De series en films die ik heb gezien in Mei 2020

In mei heb ik zeker weer wat mooie films en series gezien. Ik heb goed gebruik gemaakt van Netflix, maar keek ook naar wat series op tv. Zeker op het gebied van series ging ik hard, aangezien ik mijn Serie Challenge heb opgehoogd. Eerst wilde ik 40 verschillende series kijken, maar nu zet ik het op 60 omdat ik er al overheen ben gegaan!

Ik begon de maand met het afkijken van Community. Een erg hilarische comedy vol originele afleveringen die haast als een parodie aanvoelen. Ontzettend van genoten, hoewel de serie na het vierde seizoen wat afzwakt. Ik keek ook naar The Midnight Gospel, een serie waarbij de makers flink wat drugs bij hebben gebruikt… Toch erg intrigerend, zeker omdat de gesprekken in deze serie vrij bijzonder zijn. Het gaat over een jongen die VR-werelden in kan gaan en daar een podcast opneemt met bewoners van andere werelden. Heel absurd, van de makers van Adventure Time! Into the Night bekeek ik ook, een Vlaamse Netflixserie waarin de zon zo gevaarlijk is, dat iedereen sterft. Een groep in een vliegtuig vliegt in de nacht, op de vlucht voor de zon. Erg spannend en interessant concept!

Ik keek eindelijk het eerste seizoen van Once Upon a Time uit. Ik ging meteen door met het tweede seizoen, die vrij goed begint. Ik keek ook naar de miniserie Hollywood, die zeker een geromantiseerd beeld geeft van Hollywood. Het tweede seizoen van The Hollow kwam online, die ik ook snel had gezien. Prima vervolg, het wist redelijk dat belachelijke einde van het eerste seizoen recht te zetten. Daarbij keek ik ook het eerste seizoen van Never Have I Ever, ook een sterke serie met veel diversiteit en tal van puberonderwerpen die worden besproken!

Ik begon aan het tweede seizoen van The last kids on earth, maar ik ben afgehaakt. Toch niet zo leuk als gedacht! Ik begon wel aan Big Hero 6 De Serie, die best leuk is. Ik wil zeker de rest gaan zien! Ik ging ook verder met The 100, het vierde tot en met het zesde seizoen gezien! Het wordt wel een beetje te veel, maar ik ben alsnog benieuwd naar het laatste seizoen. De eerste aflevering had ik daarvan gezien, het is meteen weer enorme chaos. Daarbij keek ik naar het laatste seizoen van She-Ra and the Princesses of Power. Wat een mooi einde zeg! Ik ben ook weer de serie opnieuw gaan kijken, dit keer met mijn fangirl.

Too Hot to Handle begon ik te kijken, ik heb bijna de volledige serie gezien. Wat een hoop drama en gekke mensen, maar zeker fascinerend om te zien. Ook keek ik naar het derde seizoen van Magic for Humans, wat een geweldige serie! Echt geniale trucs, maar ook nog eens vol humor. Echt aan te raden als je houdt van illusionisten! Daarbij kwamen nieuwe afleveringen uit van Rick & Morty en twee nieuwe seizoenen van Modern Family, zo leuk om weer te zien! Een serie die echt fantastisch is, is Derek. Ricky Gervais speelt daar een aandoenlijk man in een bejaardentehuis. Zo schattig, zo grappig, maar ook wat treurig. Echt aan te raden als je After Life leuk vindt!

Nederlandse series heb ik ook gezien. Zo keek ik naar Draadstaal, Even tot hier en Tokidoki. Erg grappig, en door Tokidoki krijg ik weer veel zin om naar Japan te gaan. Dit land is gewoon zo divers, echt prachtig! Daarbij keek ik ook naar 3 op Reis in Japan en Reizen Waes, die ook door Japan reizen. Ik wil nu al een lijst maken met plekken die ik wil bezoeken als ik terugga…

De eerste film die ik in mei keek was The Half of It, een film die echt een YA-boekverfilming-vibe afgeeft. Zeker een mooi verhaal met wat diversiteit erin en verschillende onderwerpen die worden behandeld, hoewel er naar mijn idee nog wel meer uit de film gehaald kon worden.

Tag is een hele grappige film over een groep volwassenen die al jaren tikkertje met elkaar spelen. Leuke actie, prima acteurs en een wat apart einde. Maar goed, de moeite waard als je een avondje goed wilt lachen.

American Reunion keek ik met vrienden via Netflix Party. De originele films heb ik jaren geleden gezien, leuk dat alle oude acteurs weer meedoen. Veel was ik een beetje kwijt geraakt, maar grappig dat de filmreeks nog een soort afsluitende film heeft.

Dit zijn de films en series die ik de afgelopen maand heb gezien. Wat is jouw favoriete film en/of serie van de afgelopen maand? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.