De maand februari

De afgelopen maanden zijn best hectisch, aangezien ik als student ook nog een fanboy, boekenwurm, concertganger, bingewatcher en feestbeest ben, elke week heb ik zo veel dingen te doen maar genieten doe ik zeker! In februari is er weer enorm veel gebeurd. Ik heb weer wat boeken gelezen, veel series gezien, evenementen bezocht en daarnaast heb ik iets fantastisch meegemaakt deze maand…

 

Boeken die ik heb gelezen deze maandPicmonkey Februari 2016 boeken

– Percy Jackson en de andere helden – Rick Riordan

– Mijn hart en andere zwarte gaten – Jasmine Warga – Recensie

– Daan & Nadia – Esther Walraven – Recensie

– Pokémon Adventures Volume 18 – Hidenori Kusaka

– Als geen ander – Una LaMarche – Recensie

– Heerschappij der Maskers #1 Vuur en As – Sabaa Tahir

Zoals je ziet heb ik voor mijn doen een wat bescheiden leesmaand gehad. In februari had ik het heel druk, was ik wat ziekjes en lukte het lezen tijdens mijn treinreizen ook niet vaak, dus ik heb deze maand maar 6 boeken gelezen. Alle boeken deze maand waren echt geweldig, dus qua leesplezier heb ik het wel goed gehad. Ik begon met wat avontuur met Percy Jackson en de andere helden, wisselde dit af met twee meeslepende en pijnlijke verhalen, dook weer even in de Pokémonmanga, ging door met een ingetogen maar realistisch liefdesverhaal met twee bijzondere hoofdpersonen en eindigde de maand met een episch verhaal met invloeden uit het Midden-Oosten. Ik ben nu nog halverwege twee andere boeken (Engelfors deel 2 Vuur en Hush Hush deel 2 Crescendo) en hoop daar ook snel mee klaar te zijn.

 

Series/Films die ik heb gezien

 • Log Horizon – Seizoen 2

In het begin van de maand keek ik seizoen 2 van Log Horizon uit. Deze serie vond ik wel beter worden, aangezien er steeds meer actie kwam in de afleveringen, hoewel sommige aflevering daarentegen juist nutteloos en nietszeggend waren. Ik vind de hele gamewereld van Log Horizon heel tof en de game wordt veel uitgebreider in de loop van dit seizoen, ik hoop snel een seizoen 3 te kunnen zien!

 • The Walking Dead – nieuwe afleveringen

The Walking Dead gaat weer verder met nieuwe afleveringen en ik volg ze uiteraard! Ik vind de nieuwe afleveringen weer erg spannend, hoewel één bepaald stuk in de serie mij wist te verbazen en ik ben nog steeds niet uit of dat redelijk positief is of juist ontzettend negatief… De makers hebben een keuze gemaakt die ik niet snel zou maken, maar wie weet gaat er nog genoeg gebeuren waardoor dit minpuntje helemaal recht wordt gezet.

 • Sword Art Online – Seizoen 1 en begin van seizoen 2

Sword Art Online is ook een anime dat zich afspeelt in een game en deze maand heb ik heel seizoen 1 er doorheen gejast. Wat een geweldige anime zeg! De animatiestijl is zo mooi, de verhaallijn is onvoorspelbaar en de feels waren flink aanwezig. Ik hou van Asuna! Natuurlijk moest ik ook beginnen in het tweede seizoen, hoewel ik het nieuwe gedeelte in het verhaal wat minder vind. Dit weerhoudt me er niet van om verder te kijken, want ik ben zo benieuwd hoe het verder gaat met Kirito en Asuna!

 • Pokémon – Seizoen 10Picmonkey Februari 2016

Ja hoor, deze gekke man heeft een stuk of vijftig afleveringen van Pokémon gezien deze maand… Ik zette de serie vaak op tijdens de studie op de achtergrond aangezien ik de meeste afleveringen toch al had gezien en de plotlijn van elke aflevering nou niet echt fantastisch is, maar ja het is Pokémon en de vierde regio (Sinnoh, met Dawn als nieuwe reisgenoot) vind ik best leuk en ik wilde inspiratie opdoen voor mijn cosplay van Barry, maar hij kwam dus helemaal niet voor in dit seizoen… Ik heb totaal geen haast met het zien van nieuwe afleveringen, maar ik gok dat ik ze nog wel een keertje ga kijken (ik ga waarschijnlijk weer als Barry cosplayen naar Dutch Comic Con dus dan wil ik eigenlijk Barry nog in de serie hebben gezien!).

 • Professor Layton en de Eeuwige Diva

Twee weken terug keek ik in het weekend deze film, gebaseerd op de games van Professor Layton. Een hele goede film, mijn recensie kwam maandag online! Ik wilde na de film echt eens gaan beginnen in de games, want die lijken mij ook erg leuk.

 • Angel Beats

Angel Beats is een anime van 12 afleveringen, hier zal ik nog een recensie over schrijven. Ik keek deze anime op aanraden van een Aniway-magazine en ik ben blij dat ik naar het advies heb geluisterd!

