De series die ik heb gezien in September 2020

September was de laatste maand waarin ik nog niet ging werken, dus ik heb daar even veel uitgehaald door wat series te kijken! Zestien verschillende in totaal, waarin verrassend veel anime. Genoeg te vertellen in deze wrap up dus, want ik kan genoeg vertellen over alle bingewatchsessies die ik heb meegemaakt.

Samen met een oud-huisgenootje keek ik naar Love is blind, een realityserie waarin mensen elkaar ten huwelijk vragen zonder elkaar te hebben gezien. Ze konden elkaar alleen leren kennen via hun stem, en na het aanzoek wordt er gekeken of de stellen daadwerkelijk na een maand met elkaar gaan trouwen. Enorm veel drama, aanraders voor mensen die houden van series zoals The Circle en Are you the one! Sommige stellen waren erg fijn en andere stellen waren juist afschuwelijk. Af en toe erg tenenkrommend, maar dat maakte de serie juist vermakelijk.

Ik keek Great Pretender af, een anime op Netflix over een man die bij een organisatie komt die grote criminelen dwarsboomt. Althans, er schijnen nog meer afleveringen te zijn, dus ik ben er nog niet me klaar. Verwacht veel geld, oplichterij en slimme trucs om grote bazen te slim af te zijn. De anime heeft en erg unieke tekenstijl (veel gekleurde vlakken in felle kleuren), maar de personages vond ik iets minder en niet elk verhaal wist me enorm aan te spreken.

Julie and the Phantoms is een serie op Netflix, maar is duidelijk gemaakt door de mensen die meewerkten met Disney-films en series. Het begin is een beetje stroef, maar uiteindelijk vond ik de serie erg leuk! Lees vooral mijn recensie om er meer over te weten te komen. Wekelijks keek ik naar The 100, het einde is bijna in zicht! Als de serie eenmaal is afgelopen, zal ik nog een algemene recensie maken over de hele serie, maar het is zeker aan te raden als je houdt van een meeslepende sci-fi serie met geweld, puberdrama en een grimmige toekomst voor de mensheid.

Ik keek ook nog naar het twaalfde seizoen van RuPaul’s Drag Race met mijn fangirl. Dragqueens worden echt zwaar onderschat, want naast make-up en (zelfgemaakte) kleding kunnen ze ook dansen, zingen, improviseren en acteren. Ik heb zelf jaren toneel gespeeld, dus ik zie hoeveel talent deze mensen bezitten. Daarbij is de show af en toe hilarisch, ik hoop dat meer mensen inzien dat dragqueens indrukwekkende performers zijn. Ik keek ook een stuk van het eerste seizoen, die echt niet zo spectaculair is als de recente seizoenen. De queens zijn niet zo extreem, de catwalk is belachelijk klein en de kwaliteit van het beeld is om te janken. Grappig om te zien hoe klein het begon, en hoe groot het is geworden! Daarbij keken we ook naar Drag Race Holland op Videoland. De eerste aflevering was nog niet ontzettend top (Fred van Leer probeert nog iets te veel RuPaul na te bootsen, maar dat lukt niet helemaal), maar de kandidaten zijn wel erg leuk en ik denk dat er nog veel bijzondere afleveringen aan gaan komen. De tweede afleveringen was in ieder geval stukke beter, er werden veel meer grappen gemaakt tijdens de catwalk die erg scherp waren.

Sword Art Online heeft wekelijks nieuwe afleveringen, en wat zijn ze toch goed! Dit seizoen is veel beter dan de vorige seizoenen, de personages gaan echt groeien en de mate van intelligentie die je ziet in deze toekomst is verbazingwekkend (AI op z’n max). Het vierde seizoen is nu voorbij, en ik heb er echt van genoten. De animatiestijl was echt spectaculair en ik kan niet wachten op het volgende seizoen. Ik heb nu alleen recensies gemaakt van seizoen 1 en 2, maar ik wil zeker de rest ook recenseren!

Re:ZERO Starting Life in Another World is een vrij bekende anime en aangezien het tweede seizoen uitkomt, ben ik er ook maar aan begonnen. Ik heb inmiddels het eerste seizoen gezien, erg vermakelijk en de animatiestijl is erg mooi. Een paar kritiekpunten heb ik er ook bij en het is geen knaller van een serie, maar zeker goede entertainment als anime. Momenteel volg ik op de voet het tweede seizoen, dus ik blijf het wel kijken. Rent-a-girlfriend is een enorme hype in Japan, dus ik gaf de anime een kans. Het is heel puberaal, maar wel een luchtige show, dus ik snap de hype enigszins.

Dragon’s Dogma is een anime die uitkwam op Netflix en is gebaseerd op een game, maar had ook beter een game kunnen blijven… Het verhaal was vrij nietszeggend en voorspelbaar, en de personages waren ook niet al te leuk. Lees vooral mijn recensie om er meer over te lezen, zodat je het erna niet hoeft te kijken. Daarnaast keek ik nog wat afleveringen van Pokémon Journeys, een heel nieuw avontuur waarin Ash met zijn vriend Go vele regio’s afstruint. Ik vind deze reboot best wel leuk, elke aflevering biedt weer wat nieuws!

Het laatste seizoen van iZombie staat op Netflix, dus ik ben nu halverwege dit seizoen. Ik ben benieuwd hoe het eindigt, hoewel het concept van iemands persoonlijkheid deels overnemen door zijn/haar brein een beetje achterhaald raakt. Het is maar goed dat dit het laatste seizoen wordt, anders zou de serie erg uitgemolken zijn.

Op Crunchyroll keek ik wekelijks een nieuwe aflevering van Shokugeki no Soma (deze anime eindigt bijna) en ik begon aan The God of High School, die is gebaseerd op een Webtoon. De serie is erg tof en de gevechtscènes zijn spectaculair, hoewel het verhaal iets te snel gaat. Zo leest mijn fangirl de comic, en die zegt dat er veel meer diepgang is. De anime is dus te gehaast, waardoor ik er niet helemaal lekker in kom.

Zondag met Lubach begint aan het laatste seizoen, tot nu toe zijn de afleveringen erg sterk! Daarbij kijk ik naar Wie is de mol de jubileumeditie. Tot nu toe een van mijn favoriete seizoenen, de kandidaten zijn zo leuk en ik lach me kapot om de gekke taferelen. De opdrachten zijn ook erg vermakelijk en de plottwists in de afleveringen zijn heel anders dan de vorige seizoenen. Ik ben fan, hoewel ik nog niet echt de mol in het vizier heb (zo heb ik weinig punten in de WIDM app).

Een flinke wrap up, ik ben benieuwd of dat volgende maand ook het geval is als ik eenmaal aan het werken ben! Ik heb er in ieder geval een mooie seriemaand van gemaakt. Op naar de volgende maand! Wat is jouw favoriete serie van de afgelopen maand, heb je nog tips? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.