De series die ik heb gezien in Maart 2021

In maart heb ik in mijn avondjes vrij vaak de laptop aan gezet om wat series te kijken. Netflix, Disney+, Crunchyroll, Wakanim en de Nederlandse zenders, het kwam allemaal voorbij de afgelopen week!

Op Netflix deed ik het rustig aan, maar ik keek wel veel naar Vikings met een goede vriendin via Netflix Party. We keken het vierde seizoen af, waarin er genoeg schokkende dingen gebeuren. Geen enkel personage is veilig en het is heel gaaf dat steeds meer landen in het vikingstijdperk worden getoond. Al die intriges, bloederige gevechten en onderlinge relaties, het is zo’n spectaculaire serie! Dit jaar ga ik zeker de rest van de serie zien.

Ook begon ik aan Dota: Dragon’s Blood, welke ik binnen een weekendje uit had. Het is gebaseerd op een game welke ik niet heb gespeeld, maar de animatie zag er wel heel goed uit. Het verhaal deed me wat minder, maar misschien geef ik het een tweede kans als het tweede seizoen eraan komt. Verder keek ik op netflix naar Night Stalker: Hunt for a Serial Killer. Spannende documentaire, maar de motieven van de dader werden nauwelijks belicht.

Op Disney+ heb ik ook weer wat leuke series gezien. Zo keek ik naar WandaVision, de laatste aflevering biedt weer een hoop mogelijkheden voor de toekomst van Marvel! Ook keek ik naar The Falcon and the Winter Soldier, die tot nu toe bevalt.

Daarbij keek ik naar het tweede seizoen van Marvel’s Runaways, dat compleet los staat van de Marvelfilms. Het gaat over een groep jongeren die ontdekken dat hun ouders in een criminele organisatie zitten. Elk lid van de groep heeft ook iets bijzonders, zoals een magische staf of een band met een dinosaurus. Het is een onvoorspelbare serie, maar daardoor kan het verhaal alle kanten op gaan en is het verhaal ook divers qua seksualiteit en etniciteit. Maar snel door met het derde en laatste seizoen! Daarbij begon ik aan Scrubs, een komedieserie over mensen die een opleiding doen tot arts in een ziekenhuis. Het is niet ontzettend grappig, maar het weet een balans te vinden tussen humor en drama, en aangezien de serie 9 seizoenen heeft gok ik dat het nog veel leuker kan worden. Ik kijk dus nog even verder!

Dan nog wat Nederlandse series, waar ik er opvallend veel van heb gezien. Z zag ik de laatste aflevering van Wie is de mol, ik had de mol geraden! Ook keek ik naar Zondag met Lubach en naar Even tot hier. Ik keek naar de eerste aflevering van De Verraders (een serie zoals Wie is de mol, waarin drie verraders in een groep elke avond iemand uit het spel kunnen sturen, terwijl iedereen probeert overdag een verrader eruit te spelen). Precies zoals weerwolven van Wakkerdam, maar dan weet je al wie de verraders zijn. Zonde, want daardoor is de spanning er vanaf en alles wordt zo overgedramatiseerd dat het lachwekkend is. Ach ja, er is al een tweede seizoen aangekondigd, maar ik vind het eerder een slap aftreksel. Tot slot begon ik aan de documentaire De kinderen van Ruinerwold, over de familie die afgezonderd was van de rest van de wereld (in 2019 was dit wereldnieuws). De vier oudste kinderen doen hun verhaal, wat erg schokkend is om te zien. Deze zaak is zo gecompliceerd, dus ik ga zeker verder kijken.

Qua anime stond ik niet stil. Zo keek ik naar The Promised Neverland, welke een belachelijk einde heeft en totaal anders is dan de manga. Zonde, maar dat geeft me wel de neiging om de manga te verzamelen. Ik ging ook verder met Log Horizon, nu is er een strijd gaande n wat vrij rustige afleveringen. Suppose a Kid from the last dungeon boonies moved to a starter town heb ik afgekeken, maar was achteraf niet zo bijzonder. Verder keek ik naar Attack on Titan, een fantastische anime en hoewel ik erg benieuw ben naar het einde, doet het ook vast pijn om niet meer uit te kijken naar nieuwe afleveringen. Winter 2022 komt de tweede helft van het laatste seizoen, spannend!

Dit zijn de series die ik de afgelopen maand heb gezien. Wat zijn het er een hoop! Heb jij nog wat toffe series gezien de afgelopen maand, moet ik volgens jou echt nog iets zien? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.