De series en films die ik in januari 2020 heb gezien

In januari waren er genoeg leuke films en series die ik wilde kijken. Mijn wrap up voor series en films is lekker groot, net zoals mijn wrap up voor boeken! Ik stelde mijn fandoms niet teleur deze maand, want ik heb zeker genoeg aandacht aan ze besteed. En dat terwijl ik mijn master doe!

Ik begon het jaar met afkijken van het eerste seizoen van The Witcher. Ik ben een groot fan van deze serie geworden. Mooi fantasygehalte, toffe personages en een slotaflevering waardoor ik heel nieuwsgierig ben geworden naar het tweede seizoen. Dat zal nog even duren (er gaan geruchten dat het volgende seizoen pas eind 2021 komt), maar ik wacht geduldig af!

Mijn fangirl en ik keken naar het tweede seizoen van You, waarin Joe aankomt in California en daar weer door gaat met stalken, hoewel dit seizoen een andere kant op gaat. Ik had er zeker van genoten en je leest er alles over in mijn recensie die er aan gaat komen! Ik kijk in ieder geval uit naar het derde seizoen.

Ik keek verder met The World according to Jeff Goldblum, die bepaalde onderwerpen waar ik nooit iets mee heb gehad interessant weet te maken. Elke week weer een heel ander onderwerp, hoewel sommige afleveringen me uiteindelijk meer aan weten te spreken dan anderen.

Ik keek vorig jaar naar The Mind Explained, dus in januari keek ik naar de soortgelijke serie, Sex Explained. Korte afleveringen voor tussendoor waarin verschillende aspecten zoals affectie en zwangerschap werden besproken, best interessant! Daarna ging ik meteen door met The Circle, een show waarin acht deelnemers in een groot appartementencomplex zitten en alleen met elkaar kunnen spreken door social media. Erg cool om te zien hoe verschillende mensen (waarvan een paar een catfish zijn) elkaar beoordelen en elkaars berichten interpreteren. Het is wel enorm Amerikaans en iedereen doet zo overdreven, maar het is wel een prima show om te kijken als je even wil cringen om bepaalde mensen.

Ik keek ook Raising Dion af. Dit eerste seizoen had een mooie opbouw en Dion zelf is een heel grappig jochie, maar ik ben nog niet helemaal enthousiast over het feit dat er een tweede seizoen komt. Mijn recensie over deze serie komt er snel aan, net zoals een recensie over Dracula, een serie over de beroemde vampier door de makers van Sherlock. Een serie van drie afleveringen van elk anderhalf uur, dus binnen een dag af te kijken! Ik keek ook naar de documentaire Don’t F*** With Cats, die gaat over een man die begon met katten vermoorden, om vervolgens iemand te vermoorden en op de vlucht te gaan. Een hele heftige docu, helemaal omdat de laatste vijf minuten alles een hele bijzondere twist geven.

Ik bekeek de nieuwe afleveringen van Rick & Morty, die weer erg absurd waren. Ook begon ik aan Lost in Space, een redelijk simpel verhaal over mensen die neerstorten op een onbekende planeet met een vreemde soort robot, maar wel lekker voor tussendoor. Het heeft een prima vaart, maar helaas een herhalend patroon. Wel geniet ik van de meeste personages, dus ik wil zeker het derde seizoen gaan kijken. Wie is de mol is weer begonnen, dus uiteraard ging ik kijken met mijn familie. De afleveringen van The Good Place gaan ook weer door, dus de serie is nu op zijn einde gekomen! Ik heb de laatste afleveringen in februari gezien, maar ik moet zeggen dat ik de serie erg geslaagd vind. Het heeft zo veel humor, hele uitgesproken personages en veel filosofische kwesties rondom het leven na de dood. Met een vriendin begon ik aan The Legend of Korra seizoen 2, mijn favoriete seizoen van de serie. Heerlijk om weer terug te kijken!

Ook ging ik verder met Pokémon Sun and Moon en The Mandalorian. Pokémon heeft vaak afleveringen vol spektakel en legendarische Pokémon, terwijl andere afleveringen dan weer nergens over gaan. Ik ben zelf echt weg van The Mandalorian. Het heeft een fijne verhaallijn met in elke aflevering weer een nieuw avontuur en ik ben zo dol op Baby Yoda! Ik hoop in februari het hele eerste seizoen gezien te hebben. Het tweede seizoen van Sex Education kwam uit, die ik ook ontzettend snel had gezien! Echt weer een fantastisch seizoen waarbij ik een connectie had met letterlijk elk personage. Heel realistisch en het bespreekt veel thema’s over de puberteit, echt een aanrader! Ik begon ook aan Ares, een Nederlandse Netflix original. Een horror over een studentenvereniging, die ik ook al snel had afgekeken. Beter dan ik had verwacht, maar sommige dingen uit de serie vond ik nog een beetje vaag. Tot slot begonnen mijn fangirl en ik aan het derde seizoen van The chilling adventures of Sabrina! In de eerste aflevering gebeurde iets waarvan ik dacht dat dat juist een probleem zou vormen voor het hele seizoen, dus ik vond het tempo heel hard gaan. We zijn nu op de helft en vinden het seizoen zo veel leuker dan de eerste twee seizoenen, dit seizoen bingen we snel uit!

In januari keek ik ook wat films. Zo keek ik naar de laatste Star Wars-film, waar je hier mijn recensie over kan lezen. Hoe langer ik over deze film nadenk, hoe meer gemengde gevoelens ik er bij heb. De makers deden hun best om er een mooi einde aan te breien met wat nostalgische gevoelens erin verwerkt, maar soms werkte het niet helemaal en werden veel dingen uit de vorige films compleet naar beneden gehaald.

Daarnaast keek ik Then Came You (die op Netflix te zien is als Departures), een film in de trant van The Fault in our Stars. Erg toffe acteurs die erin spelen en een echte tranentrekker, mijn recensie komt er nog aan! Mocht je in ieder geval zin hebben in een jankfilm met wat humor, is deze zeker aan te raden.

Ik keek ook naar Ni no Kuni, een film die is gebaseerd op een game. Wel een heel ander verhaal, maar het had een mooie animestijl en het verhaal was zeker vermakelijk. Zeker het einde vond ik prachtig! Er zal nog een recensie verschijnen over deze film.

Dit zijn de films en series die ik zag in januari. Welke series en films heb jij gezien, wat was je favoriet van de afgelopen maand? Vertel vooral je tips, ik ben benieuw!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.