De films die ik heb gezien in December 2021

De maand december is al voorbij, en in deze maand heb ik een inhaalslag proberen te maken voor mijn Movie Challenge. Ik heb deze helaas niet gehaald (ik keek 5 films te weinig om de 75 films te halen), maar ik heb wel een aantal mooie films nog kunnen zien! Ik zal ze allemaal kort bespreken, zodat je meteen wat films op jouw lijstje kan zetten.

Ik keek ten eerste Sonic The Hedgehog, de real life action film. De eerste trailer was afschuwelijk lelijk door een absurde Sonic, maar de makers hebben het kunnen aanpassen. Gelukkig maar, want deze is veel beter! Het verhaal is nog niet heel spectaculair, maar ik denk dat het vervolg wel veel toffer gaat worden. De film was vrij grappig, leuke acteurs (Jim Carrey blijft een held) en ik ben benieuwd naar meer.

Daarna belandde al snel in de kerstsfeer, zo keek ik naar Single All The Way. Dit is de eerste queer kerstfilm van Netflix, en vond ik best vermakelijk om te zien. Achteraf heb ik er wat bedenkingen bij (mede door de podcast van Damn Honey en Geeky Dingen die erover praten), maar ik heb er zelf wel van genoten.

Dan keek ik naar A Boy Called Christmas, een verfilming van een boek van Matt Haig. Prima kerstfilm voor kinderen, maar ik had het idee dat ik er zelf wat te oud voor was. Het is niet de meest memorabele kerstfilm, maar hij geeft wel een knus gevoel voor tijdens de feestdagen.

Op Disney+ verscheen Home Sweet Home Alone, een remake op de Home Alone-serie. Dit keer met een kleine knipoog naar de oude films door een herkenbaar personage, maar nu een verhaal over een stel dat een kostbaar voorwerp wil terugstelen van een jongen die vermoedelijk het voorwerp uit hun huis heeft genomen. Erg tenenkrommend en vreemd, dit was nou een echte kerst-domper!

Dan door met het herkijken van een YA-klassieker, namelijk Twilight! Voor de podcast Hold My Book hebben we deze film we deze film opnieuw gezien, en daarbij het boek gelezen. Meer hierover horen? Luister dan snel de podcast!

Op Disney+ verscheen net voor de kerst Encanto, de nieuwe animatiefilm over een magische familie waarbij een meisje geen magische gave heeft. Een visueel prachtige film vol magie, maar de muziek viel jammer genoeg een beetje tegen. Het verhaal was erg ontroerend, een mooie afsluiter van Disney+ qua animatiefilms voor 2021!

Tot slot keek ik naar Don’t Look Up, de nieuwe Netflix-film met onder andere Jennifer Lawrence en Leonardo DiCaprio. Hierin ontdekken twee astronomen dat er een komeet richting aarde komt, die de hele mensheid kan vernietigen. Zij moeten dit bekend maken, zodat de komeet hopelijk vernietigd kan worden! Een erg goede film die laat zien hoe dom de mensheid soms kan zijn, hoewel de film wat aan de lange kant was. Veel scènes waren overbodig, waardoor de vaart uit het verhaal werd gehaald. Het einde vond ik erg sterk, wat mij betreft is de film het kijken waard! Ook de vele referenties naar het klimaat en Trump waren erg komisch en confronterend.

Dit waren de laatste films die ik heb gezien in 2021. Welke film van de afgelopen maand is jouw favoriet? Laat het mij weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.