De maand juni

Normaal maakte ik van elke maand een Wrap-Up, waarin ik vertelde welke boeken ik had gelezen in die maand. Uiteraard ga ik dat in deze blogpost doen, maar ik breid het meteen wat uit met series/films die ik heb gezien en wat evenementen die ik heb meegemaakt. Hierbij heb ik dus niet alleen een overzicht over de gelezen boeken in een maand, maar ook wat ik heb gezien en waar ik naartoe ben geweest. Een compleet plaatje van de maand!

 

PicMonkey Collage Juni

Gelezen boeken

Deze maand was misschien niet de beste leesmaand die ik kon hebben. Ik had het vooral druk met andere dingen, maar aan het einde van de maand heb ik het lezen weer helemaal opgepakt en zit ik weer in de leesstemming! Het zou zo maar kunnen dat ik volgende maand dus weer veel boeken heb gelezen en dat er weer lekker veel recensies gaan verschijnen van boeken. De gelezen boeken van deze maand zijn:

1. Hotel de grote L – Sjoerd Kuyper

Tijdens de regionale voorleeswedstrijd van blugklassers van Zuid-Holland, had de winnaar voorgelezen uit dit boek. Ik was er wel nieuwsgierig naar en had het boek geleend van de bieb toen ik het boek zag liggen. Ik vond het verhaal wel leuk, alleen was het voor een heel jong publiek en wist het mij niet helemaal te boeien. Vandaar dat ik ook geen recensie heb gemaakt, puur omdat het boek gewoon niet mijn boek is.

2. De Marathon – Stephen King – Recensie

Dit boek is één van de eerste boeken van Stephen King en ik vond het boek erg spannend! Het was vooral fysiek een grote beproeving, want je kon gewoon de pijn van de personages voelen… Ik las een groot deel van dit boek op de terugweg vanuit Lissabon, waar ik het boek gewoon niet weg kon leggen!

3. Max (en de wild things) – Dave Eggers

Ook weer een biebboek en niet zo mijn ding. Ik kwam er wat moeilijk doorheen en vond de meeste dingen wat absurd. Nee, het was even niks voor mij, maar het boek was niet al te dik dus ging er wel snel doorheen.

4. Voor ik doodga – Jenny Downham – Recensie

Voor ik doodga leek me een heel triest maar mooi boek en ik had best hoge verwachtingen, maar die werden niet helemaal waar gemaakt. Het boek was oké, maar heel fijn vond ik het boek niet.

5. Virus – Mirjam Mous

Dit boek kon ik recenseren voor Fantasywereld en vond ik erg spannend, alleen bleven de personages wat vlak en mocht het boek van mij wat dikker, zodat alle achtergronden wat konden worden uitgebouwd, want sommige dingen verdienden veel meer aandacht.

6. Sleutels van chaos – Hati Bell – Recensie

Dit boek is een recensie-exemplaar en Hati beloofde me dat het geen liefdesverhaal was, het was juist een spannend Fantasyverhaal! Ik vond de personages erg interessant en gaf het ook een 8. Enne, als je benieuwd bent naar dit boek, deze week staat mijn winactie van dit boek online, gauw even verder kijken dus!

7. Waar het licht is – Jennifer Niven

Dit boek zorgde er zeker voor dat ik uit mijn kleine leesdipje kwam, want dit verhaal is zo goed! Het hoort echt bij mijn favorieten, het was zo mooi geschreven en het was af en toe zo zielig… Ik doe mee met de Hebban Leesclub waarin we dit boek behandelen, ontzettend leuk!

8. The Maze Runner #0.5 De Moordopdracht – James Dashner

Weer een spannend verhaal over The Maze Runner, dit is een prequel waarin wordt verteld hoe de wereld volledig instortte. Ik heb er zeker van genoten, maar ik vond het boek ietsjes minder dan de trilogie, binnenkort lees je in mijn recensie waarom.

9. Pindakaas en Sushi #1 – Roderick Leeuwenhart

Een erg leuk boek, eens een boek over een animeconventie! Onwijs veel herkend en ervan genoten, en wat een mooie vormgeving! Ik heb zelf wat lichte kritiekpuntjes, maar voor de rest vond ik het boek erg tof en geeky en ga ik snel het vervolg lezen!

10. Lobsters – Tom Ellen & Lucy Ivison

Tot slot las ik Lobsters, een geweldig awkward verhaal, bedoeld voor jongens en meiden! Ik heb er enorm van genoten en gaf het ook de volle 5 sterren, binnenkort een heerlijke ongemakkelijke recensie!

 

Series die ik heb gezien

Deze maand zat ook vol met het kijken van series, waaronder wat anime.

1. Game of Thrones – Seizoen 5

Ik heb dit seizoen afgekeken en ik moet er flink van bijkomen… Pfff, wat een seizoen zeg! Binnenkort verschijnt er nog een recensie van dit seizoen op Serieblog.

