De maand juli

De maand juli is weer voorbij en wat was het toch weer een topmaand! Ik heb ontzettend veel leuke dingen gedaan, met veel mensen gesproken, vaak op vakantie geweest en ondertussen nog gelezen, series gekeken en films gezien. En gekocht… Ja, ik heb erg veel gekocht… Kijk je mee naar hoe mijn maand was?

 

 

Gelezen boeken

Deze maand heb ik ook weer lekker veel boeken gelezen, waaronder ook wat manga. De meeste boeken vond ik echt geweldig om te lezen, dus het was zeker een fijne leesmaand! Ik heb 16 boeken gelezen, een mooi aantal!

1. Paper Towns – John Green – Recensie

Paper Towns is een leuk boek vol met humor, een typisch John Green boek! Margo is echt een personage waar ik verliefd op ben geworden! Ik kan ook niet wachten op de film, hoewel ik weet dat er wel wat verschillen in zitten.

2. Pokémon Adventures Volume 1 – Hidenori Kusaka – Recensie

Deze zomer wilde ik mijn favoriete manga herlezen, namelijk Pokémon Adventures! Deze manga die gebaseerd is op de games van Pokémon is zo fantastisch en is ideaal voor een Pokémonmeester als ik! Ik heb de eerste 14 delen, dus ik kan een tijdje vooruit!

3. Pindakaas en Sushi 2 – Roderick Leeuwenhart

Ook een erg leuk boek. Marle gaat met haar vrienden naar Japan, een spannende reis met een schokkend einde… Ik wil deel 3!

4. Pokémon Adventures Volume 2 – Hidenori Kusaka

Natuurlijk ging ik door met deze serie, deel 2 vond ik net zo leuk als het eerste deel!

5. Gravity Falls: Dipper and Mabel’s Guide ot Mystery and Nonstop Fun! – Rob Renzetti – Recensie

Dit boek is gewoon te leuk 😀

6. Pokémon Adventures Volume 3 – Hidenori Kusaka

Oeeehhh dit deel, geniaal! Een mooie afsluiter van de verhaallijn van Red.

7. De Labyrintrenner-files – James Dashner – Recensie

Een goede toevoeging aan de Maze Runner! Een lekker dun boekje voor maar 3 euro, wat een koopje!

8. Southern Reach #3 Aanvaarding – Jeff VanderMeer – Recensie

Deze afsluiter van Southern Reach was wel oké, maar niet indrukwekkend.

9. Losing it – Keith Gray – Recensie

Een boek over het verliezen van je ontmaagding door verschillende schrijvers. Het ene verhaal vond ik goed, andere verhalen dan weer niet.

10. Hold me Closer: The Tiny Cooper Story – David Levithan

Een musicalscript van Tiny Cooper, een personage uit Will Grayson, Will Grayson! Een leuk boek, maar niet een ontzettend grote toevoeging.

11. Pokémon Adventures Volume 4 – Hidenori Kusaka

Volume 4 heeft een nieuwe held, namelijk Yellow! Een nieuw avontuur en net zo spannend!

12. Warner Bros. Studio Tour London The Making of Harry Potter: The Official Guide – Warner Bros

Duizendmaal liefde voor de Harry Potter Studio’s en dit boek!

13. Half Bad #2 Hald Wild – Sally Green

Een gaaf vervolg op Half Zwart! Waar blijft deel 3!?

14. The Descendants #1 Dwaaleiland – Melissa de la Cruz

Dit boek leek me niet zo geweldig, maar verbazingwekkend genoeg vond ik het juist erg leuk! Het is flink sprookjesachtig en ging er met gemak doorheen. Binnenkort een erg vrolijke en positieve recensie!

15. Pokémon Adventures Volume 5 – Hidenori Kusaka

Pokémon blijft geweldig, maar dit deel was wat aan de slappe kant, want er gebeurde niet heel veel…

16. Harry Potter Film Wizardry

Ik wil een Harry Potter marathon houden…

 

Series/Films die ik heb gezien

Deze maand heb ik wat minder series gezien dan in juni, maar alsnog wel een prima lijstje.

1. Log Horizon – groot deel van seizoen 1

Het eerste seizoen heb ik nu gezien, op naar seizoen 2! Sommige stukken zijn wat saai, maar andere afleveringen zijn wel erg interessant en spannend.

2. Sailor Moon Crystal – eerste 5 afleveringen

Ja ja, ik probeerde de diehard Otaku uit te hangen door toch een stukje te zien van Sailor Moon, maar dan de nieuwe versie. Dit is wel wat beter en snap dat jonge meisjes de serie leuk vinden, maar man o man sommige stukjes zijn zo idioot en voorspelbaar… Geen idee of ik er verder mee ga, want er zijn zat andere series die veel beter zijn. Ach ja, ik weet in ieder geval waar het over gaat.

3. Gravity Falls – nieuwste aflevering – Recensie

OH WAT IS DIT TOCH EPIC.

