De films en series die ik heb gezien in maart 2020

De afgelopen maand heb ik ontzettend veel series en films kunnen kijken, dus dit overzicht is een hele grote! Door het coronavirus is er meer tijd voor series en films, helemaal nu je via Netflix Party met anderen kan kijken.

Ik begon de maand met Sword Art Online, het vierde seizoen. De nieuwe afleveringen zitten vol actie en magische gevechten, ik vind het heel tof waar de serie heen gaat! Het wordt steeds epischer en ik kan niet wachten op meer. Met mijn zusje keken we naar de finale van het negende seizoen van RuPaul’s Drag Race. Ik wist al wie de winnares was, maar mijn zusje niet. Ze was uiteindelijk voor de winnares, dus die was helemaal happy haha!

Wekelijks keek ik ook naar Zondag met Lubach, Nieuw Zeer en Wie is de Mol. Ik zat ernaast wat de mol betreft, wat deed Rob het toch goed! Achteraf een logische mol, want hij had vaak posities in het spel ingenomen waardoor hij ook makkelijker het spel kon saboteren. De opdrachten en locaties dit seizoen vond ik alleen minder (de mol had vaak de kans om het spel te saboteren, soms iets te makkelijk), dus ik ben benieuwd wat de makers gaan doen in het volgende seizoen! Zondag met Lubach is ook erg sterk, hoewel Nieuw Zeer bij vlagen leuk is. Soms moet ik wel lachen, maar vaak is het hem gewoon net niet.

Ik keek ook het seizoen van Pokémon Sun and Moon af. Damn, Ash is gewoon de Pokémon Champion geworden! Ik begon ook aan het nieuwe seizoen (Pocket Monsters), een reboot waarin Ash weer begint met zijn reis. De afleveringen die ik tot nu toe heb gezien vind ik erg leuk, de animatiestijl bevalt me ook enorm! Daarnaast keek ik naar de serie Feel Good, die ik erg sterk vond! Hij duurt rond de tweeënhalve uur en is grappig, maar heeft ook een emotionele lading en zit vol boodschappen over seksualiteit en geslacht. Erg sterk, ik ben erg benieuwd naar het vervolg! Mijn recensie van het eerste seizoen staat inmiddels ook online. The Letter for the King kwam ook online op Netflix. Helaas was ik geen grote fan van deze serie. Het had zeker potentie, maar ik was er gewoon niet helemaal weg van. Misschien dat ik richting het tweede seizoen het nog een kans ga geven, maar ik werd er niet enthousiast van.

Ook keek ik naar Tiger King, een documentaire over verschillende eigenaars van wilde dieren, vooral katachtigen. Echt een gestoorde documentaire waarin iedereen geflipt is, echt absurd om te zien! Tot slot begon ik aan De Mol, de Vlaamse variant van Wie is de mol. Veel spannender, hele toffe opdrachten, hoewel de mol nog niet heel actief lijkt te zijn in het saboteren van de opdrachten. Ik ben benieuwd naar de rest!

Qua films ging ik echt hard. Ik heb mijn movie challenge op 40 films gezien, maar ik ga al richting dit aantal. Ik begon met Modest Heroes, die korte animeverhalen over helden. Elke short film was weer heel anders, en de animatiestijl mag er wezen! Ik keek ook naar de Studio Ghibli-films die begin maart op Netflix kwamen te staan. Dit zijn er zeven, dus hiermee gaat mijn movie challenge met sprongen vooruit! Deze films bespreek ik in mini-recensies, die je hier kan lezen. Verder keek ik ook naar Enter the anime, een documentaire over anime die eigenlijk een grote reclame was voor de anime Netflix originals met een presentatrice die er echt niks van snapte.

Dumbo (de remake) bekeek ik op Disney+. Mooie film, zeker op visueel gebied! Het origineel was ik een beetje vergeten, de remake is volgens mij wel een tikkeltje anders. In ieder geval van genoten!

Men in Black International is te zien op Netflix. Ik had totaal andere verwachtingen over deze film, maar uiteindelijk had ik me zeker vermaakt. Niet de meest spectaculaire film, maar zeker leuk voor tussendoor.

De bioscoop heb ik ook nog vaak bezocht. Zo ging ik naar Jumanji The Next Level en Birds of Prey, waar ik ook recensies over heb geschreven. Net voordat de maatregels in Nederland werden aangescherpt, bezocht ik nog de bioscoop voor de film Parasite, die echt geniaal was. Parasite is in ieder geval te bekijken in Pathé Thuis en hopelijk ook de andere films, dan moet je ze zeker bekijken!

The Danish Girl keek ik met een groep vrienden. Wat eens sterke film zeg! Ook erg naar om te zien hoe een transvrouw in het verleden zo werd behandeld. Eddie Redmayne is echt een fantastische acteur, zeer indrukwekkend!

Met Rosanna (The Queen of Geek), Eline (All the feels) en Katja (That Blonde Woman) keek ik naar Vampire Academy. Prima boekverfilming (hoewel ik veel van het boek was vergeten), maar het script zelf was niet heel goed. Daarbij was het tempo enorm hoog, waardoor je nooit echt rust had om dingen in je op te nemen.

Tot slot keek ik A Quiet Place met vrienden, een spannende film waarin mensen doodstil moeten zijn, omdat ze anders worden gepakt door moordlustige aliens. Spannend, maar doordat er haast niks wordt gezegd is het wel lastig om de aandacht erbij te houden. Het vervolg zal dit jaar hopelijk nog in de bioscoop komen, maar ik denk niet dat ik die ga zien in de bioscoop.

Genoeg gezien dus! Heb jij nog wat tips voor mij op het gebied van series en films? Laat het me weten!

2 reacties

    • Frederic op april 2, 2020 om 8:22 pm
    • Reageer

    Wie is de mol is eerder een de Nederlandse variant van De Mol… De mol (vlaanderen) heeft deze format bedacht.

    1. Daar heb je zeker gelijk in, De Mol was inderdaad eerder 🙂 Ik heb vooral lezers uit Nederland, dus vandaar dat ik het zo formuleerde

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.