De films die ik heb gezien in Oktober 2020

In oktober ben ik echt los gegaan wat betreft het kijken van films. Ik kijk vaak na een dag werken een film of een serie, en nu ik alle releases op Netflix en Disney+ bijhoud probeer ik goed bij te blijven. Deze wrap up is ook lekker lang, dus er is genoeg te bespreken!

Ik begon met The Devil all the time, een Netflixfilm met een fantastische cast. Een erg ruig verhaal over de jaren zestig in Ohio, waar gelovigen heel extreem zijn en waar het vaak uitloopt tot geweld. Erg heftig, maar wel heel interessant!

A simple favor kwam uit op Netflix en deze film vond ik verrassend goed. Het gaat over een weduwe die vriendinnen wordt van een van haar zoons vrienden, die erg rijk is. Op een dag vraagt ze of ze kan oppassen op haar zoontje, en opeens verdwijnt ze. Wat is er gebeurd? Genoeg plottwists en een erg bevredigend einde. Wellicht komt hier nog een recensie van!

Hubie Halloween is een Netflixfilm met Adam Sandler, die je of geweldig vindt, of helemaal niks. Ik zit toch bij de tweede groep, want deze halloweenfilm vond ik niet erg grappig en was soms echt tenenkrommend. Je moet er van houden, maar ik zag in ieder geval dat de acteurs ontzettend veel lol hadden tijdens het maken van deze film.

Dan A life on our planet, een Netflixdocumentaire over deze planeet. Er wordt door David Attenborough gewaarschuwd over de opwarmende aarde, maar de documentaire biedt wel hoop voor de toekomst. Mooie beelden en het maakt je iets meer bewust over onze aarde, zeker een documentaire die ik je kan aanraden.

Onward is een hele mooie familiefilm met flink wat fantasy en behoorlijk veel D&D-referenties, ik heb er echt zo van genoten! Mijn recensie staat inmiddels ook online.

Nog een film om in de halloweenstemming te komen is A Babysitters Guide to Monster Hunting, maar deze was wat mij betreft niet enorm geslaagd. De slechterik (die Tom Felton is, je herkent hem er gewoon niet in) was vrij tenenkrommend, het einde was te extreem en de film lijkt niet echt een kant op te gaan. Het is alsof de makers maar wat aanpoten, in de hoop dat er veel vervolgfilms gaan komen. Mochten die er komen ga ik ze wel zien, maar een echte knaller is het niet.

Aangezien ik graag de podcast Geeky Dingen luister, besloot ik The Big Lebowski te kijken aangezien zij er een podcast over hadden gemaakt. Het is niet echt mijn soort film, maar de podcast gaf er veel informatie over, waardoor ik de film iets meer ben gaan waarderen.

The Social Dilemma is een documentaire op Netflix over social media en de gevaren daarachter. Niet dat ik veel nieuws heb geleerd (ik wist er al veel van), maar heel interessant! Mocht je de aflevering van Zondag met Lubach gezien hebben over complottheorieën, is dit zeker een aanrader waarin het algoritme nader wordt uitgelegd.

Over the moon kwam online op Netflix, een verbazingwekkend mooie animatiefilm met een grote Aziatische cast. Ik heb wat lichte kanttekeningen, maar voor de rest heb ik erg genoten van deze muzikale film. Een recensie is al geschreven, dus deze zal ik online zetten als daar plek voor is (ik heb nogal een volle blogplanning).

De film Inglorious Basterds had ik nog nooit gezien, maar ik had er veel over gehoord. Nu hij op Netflix staat ging ik hem kijken, en ik vond hem erg tof! De aanloop is soms wat traag, maar het einde was fenomenaal en de ongemakkelijkheid in deze film maakte het juist ontzettend hilarisch.

Holidate is een nieuwe Netflixfilm die erg past bij kerst. Je volgt twee mensen die elkaars holidate worden, ze zullen alleen op feestdagen met elkaar daten zonder het relatie-gedeelte, of gaan de twee toch meer voor elkaar voelen? Een erg cheesy film, maar aan de andere kant ook wel grappig om te zien. Zo begin je al lekker vroeg met de kerstsfeer!

Zoals je kan zien stond ik niet stil, en in november hoop ik ook weer genoeg leuke films te kijken! Het zou zo maar kunnen dat ik dit jaar gewoon 100 films ga zien, zo veel heb ik er nooit in een jaar gezien! Wat is jouw favoriete film van de afgelopen maand? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.