4. The Leftovers – eerste 4 afleveringen

Op Canvas komt elke dinsdagavond twee afleveringen van deze serie, maar het is echt een aparte serie. Mijn vader vindt het zo raar en mijn zusje en ik krijgen telkens meer vragen dan antwoorden… De serie is zo vaag, maar toch blijf ik het kijken…

5. Pokémon Origins – Hele serie – Recensie

Deze serie duurt maar anderhalf uur, maar is wel heel gaaf en heel anders dan de gewone anime. Het is al de vierde keer dat ik de serie had gezien, maar het blijft gewoon leuk!

6. Death Note – rest van de serie – Recensie

Death Note heb ik deze maand afgekeken. Het was vanaf een bepaald moment niet meer erg leuk en daardoor vond ik het einde wat slap. Wel is deze anime een aanrader, want er zitten hele goede stukken in!

7. Adventure Time – paar afleveringen – Recensie

Adventure Time blijft gewoon geweldig om te zien!

8. De IJzeren Reus (film)

Deze hele oude tekenfilm is nog best leuk! Het is geen hoogstaand verhaal, maar heb vaak moeten lachen om deze kinderfilm!

8. Jurassic World (film) – Recensie

Een leuke film die ik heb gezien met mijn neefje in de bioscoop, maar er waren wat aspecten uit de film die ik niet zo geweldig vond.

 

Evenementen die ik heb meegemaakt

Deze maand had ook weer wat leuke dingen en evenementen meegemaakt.

1. Concert van Sheppard – Verslag

Ik ging voor de tweede keer naar Sheppard, weer een ontzettend leuk concert! Ze herkenden me nog en achteraf ben ik nog met ze op de foto geweest!

2. Dagjes Leiden – Bezienswaardigheden die je kan zien als je in Leiden bent

Ik ben deze maand ook 3 dagen achter elkaar in Leiden geweest. De eerste dag ging ik samen met mijn neefje Leiden onveilig maken, de dag erna met Esmee en Kim waar ik al wat boeken erbij kreeg en de dag erna met Ilse, want die kwam een weekendje langs! Leiden is gewoon een geweldige stad om te bezoeken!

3. Werfpop Leiden – Verslag

De dag erna ging ik samen met Ilse en Tessa naar Werfpop, een gratis festival waar we The Deaf, The Skints en Typhoon hebben gezien. Lekker gefeest en veel bekenden tegengekomen.

4. Young Adult Literature Con Londen – Verslag

Een comic con met daarin een afdeling in het teken van boeken! Met cosplayers op de foto, schrijvers ontmoet, boeken gekocht, zo veel awesomeness! Een geweldig evenement en ik weet zeker dat ik er volgend jaar weer naartoe ga, hopelijk dan het hele weekend!

5. Vakantie in Londen – Verslag

Naast YALC ging ik samen met vele bloggers de stad Londen onveilig maken, waarbij ik ook wat foto’s heb gemaakt. Een vakantie om nooit te vergeten met deze boefjes!

6. Harry Potter Studio’s Tour – SouvenirwinkelDeel 1 Tour

Binnenkort komen er veel blogposts van de tour online, want ik heb ontzettend veel foto’s gemaakt! Het was in ieder geval een unieke ervaring en over een paar jaar wil ik de tour zeker nog een keer doen!

7. Weekendje Nijmegen

Ilse ging ik een weekend naar mij toe, en daarna was het de beurt om naar Nijmegen te gaan! Ik heb echt genoten in Nijmegen en we hebben The Deaf weer gezien tijdens Valkhoffestival. Ook heb ik daar weer wat boeken kunnen scoren. Tip: kijk even op mijn Instagram, daar komen vaak wat foto’s voorbij over wat ik doe, er staat ook een foto van Nijmegen erbij! Druk je dan meteen op het volgknoppie?

8. Dagjes weg met de familie naar Duitsland

Ik typ dit nu op de dinsdag, maar woensdag tot vrijdag ben ik in Duitsland geweest met mijn familie, we gingen naar een hotel en hebben wat leuke plekken bezocht. Op Instagram kan je ook een indruk zien van deze vakantie!

 

Wat ik kocht

En wat kocht ik toch veel boeken, wel meer dan 30 boeken deze maand… Dit loopt echt uit de hand… Daarnaast kocht ik nog wat merchandise die je ook in de video ziet, en achteraf kom ik er ook achter dat ik zelfs nog wat kleding mis die ik heb gekocht… Ach ja, het was ook zo veel! Ik ben wel een gelukkig man en kan weer de komende tijd veel boeken lezen! Het enige boek wat ik mis in de video is het boek van Gravity Falls, want die kocht ik toen ik mijn theorie-examen voor mij autorijden had gehaald! Ook weer iets leuks wat er deze maand is gebeurd dus.

Zoals je kan zien, heb ik dus een geweldige maand gehad, waren er maar meer van! In augustus ga ik ook weer leuke dingen doen gelukkig, want vandaag ben ik op weg naar Apeldoorn en ga ik morgen naar de Deventer boekenmarkt (nog meer boeken kopen…), heb ik nog de introductieweek van mijn studentenvereniging en kan ik me alvast voorbereiden op mijn studie. En ja, weer lekker veel lezen, series kijken, gamen, afspreken met vrienden en de fanboy uithangen!

Hoe was jouw maand?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.