De boeken die uitkomen in mei 2020 en waar ik enorm naar uitkijk

De maand mei komt er bijna aan, dus het wordt weer hoog tijd om te laten zien welke boeken er gaan verschijnen. Een paar daarvan lijken me ontzettend tof, dus het gaat zeker een mooie leesmaand worden!

De Beminde – Kiera Cass – 4 mei

Ikzelf ga dit boek niet lezen, maar ik denk dat veel YA-lezers hierop staan te wachten. Kiera Cass is bekend van De Selectie-serie, die echt een enorme bestseller was. Nu heeft ze een nieuw verhaal, waarin een meisje een koningin kan worden, totdat ze een andere jongen ontmoet. Het past dus redelijk bij de vorige serie van Cass, dus Selectie-liefhebbers zullen dit boek vast heerlijk vinden.

Artemis Fowl filmeditie – Eoin Colfer – 11 mei

Artemis Fowl zal niet in de bioscoop verschijnen, maar meteen online komen op Disney+ in juni. Het eerste deel van deze serie is nu dus ook als filmeditie te koop. Het eerste deel heb ik jaren geleden gelezen, nu ga ik de filmeditie recenseren voor Fantasywereld! Als je de film wil gaan zien, is het uiteraard een must om van tevoren het boek te hebben gelezen!

De ballade van slangen en zangvogels – Suzanne Collins – 19 mei

De prequel van de Hongerspelen! Er is ook al bekend dat dit boek verfilmd gaat worden. Het verhaal gaat over President Snow in zijn jonge jaren. Wellicht niet het personage waar we als fans over wilden lezen, maar aan d andere kant denk ik dat het ook erg interessant is om te lezen over hoe President Snow de persoon is geworden zoals die is.

In de ruimte is het stil – Nicole Pantekealos – 22 mei

Dit boek lijkt me een prachtig verhaal over een meisje met autisme, die hoopt dat haar zus zal komen bij de lancering van een ruimteschip. Dit had haar zus beloofd, maar zal ze wel komen? Het lijkt me een verhaal dat je hart compleet verscheurd, maar dan weer in elkaar zet. Ik kan niet wachten!

Ottillie en de Monstermacht – Rhiannon Williams – 25 mei

Het eerste deel van Ottillie vond ik zeker een leuk begin van een magische serie. Een meisje met pit, veel avontuur en enge monsters! Het tweede deel ga ik ook recenseren voor Fantasywereld, dus dit boek ga ik ook zeker verslinden!

Druks – Francien Regelink – 26 mei

Naast een boek over autisme heeft Blossom Books nu ook een boek over ADHD door Francien Regelink. Als je hier meer over wil weten, is dit boek vast een goed hulpmiddel.

Bijna echt – Lisa van Campenhout – 29 mei

Nog niet te vinden bij Bol, maar vast wel bij je lokale boekhandel. Blossom Books heeft er een nieuwe Nederlandse auteur bij, Lisa van Campenhout! Een boek vol intrige een boel leugens. Geen idee of het iets voor mij is, maar ik houd de recensies die er gaan komen in de gaten!

De uitdager – Taran Matharu – 29 mei

Het vervolg op de Uitverkorene! Het eerste deel vond ik op sommige vlakken heel goed, maar ik was niet zo enthousiast als de eerste serie van Taran Matharu. Maar goed, ik ben heel benieuwd naar het volgende deel!

Dit zijn de boeken die in mei uitkomen en waar ik zeker naar uitkijk. Welke boeken wil jij zeker gaan lezen? Laat het me weten!

3 reacties

  1. Zoveel mooie boeken aankomende maand! Ik ben vooral erg nieuwsgierig naar het nieuwe boek van Francien. Ik volg haar heel graag en ben erg benieuwd naar Druks.

  2. Ik kijk zó ongelooflijk erg uit naar De Beminde én De Ballade van Slangen en Zangvogels. Ik kan echt niet wachten totdat ik ze heb. Al ben ik er nog niet over uit of ik De Ballade van Slangen en Zangvogels in het Engels of in het Nederlands wil. Ik heb destijds de gehele trilogie wel in het Nederland gelezen…

    1. Dan lekker in het Nederlands doen! En op tijd bestellen als je de hardcover wil, want die is tot de release afgesprijsd! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.