De films en series die ik heb gezien in februari 2018

Februari was een prima maand voor films en series. Mijn movie challenge is vrij hoog (50 films), dus in februari heb ik zeker geprobeerd een beetje in het filmritme te komen. Er zijn genoeg leuke series en films voorbij gekomen in februari, dus het wordt tijd om even een overzichtje te hebben van al mijn bingewatchactiviteiten van februari!

 

In februari heb ik flink wat afleveringen gezien van Modern Family. Zo zag ik de tweede helft van het derde seizoen, seizoen vier en vijf en een deel van het zesde seizoen. Ik ging hard! Modern Family is een heerlijke comedy met allemaal stereotypes qua personages, maar is echt ontzettend grappig (en ook gewoon leuk zonder lachband op de achtergrond). Ik vind het heel leuk om iedereen te zien opgroeien en heb zo het idee dat ik in maart of april alle seizoenen heb gezien.

Daarnaast volg ik Wie is de mol. Wie het is? Ik ga voor Ruben, aangezien alle kandidaten hem verdenken. Ook volg ik De Luizenmoeder en Zondag met Lubach, beide twee hilarische series/shows die ik wekelijks volg. Een Nederlandse documentaire die ik keek was Holland!, waarin de Nederlandse identiteit werd onderzocht. De presentatrice is echt geniaal, dus ik heb heel erg genoten van deze documentaire.

Ik keek weer een aantal anime (Japanse animatieseries). Zo keek ik Violet Evergarden, een prachtige serie waar wekelijks een nieuwe aflevering van wordt uitgebracht op Netflix. Het verhaal gaat traag, maar het niveau qua tekenstijl is echt ongeëvenaard en ik heb het vermoeden dat de emoties heel hoog gaan oplopen in deze serie. Ook keek ik het eerste seizoen van Kakegurui (ook op Netflix te zien), wat gaat over een school waarin gokken centraal staat. Een bizarre serie, maar wel gaaf om te zien hoe meesterbreinen te werk gaan bij gokspellen en hoe ze het spel proberen te saboteren. Tot slot begon ik aan de eerste animeserie van Fullmetal Alchemist, die niet het verhaal van de manga volgt. Ik was heel benieuwd hoe dit verhaal loopt, dus ik ben er nu aan begonnen.

De laatste serie die ik zag, was een aflevering van Black Mirror (seizoen 3 episode 4). Ik vond deze aflevering erg bijzonder, aangezien de technologie over ongeveer 30 jaar precies zo kan gaan worden. Best een angstaanjagende gedachte, maar er zijn ook positieve dingen aan deze technologie. En het had ook een redelijk goed einde! Dat gebeurt niet vaak met Black Mirror, haha!

 

Qua films heb ik ook niet stil gezeten. Zo keek ik de live action film van Fullmetal Alchemist. Ik was in het begin wat sceptisch aangezien deze anime mijn favoriete serie is en ik niet wilde dat de filmmakers de franchise zouden verpesten, maar ze hebben het naar mijn mening heel goed gedaan. Ik hoop zelfs op een vervolg! Binnenkort komt nog een blogje online over deze film, want ik heb er genoeg over te zeggen.

Ook keek ik When we first met, een nieuwe Netflix-film. Hoewel ik de hoofdpersoon een vrij irritante acteur vind, vond ik het in deze film erg meevallen. Het gaat over een jongen die al jaren verliefd is op een meisje sinds hij haar ontmoette tijdens Halloween, maar de dag erna werd ze verliefd op een andere jongen en worden ze verloofd. Door een fotohokje die blijkbaar magische krachten heeft reist hij terug naar de dag dat hij Avery ontmoette, in de hoop dat ze dan wel verliefd op hem zal worden. De film is erg grappig en was erg vermakelijk voor tussendoor.

Tot slot bracht ik een bezoekje aan de Pathé, ik ging namelijk naar de film Every Day, de boekverfilming van David Levithan. Wat een mooie film was het zeg! De film is redelijk trouw gebleven aan het boek (hoewel een bepaald spanningselement bij het einde is weggehaald, wat ik kon begrijpen). Ik zal er waarschijnlijk nog een filmrecensie over schrijven, maar ik vond hem in ieder geval erg goed, hoewel het niet perse een film is om in de bioscoop te zien.

 

Dat was het voor deze maand! In maart probeer ik in ieder geval bijna bij te zijn met Modern Family en hoop ik een aantal films te zien zodat ik ook goed in de planning zit met mijn Movie Challenge.

Hoe was jouw serie/filmmaand?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.