De films en series die ik heb gezien in januari 2018

De eerste maand van 2018 is al weer voorbij en naast de boeken die ik heb gelezen, heb ik ook niet stil gezeten op het gebied van films en series. In deze wintermaand heb ik zeker nog wat leuks gezien, dus dat bespreek ik graag met jou. In januari heb ik acht verschillende series gezien en drie films.

 

In januari heb ik vooral Fullmetal Alchemist: Brotherhood voor de tweede keer gezien. Wat een geniale serie zeg! Ik keek deze serie meer dan vijf jaar geleden, dus het was heel vet om al mijn herinneringen weer op te halen en de epische afsluiter te zien. Ik wil nu ook de eerste anime zien van Fullmetal Alchemist (die erg afwijkt van de manga) en ik ga dit jaar hopelijk ook de hele manga lezen. Naast deze anime keek ik ook de anime Violet Evergarden, waar wekelijks een aflevering van online komt op Netflix. Deze anime gaat over een meisje die vanaf jongs af aan een soldate is, maar na de oorlog rust krijgt. Haar majoor is alleen overleden, alleen weet ze dat niet. Zijn laatste woorden tegen haar waren ”ik hou van je” en Violet wil er (als emotionele oorlogsveteraan) erachter komen wat deze woorden betekenen. Dit lijkt me een enorme tranentrekker en de muziek en de tekenstijl is echt fenomenaal, dus deze anime ga ik zeker verder kijken. Aanradertje dus!

Ook ging ik door met Modern Family, een heerlijke comedyserie, ik lach me echt kapot! Ik zit nu in het derde seizoen, dus ik kan nog een tijdje vooruit. Een andere grappige serie is De Luizenmoeder… Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent! Ook deze serie is echt hilarisch, dus deze kijk ik elke zondag.

Wie is de mol is weer begonnen, dus ook dit volg ik trouw. Ik zit nu op Marloes en Simone, maar echt zeker weet ik het niet. Laat Olcay het alleen niet zijn, want ik vind haar zo irritant dat ze er van mijn part zo snel mogelijk uit mag, haha! Holland! is een documentaire over de identiteit van Nederland, gepresenteerd door Ryanne van Dorst. Deze vrouw is echt geniaal en heeft echt schijt aan iedereen, waar ik echt enorm van geniet.

Verder keek ik nog een aflevering van Black Mirror (seizoen 3 episode 3), waarin een jongen wordt gechanteerd door een filmpje die is opgenomen door zijn laptop. Weer een akelige aflevering, maar aan de andere kant ook wel weer erg grappig. Ook keek ik naar de serie The End of the F***ing World. Deze serie vond ik op het begin echt heel vermakelijk (een jongen is psychopaat die een meisje wil vermoorden, die juist de hele wereld haat en met hem wegloopt van huis), maar uiteindelijk wordt de serie vrij dramatisch en kreeg ik erg veel medelijden met de twee pubers. Waarschijnlijk komt hier nog een blogje van online, want ik vertel je graag meer over deze serie!

 

Dat waren de series, nu op naar de films. Aangezien ik de nieuwe Avengers-film wil gaan zien in de bioscoop, heb ik wel wat voorkennis nodig. Ik heb namelijk nog niet alle Marvel-films gezien, dus daar moest verandering in komen! Zo keek ik naar Captain America: The Winter Soldier en Iron Man. Beide prima films, alleen vond ik Iron Man nog wat saai.

En dan de film die mijn hart volledig heeft veroverd, namelijk Wonder. Ik vond deze film op verschillende manieren prachtig, want deze boekverfilming is zo goed neergezet. De auteurs zijn zo sterk, het verhaal is ontzettend emotioneel en het einde is heel ontroerend. Lees er meer over in mijn recensie en kijk hem zo snel mogelijk!

 

Dit is het overzicht van de maand januari. Op mijn Serie Challenge loop ik goed (ik wil 50 series kijken) en mijn Movie Challenge heeft een lichte achterstand (ik wil 50 films kijken), maar dat weet ik vast nog wel in te halen. Heb jij nog een mooie serie gezien in januari, of een mooie film? 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.