De maand oktober + november 2016

En dat kom je erachter dat je nog geen wrap up voor de maand oktober hebt gemaakt… Oeps! Dat ga ik goed maken door een terugblik te werpen op de vorige twee maanden. Wat is er toch veel gebeurd! Zie hier een overzicht met alle boeken die ik heb gelezen, de series/films die ik heb gezien en en de evenementen die ik heb bezocht.

 

Boeken die ik heb gelezen: 13

picmonkey-imageDe maand begon met het lezen van Spel van Angst van Michael Grant, een boek dat mij wist te vermaken, maar wel pas halverwege. Ook las ik het derde deel van Sword Art Online en Vermist van Helen Vreeswijk. Harry Potter is natuurlijk fantastisch, helemaal als je de geïllustreerde versie van het eerste deel kan lezen. De Strijd om Elementia is een hele leuke Minecraft-serie, het derde deel was ook erg gaaf! De Never Evers van Tom Ellen & Lucy Ivison is een wat ingetogen boek, het kwam niet zo goed uit de verf als Lobsters. De beproevingen van Apollo is een nieuwe serie van Rick Riordan en is echt ontzettend leuk om te lezen, ik kom weer helemaal terug in het verhaal van Percy Jackson! The Algebraic A-Z is een boek over Adventure Time, wat mij lekker vrolijk maakte! Guide to the Crystal Gems is een boek over Steven Universe en wist mijn emotionele fanboyhart flink te raken. De Viruscode is de tweede prequel over De Labyrintrenner, waarin ik wat antwoorden kreeg over het verleden van Thomas. Ook herlas ik De IJzerproef van Cassandra Clare en Holly Black. Als laatste las ik twee boeken over Avatar: The Promise en Legacy!

 

 

Series/Films die ik heb gezien:

In deze maanden heb ik een deel van Sword Art Online opnieuw gekeken, aangezien ik de boeken van Fairy Dance las en ik toch even mijn geheugen wilde opfrissen. Ook keek ik alle afleveringen van Steven Universe, een geweldige serie met een hoog feels-gehalte die je zeker moet kijken! Ook keek ik voor de vierde keer Me Earl and the Dying Girl, wat een prachtfilm! Rick & Morty is ook een serie die ik helemaal heb gezien, een serie meer bedoel voor wat oudere kijkers… Deze maanden was Koefnoen ook op de buis, dus dat heb ik ook gezien. Ook keek ik andere Nederlandse series zoals Toren C (hilarisch), Zondag met Lubach (grappig met een actuele en soms wat kritische inslag) en Jeuk (ronduit ongemakkelijk maar zo leuk!). Ook ben ik wat verder gekomen met het derde seizoen van The 100. Deze maanden keek ik ook Pokémon helemaal bij en ging ik verder met How I Met Your Mother. Met mijn huisgenootjes ging ik ook nog naar de bioscoop voor Sausage Party, wat een film zeg! Ook kijk ik vaak op de maandag naar Streetlab en heb ik een paar afleveringen van The Walking Dead gekeken. De Kwis is in november weer terug gekomen, joepie! Ik heb een beginnetje gemaakt aan Re:Zero, maar het weet mij nog niet volledig te grijpen. Ik keek samen met mijn huisgenootjes nog de Pokémonfilm over Hoopa, maar we vonden hem wat idioot. De tweede Pokémonfilm die ik heb gezien ging over Magearna en Vocallion, die wel oké was. Daarnaast ben ik drie keer naar de bioscoop geweest voor Fantastic Beasts and Where to Find Them, wat een geweldige film is dat zeg! Sherlock begint in 2017 met het vierde seizoen, dus ik heb eindelijk verder gekeken in deze serie (nu bezig met het derde seizoen). The Theory of Everything gaat over Stephen Hawking en wordt gespeeld door dezelfde acteur die Newt Scamander speelt, dus die besloot ik ook te kijken. Zootropolis werd mij aangeraden door een huisgenootje. De film was wel leuk, maar werd niet één van mijn favorieten.

boeken-november

Games die ik heb gespeeld:

Ik heb een deel van Pokémon Alpha Sapphire gespeeld. Ik was al redelijk ver, maar nu heb ik de hele verhaallijn uitgespeeld! Ook speelde ik af en toe Pokémon Trading Card Game, een online spel waarin je het kaartspel kan spelen. Ik kocht in november Pokémon Yellow, een van de eerste Pokémonspellen! Heel leuk om dit nostalgische spel te spelen, hoewel het wat langzamer gaat dan de hedendaagse Pokémongames. Als laatste speelde ik eindelijk Pokémon Sun, een spel dat mij tot nu toe enorm bevalt!

 

Evenementen die ik heb bezocht:

In de eerste week van september heb ik een workshop gehad van Best of YA over interviewen en kregen we te horen wat een uitgever nou precies deed. Naast het vieren van mijn verjaardag eind oktober ging ik ook nog naar het concert van Billy Talent, mijn favoriete band aller tijden! Naast het zien van Billy Talent, ben ik ook naar de concerten van Red Hot Chili Peppers, Twenty One Pilots en Bastille geweest (en ja, ik ben blut). Ook bezocht ik Boekhandel Wagner in Sassenheim met de verkoop van Harry Potter en het Vervloekte Kind, waarbij de winkel heel mooi was ingericht. In de laatste week van november ging ik naar de Harry Potter winkel in Utrecht Centraal en ging ik naar een bekendmaking van Boekhandel Wagner: ze openen een escape room! Als afsluiter heb ik voor het promoteam de sleepover van Best of YA bezocht, een heel leuk weekend met leuke activiteiten!

 

Dit waren mijn laatste twee maanden! Naast de evenementen, boeken, series, films en games heb ik ook nog vele leuke uitjes gehad (vaak de stad in), wat vaker op de vereniging geweest (nu ik wat minder ziek ben heb ik daar gelukkig meer energie voor, want ik miste mijn vrienden op de vereniging!) en studeerde ik een hoop. Het gaat eigenlijk best lekker! Ik heb nog veel leuke dingen in het vooruitzicht, dus ik kijk zeker uit naar de komende maanden!

Wat voor leuks heb jij laatst gedaan?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.