 • Spirited Away

Ja, deze maand ben ik vooral in de Japanse sferen, dus ik keek Spirited Away, een hele bekende Japanse animatiefilm. Ik vond de film wat weg hebben van Alice in Wonderland en vele scènes vond ik wat apart, maar achteraf vond ik de film wel wat hebben. Waarschijnlijk zal ik hier nog een recensie over schrijven, maar ik kan wel zeggen dat dit een mustsee is als je eens meer bekend wilt raken met Japanse animefilms.

 • My Neighbor Totoro

Spirited Away is van studio Ghibli en zij maakten ook My Neighbor Totoro, ook een mooie film! Het is geen hele spannende film, maar het kinderlijke, onschuldige en vredige sfeertje in de film was heel fijn om te zien. Totoro is best cool en ik snapte wel wat de hype hieromheen is.

 • Gravity Falls – laatste aflevering

Samen met mijn Gravity Falls-maatje keken we de laatste aflevering van Gravity Falls en ik was mentaal gebroken na de aflevering. Wat een geweldig einde zeg aan deze serie, Gravity Falls is één van mijn favoriete series en ik hoop deze series echt eens te gaan herkijken (de dvd-boxen zou ik ook willen hebben als die uit zijn). PUNCH THE FEELS OUT OF ME! Gravity Falls is echt een dikke aanrader!

 • Vikings – seizoen 3

Aangezien Vikings seizoen 4 is begonnen, keek ik het derde seizoen van Vikings uit, wat was het weer ruig om te zien! Al die bloederige veldslagen, martelingen en stoere mannen (en de o zo aantrekkelijke dames) bliezen mij haast van mijn stoel! Ik ben heel benieuwd naar het vierde seizoen!

 • The 100 – begin seizoen 3

The 100 is nu bezig met seizoen 3 en ik hoop in maart de rest van de afleveringen te gaan zien. Net als de vorige twee seizoenen heb ik flink kunnen genieten van de nieuwe afleveringen. Ik heb nog wel veel vragen over de serie en ik ben heel geamuseerd (voornamelijk door de actrices) door de serie en ik kan niet wachten om de rest van de afleveringen te gaan zien!

 • Huntik – groot deel van seizoen 1

Dit is een kinderserie en het is idioot en ik maak onwijs veel sarcastische opmerkingen en kritiek tijdens het zien van deze serie maar dat is het allemaal waard want ik lach me kapot door de idiote dingen in deze kinderserie. Hij staat alleen niet in de collage die je hierboven ziet, oeps!

 

Evenementen die ik heb bezocht

 • Concert Imagine Dragons – Verslag
 • Concert Wolf Alice – Verslag
 • Hungry Readers Leesclub in Boekhandel Stevens in Hoofddorp over Bunkerdagboek – Verslag
 • We Love Japan – Verslag
 • Tsunacon
 • Daan & Nadia presentatie met Esther Walraven – Verslag

Deze maand heb ik dus op het gebied van muziek, boeken en conventies weer leuke dingen gedaan. Door de conventies ging ik weer even los met het kijken van Japanse films en series en met de boekevenementen keek ik als het ware met een loop naar bepaalde boeken. De concerten deze maand waren ook fantastisch om mee te maken, een leuke maand dus! Afgelopen week had ik ook tentamens waar ik veel voor leerde en…. IK HEB EEN KAMER IN ROTTERDAM! Ik zocht al jaren naar een leuke kamer in Rotterdam, maar nu heb ik er dus eindelijk eentje gevonden en ben ik officieel Rotterdammer! Vrijdag vertel ik er nog meer over, maar dit nieuws kan ik in ieder geval bekend aan jullie maken. DIT VOELT ZO GOED!

 

De maand februari, wat was je toch mooi! Ik wil niet zeggen dat alles geweldig was deze maand, maar doordat ik nu een kamer heb, een nieuwe stap maak in mijn leven en naast al het studeren nog veel series kon kijken en leuke evenementen kon bezoeken maakte deze maand erg leuk. Toegegeven, niet elke dag is een feestje, maar dankzij vele mensen hang ik elke dag de slingers op in huis (hierbij dus een bedankje voor al mijn bloglezers, familie, vrienden en fictionele karakters, ik ben best blij met jullie). Laten we dat in maart ook gaan doen, maar dan in mijn kamer in Rotterdam, woehoee!

 

Hoe was jouw maand?

3 reacties

  • Vera op maart 1, 2016 om 4:29 pm
  • Reageer

  Leuke dingen heb je gedaan voor afgelopen maand!!! 🙂 Fijn dat je een kamer in Rotterdam heb kunnen vinden!!!

  Ik heb mijn verjaardag gevierd en veel series/films gezien. Boeken lezen was minder deze maand omdat ik in een dip zat, maar ben voor vandaag er weer mee begonnen. En Tsunacon was voor deze maand mijn enige convectie.

  Ik heb een vraag op welke website kijk jij series/films van Anime?

  1. Ik kreeg op Tsunacon te horen dat ik een kamer had vlak voordat ik je sprak, haha! Ik kijk anime altijd op Crunchyroll, een legale site waar je anime kan kijken! Wel met wat reclame tussendoor, maar dat kan weg als je een premium account neemt (eigenlijk is het een soort Netflix maar dan voor anime) 🙂

  • Vera op maart 2, 2016 om 4:32 pm
  • Reageer

  Bedankt voor de site!!! Ga gelijk even kijken.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.