De films en series die ik heb gezien in december 2018

In december heb ik een enorme inhaalslag gemaakt in mijn serie en movie challenge. Eerst zou ik namelijk niet deze challenge halen, maar ik heb flink wat series gekeken, maar ook een aantal films gezien waardoor ik uiteindelijk mijn challenges haalde. Tijd om de series en films van de afgelopen maand door te nemen!

 

Ik ging verder met Riverdale, welke nu langzamerhand beter wordt. Het hele mysterie rondom the Gargoyle King vond ik eerst heel gaaf, maar nu zit er iets meer logica in. Iets meer, want ik heb nog veel vraagtekens bij de geloofwaardigheid van dit seizoen. Nu is er een pauze in de serie, dus over een tijdje kunnen we pas weer verder met het derde seizoen. Ik ben in ieder geval benieuwd waar dit heen gaat! Ik keek het eerste seizoen van The chilling adventures of Sabrina uit, inclusief de kerstspecial. Ik vond het echt een toffe serie en ik kijk zeker uit naar het tweede seizoen!

Op Netflix ging ik flink los, zo keek ik ook de eerste twee seizoen van Atypical, een aandoenlijke, grappige en bijzondere serie over een autistische jongen. Ik wil meer! Ook keek ik The Haunting of Hill House, een ijzersterke horror met een mooie wending aan het einde. Je ziet twee verhaallijnen: eentje waarin een familie nog jonge kinderen heeft en ongeveer dertig jaar later. Beetje bij beetje kom je erachter wat er is gebeurd met deze familie in een vervloekt huis, het was zo ontzettend spannend en goed!

Netflix heeft ook veel anime, dus ik heb er weer een paar gezien. Zo keek ik Puella Magi Madoka Magica uit (waar ik niet heel denderen van ben, maar waar ik wel van genoot) en de speciale aflevering van Violet Evergarden, welke erg mooi was. She-Ra is een nieuwe tekenserie die onder andere is gemaakt door Noelle Stevenson (tekenaar van Nimona en Bovenste besties!), welke ik ook erg leuk vond. Voor de rest keek ik nog een aflevering van Japan Style Originator, waar etiquette uit Japan worden uitgelegd en waarbij het vak van een ambachtsman wordt besproken. Een beetje apart, maar wel interessant.

Op Crunchyroll keek ik ook nog series.  Zo keek ik How Not to Summon a Demon Lord, welke ik leerde kennen door de Aniway. Uiteindelijk vond ik de fanservice enorm irritant, want het verhaal zelf was juist best interessant en de fantasywereld zag er tof uit. Daarbij ging ik door de Aniway ook kijken naar Asobi Asobase, een serie over drie Japanse schoolmeisjes die een club willen beginnen, welke erg grappig is. Die ga ik zeker afkijken!

 

Qua films ging ik ontzettend lekker. Zo keek ik een hoop kerstfilms, zoals The Christmas Chronicles (nieuwe film op Netflix, erg leuk en zonder romantiek), The Grinch, Home Alone en Home Alone 2.

De nieuwe Pokémonfilm kwam op tv, Onze Kracht. Dit is een soort nieuwe verhaallijn van Ash, nu reist hij namelijk alleen. De film was zeker tof en de animatie was prima, maar het verhaal vond ik wat tegenvallen ten opzichte van de vorige film.

Tijdens tweede kerstdag keek ik Nanny McPhee The Big Bang, de tweede film van deze nanny. Ook weer erg leuk, maar niet zo leuk als de eerste film als je het mij vraagt. Die dag erna keek ik twee boekverfilmingen van David Levithan, namelijk Naomi and Ely’s No Kiss List en Nick and Norah’s Infinite Playlist, beide erg leuke films, maar ook niet heel bijzonder. In ieder geval erg leuk voor tussendoor! Ik hoop in ieder geval de boeken ooit te gaan lezen, want het verhaal is in boekvorm volgens mij super.

Netflix werd goed gebruikt deze maand. Aangezien ik mijn Movie Challenge wilde halen, keek ik wat films op Netflix, zoals Beauty and the Beast en Lego Batman. De eerstgenoemde film was wel oké, maar ik zou er niet voor naar de bioscoop gaan (en de autotune viel iets te vaak op), de tweede film vond ik echt heel erg leuk! Erg grappig om al die cameo’s naar andere bekende films te zien, hij was ook nog eens erg grappig en de beelden waren erg strak. Tot slot keek ik Passengers, een vrij rustig maar mooi verhaal over twee personen die op de helft van een ruimtemissie wakker worden. Prima film, maar ik zou hem niet een tweede keer kijken.

 

Zo, dat is mijn Wrap Up qua films en series. Ik had een movie en serie challenge van 50 series en 50 films en dat heb ik gehaald! Zo sluit ik 2018 goed af. Op naar het volgende jaar!

Wat zijn jouw favoriete films en series van de afgelopen maand?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.