De maand januari

De eerste maand in 2016 is afgelopen, dat betekent een wrap up voor deze maand! Wat heb ik allemaal gelezen? Welke series en films heb ik gezien? Welke dingen heb ik allemaal gedaan? Elke maand maak ik een overzicht van al deze dingen. De maand januari vond ik niet bijster bijzonder, maar ik heb zeker een aantal leuke dingen meegemaakt, die ik uiteraard even ga delen!

 

Boeken die ik heb gelezen: 18

– Pokémon Adventures Volume 12-17  – Hidenori Kusaka

Ik las de verhalen van Gold, Silver en Crystal uit in deze manga (fantastische afsluiter) en begon met de verhalen in Hoenn over Ruby en Sapphire. Ik was even verrast door bepaalde dingen in deze manga (ik had wat andere verwachtingen), maar de uitwerking is best cool en ik ben heel benieuwd naar de rest van de serie! Ik moet nog 5 delen lezen, dus dat wordt nog wat!

– De Chill Pil – Ned Vizzini – Recensie

Ned Vizzini is een fantastische schrijver en De Chill Pil vond ik maar al te leuk. Ik wil meer van Ned Vizzini! Gelukkig heb ik nog een boek van hem gekocht voor mijn verjaardag, dus ik kan weer een nieuw boek lezen van deze goede schrijver.

– De Kraaien #1 List & Leugens – Leigh Bardugo

List & Leugens is een nieuw verhaal in de Grisha-wereld, maar wist mij niet zo vast te pakken als de Grisha-trilogie. Ik vond het verhaal wel cool, maar minder tof dan het verhaal van Alina. Het vervolg ga ik zeker lezen, maar over dit boek ben ik niet al te enthousiast.

– Engelfors #1 De Cirkel – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren – Recensie

De Cirkel is het eerste deel van de Engelfors-trilogie en vond ik erg leuk om te lezen!

– Bunkerdagboek – Kevin Brooks – Recensie

DIT BOEK. DIT BOEK. DAT EINDE. WAT.

– Hush Hush #1 Hush Hush – Becca Fitzpatrick – Recensie

Hush Hush, vele mensen vinden deze serie leuk, maar ik vond de personages maar walgelijk… Deel 2 ga ik nog lezen, maar ik denk dat ik daarna stop met het lezen van deze serie, het is totaal niet mijn ding…

– Hyperbool en nog wat – Allie Brosh

Dit boek was echt zo hilarisch! Mijn moeder haalde dit boek van de bibliotheek, maar ik wil zelf ook ooit eens dit boek kopen, want Allie Brosh is fantastisch!

– De Nachtuilen #1 De Nachtuilen – Jeroen van Unen

Een mooi begin van een fantasy-serie van Nederlandse bodem. Mijn recensie verschijnt binnenkort op Fantasywereld.

– Het onmogelijke leven – Kate Scelsa – Recensie

Het onmogelijke leven is een bijzonder verhaal, maar de problemen in dit boek vond ik iets te veel en bepaalde hoofdstukken in het boek vond ik ontzettend raar. Het had dus zijn goede en slechte kanten, maar ik raad dit boek je zeker aan!

– Out There #1 De Kristallen Sleutel – Manon Spierenburg

Ook een boek waarvan mijn recensie verschijnt op Fantasywereld. Verrassend concept en diverse personages, een heel avontuur!

– Oog om Oog – Buddy Tegenbosch

Buddy Tegenbosch is met Oog om Oog één van mijn favoriete schrijvers geworden. Dit boek jongens, dit boek. Dit boek. Wauw. Mijn recensie komt binnenkort online, maar ik kan je garanderen dat het een hele positieve recensie wordt.

– Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli

Over twee weken is dit boek uit en ik kon hem al lezen! Becky Albertalli is een goede schrijfster en ik heb haar beloofd om te gaan cosplayen als Martin tijdens Yalfest, maar wat ik precies van het boek vind? Dat zal ik vertellen in mijn recensie, die rond de verschijningsdatum online gaat komen.

– Rumag Facebook

Een boek met hilarische en duistere quotes van de Rumag Facebook-pagina, geniaal! Een heerlijk cadeau voor een goede vriend(in).

 

Series/Films die ik heb gezien

Your Lie in April (anime) – Hele serie – Recensie

Your Lie in April is een anime voor muziekliefhebbers en fans van The Fault in our Stars. Een mooi verhaal met een pijnlijk einde.

Log Horizon – Deel van seizoen 2

Af en toe kijk ik eens een aflevering van Log Horizon, het tweede seizoen heeft in ieder geval al veel meer actie dan het eerste seizoen! Ik ben benieuwd wat er nog allemaal verder gaat gebeuren, dus ik probeer af en toe even een aflevering te zien!

