De series en films die ik heb gezien in Juni 2020

In juni heb ik flink veel lopen bingewatchen. Ik ging als een speer door verschillende series heen, en wist ook nog weer een aantal films te kijken. Genoeg te bespreken dus in dit maandelijkse overzicht!

Er stonden twee nieuwe seizoenen online van Modern Family op Netflix, dus deze had ik heel snel gezien. Het negende seizoen keek ik al in mei, het tiende seizoen bekeek ik in juni! Weer een erg leuk seizoen, denk dat het nog bijzonder wordt als de serie eenmaal eindigt… Ook ging ik met mijn fangirl She-Ra and the Princesses of Power volledig kijken (ik keek het voor de tweede keer), wat een geweldige serie is dit zeg! Lees vooral mijn recensie om overtuigd te worden deze serie een kans te geven. Ook keek ik naar Space Force, een komedie (met uiteindelijk een scheutje drama) over een legerbasis bedoeld voor de ruimte. Ik ben nog niet volledig overtuigd, maar een tweede seizoen (als die bekend wordt gemaakt) wil ik zeker een kans geven.

Too Hot to Handle is zo’n tenenkrommende serie, maar ik keek het samen met een oud-huisgenootje aangezien we wel houden om te cringen. Een sociaal experiment wat echt nergens over gaat, maar wel prima tijdverdrijf. Ik keek ook een deel van het tweede seizoen van The Order. In principe een toffe fantasy, maar een groot deel van de personages vind ik zo verschrikkelijk irritant dat ik niet helemaal weg ben van deze serie. Ik keek ook nog naar nieuwe afleveringen van The 100 (lekker spannend!) en Rick & Morty (zoals gewoonlijk erg absurd).

Kipo and the age of wonderbeasts kwam uit met een tweede seizoen, die ik echt veel toffer vond dan het eerste seizoen! De serie is veel complexer dan ik in eerste instantie had gedacht. Je volgt in deze serie Kipo, een meisje die leeft in een toekomstige wereld waarin dieren mutanten zijn geworden, waarvan sommige gigantisch zijn. Het tweede seizoen had wat plottwists waar ik stomverbaasd over was, kom maar door met het derde seizoen! Beastars is een anime waar ik veel over las in de Aniway, die echt stukke intenser is dan ik in eerste instantie had verwacht. Echt een hele sterke anime, heel origineel en weet vele thema’s aan te kaarten! Ik kan in ieder geval niet wachten op het volgende seizoen. Ik keek ook verder met Hi Score Girl (het tweede seizoen is tot nu toe niet heel denderend) en Shokugeki no Soma (al dat eten is verrukkelijk, maar de serie wordt wel extremer wat betreft reacties). Ook begon ik opnieuw met My Hero Academia, zodat mijn geheugen volledig opgefrist is als de film over de anime in de bioscoop verschijnt. Zo tof om weer opnieuw te zien!

Tot slot nog wat Nederlandse series, zoals Tokidoki (programma met Paulien Cornelisse over Japan, de ene aflevering is wel beter dan de ander aangezien sommige stereotypen Japanners hard worden benadrukt), Even tot hier en Draadstaal. Klikbeet is ook weer begonnen, tot nu toe weer erg grappig!

Op Disney+ staat nu Maleficent 2: Mistress of Evil, een prima vervolg en op visueel gebied was het echt adembenemend. Het verhaal zelf? Dat wist me eerlijk gezegd niet enorm te pakken, aangezien een paar dingen zeer voorspelbaar waren.

Special Correspondents keek ik op Netflix, aangezien ik meer van Ricky Gervais wilde zien. Het gaat over twee mannen die werken voor het nieuws en naar een oorlogsgebied worden gestuurd, maar door een foutje kunnen ze niet het vliegtuig halen. Ze duiken onder bij bekenden en als het oorlogsgebied eenmaal uit de hand loopt, denkt de baas van de journalisten dat zij in het gebied zelf zitten, waar ze zich wat uit moeten bluffen. Helaas vond ik deze film niet enorm grappig, en was ik eerder gefrustreerd rondom bepaalde personages die zo oneerlijk reageerden. Jammer!

Violet Evergarden: Eternity an the Auto-Memory Doll is weer een special van een prachtige anime, hoewel deze special nog niet heel veel emoties naar boven wist te halen (ten opzichte van de serie). Maar goed, er komt nog een film aan over Violet, die wil ik zeker zien!

A Whisker Away op Netflix is een animefilm over een meisje die kan transformeren in een kat, totdat het compleet fout gaat… Een leuke combinatie van Spirited Away en katten, maar echt heel origineel is het ook weer niet. In ieder geval wel een aanrader, want de beelden waren erg mooi en de hoofdpersoon is heel anders dan de standaard hoofdpersoon in verhalen.

See You Yesterday werd getipt door Linda van de podcast Geeky Dingen, een film die ook wat te maken heeft met de Black Lives Matter-beweging. Erg indrukwekkende film! Het gaat over twee jongeren die een tijdmachine weten te maken en terug de tijd in gaan om een heftige gebeurtenis te veranderen.

Dit zijn de series en films die ik de afgelopen maand heb gezien. Het is een hoop, wat ik ook zeker wil doorzetten in juli!

Wat is jouw favoriete film/serie van de afgelopen maand?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.