De boeken die uitkomen in juni 2020 en waar ik enorm naar uitkijk

In de maand juni komen er weer lekker veel boeken uit. Ideaal om de zomer mee te beginnen! Er zijn een hoop boeken die ik heb uitgekozen die ik kan laten zien in dit overzicht, zowel bekende boeken als nieuwe (eventuele) pareltjes.

Adem #1 Tsunami – Nico de Braeckeleer – 2 juni

Dit boek gaat over een wereld waarin het klimaat compleet kapot is gemaakt door de mensheid. Haast een dystopisch verhaal met vier verschillende jongeren die op zoek zijn naar een fijne plek om te lezen, tot er een tsunami komt…

Again again – E. Lockhart – 2 juni

E. Lockhart is een erg goede auteur, dus ik wil zeker eens haar nieuwe boek lezen. Wat zou je doen als je je leven overnieuw kan doen? Klinkt als een mooie contemporary!

Burn – Patrick Ness – 2 juni

Ik ben een groot fan van Patrick Ness, hij heeft weer een nieuw boek geschreven! Dit keer over een meisje en haar vader die op het platteland wonen en een draak in huis nemen die kan helpen met het werk op het platteland, alleen heeft deze draak een profetie die het meisje in een spannend avontuur brengt. Klinkt weer heel origineel, ik ben benieuwd!

Bijna echt – Lisa van Campenhout – 3 juni

Dit boek zou eigenlijk rond deze tijd uitkomen, maar hij is nu een paar dagen uitgesteld. Een verhaal vol intrige als ik het zo zie, in ieder geval een mooie cover! Ook fijn om te zien dat Blossom Books weer een boek uitgeeft van een Nederlandse auteur.

Avonturen van de dappere ridster – Janneke Schotveld – 3 juni

Als je de sprookjesverhalen van Janneke Schotveld hebt gelezen, weet je dat daar genoeg dappere ridsters zijn. Nu een verhalenbundel over avonturen van een dappere ridster, hoe leuk!

De brief om middernacht – Benjamin Read – 3 juni

Een magisch verhaal dat me zo leuk en fantasierijk lijkt! Lekker spannend, ideaal voor jonge avonturiers. En die cover, heerlijk!

Summoner #1 De Nieuweling – Taran Matharu – 4 juni

Dit boek is allang uit, maar nu komt hij in paperback! Dit boek kan je nu voor een zacht prijsje in huis halen. Mocht je het boek niet hebben, raad ik je zeker aan om hem te lezen! Dit is namelijk een fantastische fantasy, lees vooral mijn recensie.

Supernerd – Emmy van Ruijven – 8 juni

Emmy van Zon en maan komt deze maand met haar boek, een boek waarin een nerd met een passie voor D&D en superhelden een superheld kan worden, maar kan dit wel in combinatie met school? Als je wil bekijken of bloggers naast het schrijven van blogs ook verhalen kunnen schrijven, kan je zeker dit verhaal oppakken.

Weg van jou – Sophie Jansen – 9 juni

Een schooltripje naar Rome dat een romantische vakantie zou worden, maar uiteindelijk heel spannend wordt als een leerling spoorloos is… Thrillers zijn er dus zeker in juni!

Uitverkoren – Veronica Roth – 15 juni

Een nieuw boek van Veronica Roth, maar dan voor oudere lezers! Het gaat over vijf superhelden die tien jaar na hun heldendaad opnieuw het kwaad tegenkomen. De personages zijn 25, net zoals ik! Hierdoor ben ik best benieuwd geworden naar dit boek.

De orde van de gouden leeuw #2 De Spiegel der Duisternis – Dorothée de Rooy – 15 juni

Het eerste deel van deze serie was een avontuurlijk verhaal over en magische wereld vol Nederlandse invloeden. Op naar deel 2! Deze ga ik zeker in juni oppakken.

Once upon a con series – Bookish and the beast – Ashley Poston – 16 juni

Ashley Poston schrijft hele leuke hertellingen met een geeky randje. Haar eerste boek vond ik zo leuk, de rest van haar boeken wil ik zeker een kans geven!

Dop – Jonne Kramer – 18 juni

Weer een mysterieus verhaal van Jonne Kramer, ook weer met zo’n prachtige cover! Zeker een boek dat ik op mijn verlanglijstje ga zetten, wat een pareltje zeg!

De naamloze koningin – Rebecca McLaughlin – 16 juni

Een boek over een naamloze die een koningin wordt, terwijl ze wordt gehaat door de rest van het koningshuis. Een royal fantasy met een dystopisch randje, klinkt goed!

Touching Juliëtte #6 Verbeeld me – Tahereh Mafi – 16 juni

Het allerlaatste deel in deze serie! Hoewel ik het vorige deel niet helemaal perfect vond, ben ik zeker benieuwd naar het laatste deel. Deze staat zeker op mijn lijstje!

Koud als sneeuw – Gena Showalter – 23 juni

Gena Showalter schrijft weer een nieuwe boekenreeks, nu duistere hertellingen. Het gaat over de boze koningin van Sneeuwwitje, maar dan in haar jonge jaren. Zeker benieuwd naar!

Infinity Son #1 Feniksbloed – Adam Silvera – 26 juni

Een fantasyverhaal van Adam Silvera, iets anders dan wat hij normaal schrijft! Benieuwd hoe hij dit verhaal doet, aangezien hij normaal contemporary schrijft. In ieder geval zitten er genoeg LHBTQ+ elementen in! Deze ga ik zeker lezen.

Artemis Fowl #1 Artemis Fowl – Eoin Colfer – 30 juni

Zou deze filmeditie er dan eindelijk komen? De film komt niet in de bios, maar zal meteen verschijnen op Disney+. Ik ga het boek recenseren voor Fantasywereld, maar ook zeker de film kijken als die uit is!

Love, Creekwood – Becky Albertalli – 30 juni

Weer een boek in het Simonverse-wereldje! Zeker een musthave voor de fans van Becky Albertalli.

Een flinke lijst dus, welke boeken wil jij zeker gaan lezen? Laat het me weten!

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. ‘Bijna echt’ ga ik lezen en ik ben hier heel erg benieuwd naar. Ik heb de eerste 3 hoofdstukken al gelezen en ik vond het verrassend goed!
  ‘Verbeeld me’ hoop ik ook ooit te lezen, maar ik heb nog niet alle boeken uit de serie gelezen, dus dat ga ik eerst doen.

  1. Verbeeld me wordt waarschijnlijk uitgesteld, dus hopelijk kan je op tijd zijn! 🙂

  • storiesofwonder op mei 27, 2020 om 11:42 am
  • Reageer

  Gaaf dat Gena Showalter met een nieuwe hervertelling komt! De Naamloze Koningin lijkt me ook erg leuk!

 2. Ik vind het vooral spannend dat Supernerd eindelijk uitkomt!

  1. Haha, hoe zou dat nou komen… 😉

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.