Wie is de mol

Ook volg ik Wie is de mol, hoewel ik niet meer zo enthousiast ben als vroeger. Ik heb het namelijk nog maar één keer goed gehad wat de mol betreft, en dat was de keer dat ik alleen de eerste aflevering keek. Cécile is tot nu toe mijn hoofdmol, maar je weet het maar nooit met dit programma. Tim vind ik in ieder geval heel grappig, hij moet er zeker lang in blijven! Daarbij vind ik Klaas ook een toffe gozer en hoop ik dus dat Klaas, Tim en Cécile uiteindelijk in de finale komen te staan.

Sword Art Online – Begin seizoen 1

Van SAO had ik tot nu toe de eerste drie afleveringen gezien, maar ik maakte een herstart en ik ben nu bij aflevering 5. Het lijkt een beetje op Log Horizon (gamewereld waarin je niet uit kan), maar dit heeft al veel meer actie! De gevaren in deze serie zijn ook veel groter en ik ben heel benieuwd hoe het verhaal zich vordert.

Vikings – Deel van seizoen 3

Vikings is echt een fantastische serie over ruige vikingen, bloeddorstige veldslagen en wat mythologie. Seizoen 3 vind ik ook weer erg tof en kijk ik samen met mijn nerdmaatje. Even opschieten, want de trailer van seizoen 4 is al uitgekomen, dus hopelijk kan ik snel verder genieten van deze coole serie!

Shadowhunters – eerste twee afleveringen

Laten we het er op houden dat ik Isabelle en Clary erg leuk vindt als ze hun mond houden en niks doen, want deze serie is echt drama… Aan het einde van het seizoen maak ik wel een recensie, maar man man man dit is kapot zielig…

Batman Begins

Ik keek een paar jaar geleden deze film, maar ik had hem nooit afgekeken. Nu ik de trilogie in mijn bezit heb, keek ik de film opnieuw en deze vond ik erg goed! Ik wil snel The Dark Knight kijken, want The Joker is wel mijn favoriete schurk en ik die film wil ik zo graag weer zien.

Scary Movie

Deze film was zo slecht maar toch best grappig. Erg puberaal, vol flauwe verwijzingen naar andere horrorfilms en een idioot verhaal, maar ik moest stiekem wel lachen.

 

Wat ik allemaal deed

Ik stond in het AD-Magazine – Foto’s

Op de eerste zaterdag van januari stond ik in het AD-Magazine over reading challenges, waarbij ik werd geïnterviewd. Daarbij kwam er een fotograaf bij mij thuis die hele mooie foto’s maakte! Joost het model kon dus even gaan shinen voor de camera.

Book Launch bij de ABC in Amsterdam voor This is where it ends van Marieke Nijkamp – Verslag

Ik kon samen met een boel andere bloggers naar Amsterdam voor een hele leuke book launch bij de American Book Center. De ABC organiseert vaak toffe evenementen, dus kom zeker eens langs als ze weer wat in de planning hebben staan!

Voorpremière The Fifth Wave

Ik ging vorige week naar Amersfoort voor de voorpremière van The Fifth Wave en ik vond hem erg gaaf! Mijn recensie staat momenteel al online.

Eerste dagje voor Best of YA op de uitgeverij

Afgelopen vrijdag was ik bij de uitgeverij van Best of YA, waarbij ik alle andere promoleden van het Best of YA Promoteam 2016 leerde kennen en we hele toffe dingen deden. Wat we precies deden en wie er verder allemaal inzit? Dat zal ik de komende tijd nog vertellen, ik ga veel doen voor de uitgeverij, dus veel blogposts kunnen niet ontbreken! Deze dag was echt fantastisch en mijn mede-promoleden zijn stuk voor stuk onwijs tof en gezellig!

 

Dit was het dan voor deze maand. In februari ga ik echt heel veel leuke dingen doen, dus daar ga je nog wat over horen bij mijn vooruitblik naar de maand februari! Binnenkort komt er ook nog een personal update, waarin ik een beetje brabbel over hoe het er nu voor staat in mijn indrukwekkende leven (die verrassend genoeg eigenlijk redelijk normaal is en totaal niet bijzonder). Dag januari, tot volgend jaar!

Wat was het leukste dat jij deed deze maand?

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Wauw, wat heb je veel gelezen. Ik las slechts 8 boeken deze maand, maar ze waren ook wat dikker dan normaal. Dus ik ben wel tevreden 🙂

  2. Wauw! Ik zou willen dat ik zoveel kon lezen in een maand maar het krijg dat echt niet gecombineerd met mijn studie. Ik ben al ruim tevreden als ik vier boeken in een maand haal.

    1. Haha, ja er zitten wel wat dunne boeken bij (zoals graphic novels), dus het werkelijke aantal valt ook best mee. Vooral veel lezen in de trein en voor het slapen gaan en dan lukt het nog redelijk! 🙂

  3. Zo zoooo, goed bezuuug! Hypberbool en een Half is echt geweldig xD

  4. I SAW POKEMON, I CAME
    ik hou van pokemon <3

    1. Pokémon is love, Pokémon is life

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.