De films en series die ik heb gezien in Augustus 2020

In augustus was het soms bloedheet, waardoor ik haast niet naar buiten kon komen (ik kan niet zweten, dus extreme temperaturen zijn slopend). Dan maar veel binnen zitten en lezen, maar ook veel series en films kijken! De lijst aan series en films deze maand is lekker hoog, dus ik heb genoeg te vertellen over mijn bingewatchsessies.

Laten we beginnen met de Netflix-series van de afgelopen maand. Zo keek ik naar het tweede seizoen van The Umbrella Academy, welke echt fantastisch is. De personages zijn weer zo goed, het verhaal is spannend en de hele sfeer is briljant. Ik kan niet wachten op het volgende seizoen! Ik keek daarnaast naar de documentaire Connected, erg gaaf om te zien op welke wijze we allemaal verbonden zijn. Ik had nog de tweede aflevering gezien van Cursed, maar erna was ik ermee gekapt. Ik vond de serie maar matig en de scène-overgangen waren echt tenenkrommend. Helaas niks voor mij!

Het vierde seizoen van The Seven Deadly Sins kwam uit op Netflix, dus deze had ik ook gekeken. Ik vind het verhaal erg gaaf worden en er worden steeds meer mysteries duidelijk, maar het verhaal ging soms erg traag. Ik ben in ieder geval benieuwd wat het volgende seizoen gaat brengen! Tales of Arcadia: Wizards kwam ook uit, de derde serie over een stadje vol magische wezens. De serie was helaas wel vrij kort, maar het gaf wat mooie oplossingen voor grote problemen in de vorige series. Nu maar de afsluitende film afwachten!

Ik keek ook verder met The 100, die zijn nu bezig met het laatste seizoen. Hoewel ik sommige delen uit de serie iets te overdreven vind, zit ik elke week weer vastgekluisterd aan mijn beeldscherm. Het kan echt compleet uit de hand lopen, dus ik vraag me af of er überhaupt nog mensen overleven aan het einde… Ik begon ook aan Great Pretender, een anime over een jongen die naar Hollywood gaat en meedoet met criminele praktijken. Ik ben nog niet volledig overtuigd, maar ik denk dat ik het wel ga afkijken. Met een oud-huisgenoot keek ik naar Love is blind, een reality show waarin mensen elkaar ten huwelijk vragen zonder elkaar ooit te hebben gezien. Dit is een experiment om te kijken of liefde blind is, maar toevallig zijn alle deelnemers uitzonderlijk knap… Er is een hoop drama, waardoor we het vooral kijken om alle deelnemers af te zeiken. We zijn nu over de helft, en vragen ons af of er wel een stel gaat zijn die daadwerkelijk gaan trouwen…

Op Crunchyroll keek ik naar Keep Your Hands Off Eizouken!, waarin je veel leert over het maken van een anime. Best leuk om te zien, de passie straalt er vanaf! Ik kijk daarop ook het vijfde seizoen van Food Wars, waarbij de makers steeds meer nieuwe dingen moeten bedenken om het verhaal nog interessant en spectaculair te houden. Elke week komt er weer een aflevering online, dus dan kan ik er voor gaan zitten.

Daarnaast keek ik het vierde seizoen van My Hero Academia af. Dit is echt een van mijn favoriete anime geworden en ik kan niet wachten op het volgende seizoen! Mijn fangirl en ik hebben zelfs wat Funko Pops ervan gekocht en we hopen er nog steeds meer in huis te gaan halen. De Avengers zijn gewoon niks vergeleken bij deze superhelden! Ik keek naar het eerste seizoen van Demon Slayer, welke ik leuker vond dan verwacht. Wie weet maak ik hier nog een recensie van, vooral als de aankomende film uit gaat komen in de bioscoop. Ik keek ook verder met Pokémon Journeys, deze remake heeft zowel zijn voor- als nadelen. Ash gaat nu op reis door verschillende regio’s met Go, welke alle Pokémon wilt vangen die er bestaan. Dit gaat soms veel te gemakkelijk en het is absurd dat deze jongens telkens meerdere regio’s kunnen afreizen, maar de stijl is mooi en de avonturen weten me tot nu toe te vermaken. Tot slot keek ik naar nieuwe afleveringen van Sword Art Online. Dit seizoen is echt episch en hoewel ik veel klachten hoor over de anime, hoor ik ook van de haters dat ze dit seizoen juist wel waarderen. Ik kijk in ieder geval wekelijks naar een nieuwe aflevering en ben hyped over het einde van dit seizoen (welke misschien ook het einde gaat worden van de anime).

