De series en films die ik de afgelopen maand heb gezien

De afgelopen maand ging ik goed aan de slag met series en films. Mijn Serie Challenge staat op het zien van 50 verschillende series, ik zit al op de 13! Mijn Movie Challenge is ook 50 films en daarbij zit ik op de 4. Ik ga prima dus! Een lekker begin van het jaar dus, genoeg te melden over alle series en films die ik de afgelopen maand heb gezien.

 

Ik keek de laatste afleveringen van Steven Universe. Pfoeh, de ontknoping was er gewoon al! Ik had meer afleveringen verwacht, dus ik was wel erg verrast. Het einde vond ik op sommige punten wel iets te gehaast (sommige problemen werden erg snel opgelost), maar ik vond het ook heel spectaculair en er komt gelukkig nog een film aan. Wie weet werken de makers nog aan een seizoen 6, want ik weet zeker dat er nog meer ontdekt kan worden wat betreft de diamonds. Steven Universe is in ieder geval een van mijn favoriete series en ik raad het je zeker aan als je fan bent van series zoals Gravity Falls en Avatar.

Op aandringen van mijn fangirl ben ik ook begonnen aan Once Upon A Time. Ik ben niet de grootste fan van deze serie, maar ik vind het leuker dan verwacht. De special effects zijn niet top, maar het verhaal is vermakelijk. Daarbij vind ik het erg leuk om te raden wat voor sprookjespersonages de personages zijn in het dorp waar het verhaal zich afspeelt en het is gaaf om te zien hoe verschillende sprookjes zijn gecombineerd tot een groot sprookje. Tot nu toe heb ik de eerste elf afleveringen gezien, ik vermoed dat ik aan het eind van het jaar wel verder ben in deze serie. 

Ik ging ook verder met The Disastrous Life of Saiki K. Heel grappig, absurd, echt een anime om je vrolijk te krijgen! Dat is maar goed ook, want ik keek deze anime vaak na het kijken van een aflevering van Black Mirror. Ik keek een deel van seizoen 3 en 4 en de meeste afleveringen eindigen vrij deprimerend. Ik heb ook Bandersnatch (een speciale aflevering van Black Mirror waarin je keuzes moet maken die het verhaal beïnvloeden) gekeken en deze was zo tof! Ik wilde constant nieuwe verhaallijnen ontdekken, echt heel tof gedaan. Ik hoop dat er meer series of films gaan komen waarin je je eigen verhaal bepaalt, want hier geniet ik wel van!

Het derde seizoen van A Series of Unfortunate Events stond op Netflix, dus deze heb ik ook gezien. De serie is erg trouw gebleven aan de boeken, wat ik erg kon waarderen, maar het einde vond ik wat tegenvallen (net als het einde in het boek). Het voelde als een gevalletje lazy writing, aangezien de grote raadsels en mijn verwachtingen niet aan de orde kwamen. Jammer! Een serie die ik volledig heb gezien, is Trollhunters. Deze serie gaat over een jongen die is uitverkoren om trolls te beschermen, een animatieserie die ik echt ontzettend tof vond (deze werd ook aangeraden door bloglezer Jill, nogmaals hartstikke bedankt voor je reactie!). Het einde was gewoon zo pijnlijk, want de serie was voorbij! Gelukkig is deze serie onderdeel van Tales of Arcadia, omdat er in de stad waar het verhaal zich afspeelt meer bijzondere wezens leven. Ik keek dus ook 3 Below, een ander verhaal van Arcadia over drie aliens die zich moeten voordoen als normale mensen. Ook deze vond ik erg leuk en het was gaaf om de personages van Trollhunters vaak te zien. Nu nog wachten op het derde verhaal in deze reeks!

En we gaan door met Netflix! Ik keek ook twee series volledig, zoals You. Dit is een serie over een man die een geobsedeerd raakt over een vrouw, haar stalkt en uiteindelijk haar vriend weet te worden, zonder dat zij weet hoe extreem hij is… Heel tof verhaal, ik kijk zeker uit naar het tweede seizoen! Je raakt wel een beetje bang voor je privacy, want in deze serie merk je hoe makkelijk mensen dingen over komen te weten met een beetje research… Ook keek ik drie seizoen van The Good Place. Dit is een hilarische serie over een vrouw die na haar dood in de good place terecht komt, de hemel dus. Ze is alleen verwisseld met iemand die in deze plek hoorde, want ze was juist een heel slecht persoon die zeker in de bad place hoort. Kan ze de illusie wekken dat ze wel een goed persoon is? Deze serie is echt hilarisch en ik vind de licht ethische insteek in het verhaal ook erg leuk, want wat maakt een persoon goed of slecht? Ik kan niet wachten op het vierde seizoen!

Ik ging ook door met Riverdale, maar ik twijfel nog of ik de serie nog goed vind. De personages doen hele rare dingen en het grote mysterie in het derde seizoen is iets te onlogisch… Ik hoop dat de komende afleveringen veel antwoorden gaan geven over het spel dat wordt gespeeld, want anders denk ik dat ik niet wil beginnen aan het vierde seizoen. Voor de rest ben ik nog begonnen met Titans, een toffe superheldenserie die ik zeker verder wil kijken. Tot slot begon ik aan Brooklyn Nine-Nine, een geweldige sitcom over een politiebureau in een district van New York. Elke agent is wel een geniaal typetje en ik weet zeker dat ik dit jaar alle afleveringen heb gezien van deze serie.

Een serie die ik niet op Netflix kijk, maar juist live zie, is Wie is de mol. Het nieuwe seizoen vind ik erg leuk, hoewel ik niet enorme verwachtingen heb voor een mol. Ik heb in ieder geval het idee dat de mol een man is, maar voor de rest heb ik geen specifieke verdenkingen.

 

En door met de films! Ik keek ten eerste Aquaman in de bioscoop. Nou, DC heeft weer een kleine inhaalslag gemaakt tegen Marvel! Ik vond de film erg mooi om te zien, Jason Momoa is een toffe acteur en er was veel humor in de film, iets wat erg goed werkt. Misschien geen hoogstaande film, maar hij was wel erg leuk!

Met vrienden keek ik How to train your dragon, een beetje als opwarmertje omdat ik nog de derde film wil zien. Daarbij keek ik ook Next Gen op Netflix, een animatiefilm over een wereld waar veel robots zijn en de mensheid compleet van ze afhankelijk is. Een rebels meisje wil helemaal geen robot, maar wordt vrienden met een robot die hele speciale bedoelingen heeft… Helaas vond ik deze film echt slecht. Het verhaal was heel raar, de hoofdpersoon was ontzettend irritant en het einde was vreemd. Nee, hier ben ik geen fan van, doe mij Big Hero 6 maar!

Tot slot keek ik The Nutcracker and the Four Realms. Visueel gezien was deze film erg mooi en de personages waren interessant, maar het verhaal had niet echt veel pit en het einde was heel snel afgerond. Niet een hele bijzondere film, maar ik vond dit vervolg op de originele notenkraker wel vermakelijk.

 

Pfoeh, wat een groot overzicht! Ik ga in ieder geval goed wat mijn challenges betreft, dus dat gaat dit jaar vast top worden. Heb jij nog aanraders qua series en films voor mij die jij de afgelopen maand hebt gezien?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.