2. Vikings – Seizoen 1

Ik ben na Game of Thrones begonnen met Vikings en deze serie is erg spannend! Lekker bloeddorstig, ruig en met onbevreesde personages. Ook kan je hier een recensie van verwachten op Serieblog. Ik ga zeker verder met de serie!

3. Claymore – Recensie

Claymore is een anime waarvan ik de hele box kon lenen van een vriend. Het zit vol met spannende gevechten, maar het was niet helemaal mijn ding. Voor animeliefhebbers is dit zeker een aanrader, maar er waren bepaalde kanten van het verhaal die ik niet zo geweldig vond.

4. Elfen Lied

Deze serie had ik ook geleend en vond ik in het begin heel apart, maar uiteindelijk was het verhaal goed uitgepakt en vond ik het toch een bijzondere serie. Toegegeven, door deze serie vind je Japanners wel een apart volk, maar ze kunnen wel een verhaal neerzetten.

5. No Game No Life

Ook weer een serie die af en toe best apart was, maar de tekenstijl is wel ontzettend gaaf, de beelden zijn heel mooi (helder, sprankelend) en de wereld waarin de personages zich bevinden vind ik erg interessant. Binnenkort een recensie over deze serie.

6. Adventure Time – Stukje van seizoen 5

Deze maand heb ik ook weer wat afleveringen van Adventure Time gekeken en wat blijft deze serie toch leuk! Lekker onvoorspelbaar, vol humor en crazy shit, just how I like it! Snel maar weer meer afleveringen gaan kijken!

7. Death Note – Grotendeel van de serie

Ik had vorig jaar de eerste vier afleveringen gezien van Death Note en deze maand ben ik verder gaan kijken. Het is zo spannend en de denkwijze van de hoofdpersonages zijn echt ingenieus en briljant! Ik ga snel de serie afkijken, want ik kan niet wachten om te zien hoe het afloopt.

8. Log Horizon – rond de 10 afleveringen

Op mijn mobiel kan ik Log Horizon kijken op een app, dus af en toe kijk even een aflevering. Leuke serie, maar tot nu toe gebeurt er nog niet al te veel.

9. Gravity Falls – Alle afleveringen die tot nu toe zijn uitgekomen – Recensie

DEZE SERIE OMG BIG MINDFUCK EPIC SHIZZLE IK WIL WETEN HOE HET VERDER GAAT. Dit dus. Lees in mijn recensie meer over deze spectaculaire serie.

 

Evenementen die ik heb meegemaakt

Naast al het werken, autorijlessen en afspreken met mensen zijn er ook wat evenementen geweest waar ik van heb genoten. Het was op dat punt echt een leuke maand, want ik heb veel gedaan!

1. Vakantie naar Lissabon – Plog dag 1, Plog dag 2, Plog dag 3

Deze maand ging ik met mijn zusje en vader naar Lissabon aangezien mijn zusje is geslaagd voor haar diploma. Ontzettend veel gezien, maar wat was het warm zeg… Lissabon is een erg mooie stad, maar ik denk niet dat ik er nog een keertje naartoe ga, ik heb namelijk wel het grotendeel gezien.

2. Animecon – Verslag

Deze maand ben ik ook naar mijn eerste conventie gegaan in het teken van anime. Het was onwijs gaaf, heel veel cosplayers gezien en leuke dingen gekocht, De organisatie had wat minpunten, maar het was wel een geweldige dag en ik ben van plan om gauw weer eens naar een conventie te gaan.

3. Lobster Date bij Blossom Books – Verslag

Afgelopen vrijdag ging ik nog naar de uitgeverij van Blossom Books voor een awkward date ter ere van het nieuwe boek Lobsters. Ook weer een heerlijke avond waar ik weer heb kunnen kletsen met wat (nieuwe) bloggers.

 

Wat ik kocht

Ten eerste had ik flink wat uitgegeven tijdens Animecon. Er was ook zo veel leuke dingen die er te koop waren! In mijn filmpje kan je zien wat ik allemaal heb gekocht.

Natuurlijk is mijn boekenkast ook wat rijker geworden met weer een paar boeken! In mijn filmpje kan je zien welke boeken ik al heb gekregen en ik heb daarnaast meteen wat pakketjes op de camera uitgepakt. Nadat ik had gefilmd, kwamen er toch deze maand nog een aantal pakketjes binnen… Oeps! Die komen wel in mijn volgende video.

 

De komende maand wordt ook een drukke maand, ik ga (hopelijk) mijn theorie met rijden halen, ik ga naar Werfpop, een concert van een ontzettend leuke band en naar Londen met een boel gezellig bloggers! In de tussentijd wil ik dan ook nog series kijken, boeken lezen, met mensen afspreken en me voorbereiden op mijn studie… Ik blijf wel bezig zeg!

Hoe was jouw maand?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Succes met je theorie en deze maand las ik ook tien boeken. Ik ben trouwens erg benieuwd naar je recensie van Lobsters!

    1. Bedankt! Die recensie van Lobsters komt er snel! 🙂

  2. Juni was een geslaagde maand zo te zien! Op naar juli 🙂 en succes met je theorie!

    1. Dat was het zeker, en bedankt! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.