De films en series die ik heb gezien in november 2019

In november heb ik weer goed gebruik gemaakt van mijn ogen, want er zijn weer genoeg leuke series en films die ik heb kunnen bekijken. Er is in ieder geval veel te zien, want de laatste tijd kwamen er toffe series uit op Netflix en is Disney Plus nu ook aan de gang met nieuwe series.

Op Netflix ging ik flink los. Zo keek ik de afleveringen van The Good Place. Man, ik ben zo benieuwd hoe het verder gaat! Helaas nog even wachten op de rest van de afleveringen, maar ik vond het slot van de meest recente aflevering echt heel gaaf. Ook keek ik Daybreak af, een heerlijke serie vol humor, kickass personages en meerdere lagen. Dit gaat over een apocalyps waar alleen jongeren en kinderen het hebben overleefd in California. Nu zijn er allemaal clans en is Josh vastberaden om zijn vriendin te vinden. Af en toe een dikke middelvinger naar de maatschappij en geniale montage. Ik hoop op een tweede seizoen, want ik wil meer!

The Dragon Prince seizoen 3 kwam uit, een seizoen dat de vorige seizoenen met gemak heeft overtroffen. De animatie is veel verfijnder en heel mooi, de personages hebben steeds meer inhoud en er was een epische eindstrijd waar ik zo van genoot! Deze serie is van een van de makers van Avatar en The Dragon Prince is op sommige vlakken zelfs beter dan Avatar. En dat zegt wat, want Avatar is en van mijn favoriete series! Ook keek ik met een vriendin naar The Legend of Korra (voor mij de derde keer). Ze had deze nog niet gezien, dus die besloten we samen te kijken! We zitten op ongeveer de helft van het seizoen, waarin Korra lucht moet sturen en te maken krijgt met Amon, een man die stuurkrachten kan ontnemen van stuurders. Heel leuk om weer te bekijken! She-Ra and the Princess of Power kreeg een vierde seizoen, die ik ook weer erg tof vond. Deze serie is eigenlijk zo veel beter en grotesker dan ik in eerste instantie dacht! Misschien dat ik voor het vijfde seizoen nog alles aandachtig ga kijken, want deze serie verdient veel meer lof en aandacht. Ook keek ik het tweede seizoen van Disenchantment af. De tweede helft van dit seizoen was eigenlijk niet heel bijzonder, dus ik hoop dat ze wat sterker worden in het derde seizoen qua verhaallijn.

Natuurlijk moest ik het derde seizoen van Atypical kijken. Weer een heel leuk, aandoenlijk en bijzonder seizoen. Hoewel ik niet tevreden ben met een van de dingen die op het einde gebeurde, kan ik niet wachten op het volgende seizoen. Ook zag ik Queer Eye: We’re in Japan, waarin vijf mannen mensen in Japan gaan helpen om het beste uit zichzelf te halen. Het is Japan, dus ik moest het gewoon zien! Zeker leuk om te zien, zeker omdat de Japanse cultuur zo anders is.

Op Disney Plus keek ik afleveringen van The world according to Jeff Goldblum. Hoewel een paar afleveringen gingen over dingen die me in eerste instantie niet boeiden, was ik toch heel geboeid hoe Jeff Goldblum dingen liet zien. Heel leuk om te bekijken, aanradertje! Tot slot keek ik wekelijks naar afleveringen van Zondag met Lubach, Even tot hier en It’s a man’s world.

Ik zag in november vier films. Ten eerste ging ik naar de bioscoop voor Last Christmas. Een kerstfilm die ik in eerste instantie heel klef leek te vinden, maar door een mooie twist op het einde is het niet de zoetsappige kerstfilm die je normaal ziet. Ook goed acteerwerk en veel subtiele diversiteit erin, wat ik ook erg mooi vond om te zien.

Let it snow is te zien op Netflix, de boekverfilming van onder andere John Green. In principe een leuke kerstfilm, maar de personages waren eigenlijk nog vrij vlak, er was weinig diepgang jammer genoeg. Maar goed, wel mooi om nog meer in de kerstsfeer te komen!

Rim of the world keek ik tussendoor, een film over vier kinderen op zomerkamp waarin de aarde wordt overmeesterd door aliens. De kinderen vinden een sleutel voor een laboratorium om de aliens uit te schakelen, het lot van de wereld ligt in hun handen! Het sloeg eigenlijk helemaal nergens op, maar de acteurs maakten echt de film en er was lekker veel actie.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.