krijgen.

Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson – 13 augustus

Een boek waar ik al een hele lange tijd naar uitkijk, want dit boek is vast een YA-thriller die een topper kan worden! Holly Jackson ontmoette ik op YALC, waarin haar boek voor de release al een hele hype was. Nu is haar boek ook vertaald en ik ben heel benieuwd hoe spannend dit verhaal gaat zijn!

What’s the T? – Juno Dawson – 20 augustus

What’s the T is een boek geschreven door een trans auteur die vertelt over jongeren die trans of non-binair zijn. Zeker een boek dat kan leiden tot nieuwe inzichten, ik denk dat het voor veel mensen de ogen kan openen.

Sterker dan elk afscheid – Enrico Galiano – 25 augustus

Enrico Galiano wordt de John Green van Italië genoemd en was vorig jaar ook aanwezig in Utrecht tijdens de boekenweek voor jongeren. Ik heb zijn vorige boek niet gelezen, maar ik heb wel interesse in zijn werk. Dit is een liedesverhaal over twee bijzondere jongeren, wie weet dat ik het ooit ga oppakken!

Het negende huis – Leigh Bardugo – 25 augustus

Een volwassen fantasy van Leigh Bardugo (de auteur van de Grisha-serie) is in aantocht, en verhaal over onder andere geesten! Deze hoop ik zeker eens te gaan lezen, Leigh Bardugo kan echt zeer goede boeken schrijven!

Liefde van A tot Z – S.K. Ali – 27 augustus

Dit lijkt me een heel bijzonder liefdesverhaal tussen een moslims meisje en een jongen met een heftige ziekte die hij verborgen probeert te houden voor zijn familie. Vast een erg mooi verhaal voor YA-contemporary!

Toen ik de sterkste was – Jason Reyndols – 27 augustus

Het nieuwe boek van Jason Reynolds staat voor eind augustus gepland, ik kan niet wachten om weer een nieuw boek van hem te lezen! Hij kwam helaas niet naar Nederland in april, maar we kunnen hopelijk wel snel genieten van zijn nieuwe boek.

Touching Juliëtte #6 Verbeeld me – Tahereh Mafi – 29 augustus

Dit boek is alweer uitgesteld, maar staat nu eind augustus gepland. Hopelijk komt hij dan toch snel in de winkel! Ik ben heel benieuwd naar het einde, dus deze hoop ik uiteindelijk binnen te krijgen.

Dit zijn de boeken van augustus waar ik naar uitkijk. Welke boeken wil jij graag lezen? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.