Ook ging ik erg los wat betreft films. Zo keek ik naar Palm Springs, een serie die me enorm wist te verbazen. Ik kan weinig over de film verklappen, maar het heeft een hoog YOLO-gehalte en het einde was heel bevredigend. Echt een topfilm!

Zombieland 2 Double Tap kwam online op Netflix, welke weer erg hilarisch is en zeker kan tippen aan het eerste deel. Grappige personages, enge zombies en een tof einde. Een derde deel mag van mij wel hoor!

Project Power vond ik een prima film en gaat over een pil die je tijdelijk superkrachten kan geven, maar de pil heeft op iedereen een andere werking. Best interessant en de film zit vol actie, maar bepaalde aspecten waren niet zo perfect als ik had gehoopt.

The Old Guard is ook een Netflixfilm over onsterfelijke soldaten. De film was ietwat langdradig, maar biedt ruimte voor een spannend vervolg. De acteurs speelden in ieder geval erg overtuigend, dus ik ben best benieuwd naar meer. Een recensie is al geschreven, dus wanneer er nieuws is over een eventueel vervolg maak ik je graag enthousiast over deze film.

Ik ging naar de bioscoop voor The Secret Garden, een mooie boekverfilming met een aangepast verhaal. Het is een vrij rustige film, maar de tuin in de film ziet er zo prachtig uit en de personages zijn ook heel vertederend. Ik had er in ieder geval erg van genoten, dus sla snel je slag en ga nog even naar de bioscoop!

The Sleepover is ook een Netflix Original en gaat over een zus en haar broertje die erachter komen dat hun moeder vroeger een crimineel was die stal. Ze gaan op een missie om hun ouders in veiligheid te brengen, wat erg grappig is. Een prima familiefilm voor een avondje bankhangen!

All Together Now kwam aan het einde van augustus uit (ja, ook op Netflix) en gaat over een meisje die samen met haar moeder in een bus woont, omdat ze geen woning meer hebben. De film heeft wat weg van boekverfilmingen en er waren wat grote wendingen in het verhaal die ik niet zag aankomen, dus de film had zeker wel wat. Een paar kritische kanttekeningen kan ik nog plaatsen over de film, maar over het algemeen is het een mooie contemporary.

Phineas and Ferb The Movie: Candace Against the Universe was een hele grappige film vol liedjes, precies zoals je van deze geniale broers gewend bent. Ik heb de serie jaren geleden voor het laatst gezien, zo leuk om dan weer er wat van te zien!

Magic Camp is een Disney+ Original en is een vrij leuke film over een goochelaar/illusionisten-zomerkamp voor kinderen, waarbij vier groepen strijden tegen elkaar om de beste act in elkaar te zetten. Ontzettend Disney, best indrukwekkende trucs, hoewel een bepaalde metafoor voor uit de kast komen wel tenenkrommend was neergezet…

Tot slot keek ik naar Interstellar, aangezien ik deze film van Christopher Nolan (die ook Tenet heeft gemaakt, die ik op 1 september heb gezien) nog niet had bekeken. De film duurt ontzettend lang, maar het einde was zeer indrukwekkend naar mijn idee! Alle tijd- en ruimte ideeën van Nolan spreken me aan, want zelfs na de film kan je er nog lang over nadenken.

Dit zijn de film en series die ik de afgelopen maand heb gezien. Wat zijn het er toch een hoop! De komende maand zou het vast wat minder worden wat betreft series en films, maar ik ga waarschijnlijk nog veel genieten van de series die ik momenteel aan het volgen ben. Wat is jouw film of serieaanrader van de afgelopen maand? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.