De series die ik heb gezien in januari 2021

De eerste maand van januari is voorbij, een nogal vrij vreemde maand. Op seriegebied maakte ik in ieder geval een vliegende start, want ik heb 17 verschillende series gezien! Mijn doel is om in 2021 75 verschillende series te zien, dus ik ben al aardig op weg. Ik keek behoorlijk veel anime, maar ook wat andere series kwamen voorbij.

Laten we beginnen met alle series op Netflix. Ik begon het jaar met het vierde seizoen van Chilling adventures of Sabrina, welke ook het laatste seizoen is. Naar mijn mening een teleurstelling, maar ik had gelukkig niet al te hoge verwachtingen na het derde seizoen. Mijn recensie kan je hier lezen, waarin ik er iets dieper op in ga.

Ik keek het tweede seizoen van Great Pretender, een bijzondere anime over een groep die criminelen probeert af te zetten. Erg gaaf hoe ze manieren bedenken om te infiltreren bij criminelen en uiteindelijk miljoenen verdienen, maar ik heb nog wat gemixte gevoelens over het einde. Het was erg spectaculair, maar wel vergezocht. Wie weet dat er ooit nog een recensie ervan gaat komen, want het i wel een unieke serie.

Daarbij keek ik naar Fate: The Winx Saga, maar deze was eigenlijk vrij slecht. Het is een fantasy tienerdrama, maar dan zonder de transformaties die je kent van Winx en wat personages die mij behoorlijk irriteerden. Misschien dat ik nog een recensie online gooi deze maand, of ik plaats hem wanneer er meer nieuws is over een tweede seizoen.

Het laatste seizoen van Modern Family kwam online op Netflix. Ik hoorde van veel mensen dat het einde niet zo leuk is, maar ik had juist genoten van het laatste seizoen. Zo bijzonder om al deze mensen te volgen in tien jaar, ik zou het zo weer opnieuw kunnen kijken! Deze serie is binnenkort ook te vinden op Disney+, echt een aanrader als je even wilt lachen!

Ik keek iets verder in het derde seizoen van Once upon a Time, maar heel ver ben ik nog niet gekomen. Het is wel mijn plan om in de winter dit derde seizoen af te kijken, dus ik ga er nog goed voor zitten!

Alice in Borderland is een Japanse Netflix Original die echt fenomenaal is. Denk aan dodelijke escaperooms en Hongerspelen-achtige taferelen, dit was echt het bingewatchen waard! Ik raad iedereen aan om deze serie een kans te geven. Ook al is het in het Japans, het is echt een van de tofste series die momenteel op Netflix staat. Ik kan niet wachten op het tweede seizoen!

Tot slot keek ik een groot deel van het derde seizoen van Disenchantment. Nog steeds een komische serie met wat fantasy erin, maar nu nog de vraag of de serie verhaalgewijs echt verder is gekomen. Het is in ieder geval een prima serie voor tussendoor!

Dan door met Disney+, waar ik WandaVision op keek. Ik weet nog niet waar het verhaal precies heen gaat, maar tot nu toe vind ik het erg leuk en ben ik benieuwd wat voor aanknopingspunten deze serie gaat hebben met de nieuwe films in het Marvel-universum. Ook keek ik nog naar een paar afleveringen van Star Wars The Clone Wars, door de Mandalorian wil ik nog meer informatie over dit universum in mij opnemen!

En dan door met verschillende anime, die ik kijk op Crunchyroll en Wakanim, twee sites waar je legaal en (een deel van het aanbod) gratis kan kijken, waarbij de makers toch nog wat inkomsten verdienen.

Op Wakanim kijk ik onder andere naar The Day I Became a God, die een wat teleurstellend einde had. De anime begon heel vrolijk met een vleugje mysterie, maar het einde was wat vreemd en achteraf had ik mijn tijd aan wat beters kunnen besteden. Ook keek ik naar The Promised Neverland, je kan al een recensie lezen van het eerste seizoen, want deze anime is zo zenuwslopend spannend! Ik kan niet wachten om de rest van het seizoen te zien, want het is totaal geen voorspelbaar verhaal en het is lekker creepy. Daarbij keek ik naar Deca-Dence, een verfrissende anime over een wereld waarin de mensheid in een grote wagen leeft en monsters moet verslaan. Het had heel wat unieke plotwendingen en de worldbuilding was bijzonder, maar ik ben ook weer niet laaiend over de animatiestijl van bepaalde personages. Een nieuwe anime is Suppose a kid from the last dungeon boonies moved to a starter town?, een fantasy met een onwijs sterke jongen die juist heel onschuldig oogt. Het is vrij komisch en tot nu toe is het nog niet heel denderend, maar een aflevering per week is prima. Tot slot keek ik naar het nieuwe seizoen van Log Horizon, zo tof dat de anime weer verder gaat! De eerste twee seizoenen geven een realistische en interessante kijk op het ik-beland-in-een-fantasygame-genre, echt verbazingwekkend goed. Een langzame opbouw, maar dan heb je ook wat! Ik ga zeker verder kijken.

Op Crunchyroll keek ik onder andere naar Attack on Titan (dit laatste seizoen is zo briljant en ik zit constant op het puntje van mijn stoel) en Re:Zero (het tweede seizoen). Mijn recensie over het eerste seizoen kan je hier lezen en tot nu toe vind ik het tweede seizoen wel wat beter!

Tot slot keek ik nog wekelijks naar Draadstaal en Wie is de mol. Het is moeilijk te bepalen wie het deze keer is, maar ik neig nu steeds meer naar Renee.

Een flinke lijst, ik kom mijn dagen zo wel door met al die series! Heb jij nog wat mooie aanraders voor mij? Ik hoor het graag!

2 reacties

  1. Mooi doel en al een mooi lijstje. Helaas even geen aanraders, want ik heb geen tijd om series te kijken met onze kleine man van 5 maanden in huis. Ik keek wel altijd veel. Weet niet of je van dit soort series houd, maar ik vind the Handmaid’s Tale echt waanzinnig goed!

    1. Dit wil ik zeker nog zien, lijkt me ijzersterk! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.