De series die ik heb gezien in februari 2021

In februari heb ik vaak streamingsdiensten zoals Netflix, Disney Plus, Wakanim en Crunchyroll erbij gepakt, want ik had zat series die ik wilde kijken. Ondanks dat er door corona minder series en films online komen, wist ik mezelf gelukkig nog genoeg te vermaken. Ik heb weer genoeg series te bespreken, dus hierbij het overzicht van de afgelopen maand.

We beginnen met de series op Netflix, gek genoeg maar twee. Ik keek ten eerste het derde seizoen van Disenchantment af. Het derde seizoen vond ik erg grappig en de stemacteurs zijn ontzettend goed. Dit seizoen heeft meer pit dan de vorige seizoenen, maar het moet je wel een beetje liggen. Het eindigt in ieder geval met een mooie cliffhanger, dus kom maar door met het vierde seizoen!

Verder begon ik aan het vierde seizoen van Vikings. Ik keek deze serie jaren geleden met een goede vriendin en nu gaan we eindelijk verder. Het gaat nu ook heel makkelijk via Netflix Party, zodat we gewoon vanuit thuis allebei ernaar kijken en met elkaar kunnen spreken over de aflevering. We kwamen er met gemak weer in en willen de serie haast wekelijks gaan kijken, want het is erg spannend en geen enkel personage is veilig. Die ruige Vikingen kunnen er wat van!

Op aanraden van mijn zusje begonnen mijn fangirl en ik aan Behind her eyes, een korte serie die is gebaseerd op een boek van Sarah Pinborough. Mijn fangirl had dit boek al gelezen en zei al dat het einde een enorme mindfuck heeft en plottwists die je niet ziet aankomen, en tot nu toe bevalt het enorm! Ik ben erg benieuwd naar het schijnbaar schokkende einde, ik vraag me af of ik het kan voorspellen. Tot slot keek ik bij een vriendin nog een paar afleveringen van het tweede seizoen van RuPaul’s Drag Race.

Op Disney+ keek ik naar WandaVision, een serie waar ik wekelijks naar uitkijk. Aankomende vrijdag is de laatste aflevering, ik kan niet wachten op het einde! De serie begon volgens sommigen op het begin wat apart, maar ik vind het echt een geweldige serie welke veel mogelijkheden biedt voor het Marvel-universum. Ook vind ik alle referenties naar (oude) series heel grappig, elke aflevering is weer uniek en ik kan hierdoor ook niet wachten op de volgende films en series van Marvel!

Daarnaast keek ik naar Marvel’s Runaways, een serie van een groep pubers die ontdekken dat hun ouders in een kwaadaardige gemeenschap zitten. Het is een hele mysterieuze serie met flink wat subtiele diversiteit en ik ben nu al bij het tweede seizoen. Het is een serie die onvoorspelbaar is, dus het kan echt alle kanten op gaan. Ik kijk nog vrolijk verder, want de serie heeft drie seizoenen.

Dan door met de anime die ik heb gezien. Zo keek ik naar The Promised Neverland, het tweede seizoen breidt de wereld echt uit en de strijd tussen kinderen en demonen die kinderen opeten is erg spannend en ik ben erg benieuwd hoe de anime zich vordert. Ook zou ik de manga willen verzamelen, want de stijl spreekt me erg aan en ik hoor veel verhalen over dat de manga iets anders is.

Ook keek ik elke week naar Attack on Titan, dit vierde en laatste seizoen is zo spannend! Nu zitten we op een wat rustig moment in het seizoen, maar ik gok dat er nog genoeg epische momenten gaan komen. De anime laat vooral zien dat niemand echt aan de goede kant staat, maar dat wraak verschrikkelijke dingen kan veroorzaken. Het laat de gruwelen van oorlog zien, en dat inclusief titanen met bijzondere krachten. Ook hiervan zou ik wel de manga willen verzamelen, want het verhaal heeft zo veel lagen en ik zou er graag nog meer over willen lezen.

Suppose a kid from the last dungeon boonies move to a starter town? is een anime die wekelijks een nieuwe aflevering heeft op Wakanim. Het gaat over een jongen die ijzersterk is, maar heel onschuldig overkomt en in een klein dorp meer wilt leren. Iedereen is in shock als ze zien hoe sterk deze jongen is, en dat terwijl hij zo bescheiden en onwetend is over zijn enorme krachten. Erg grappig, maar niet de meest denderende anime.

Re: Zero Starting life in another world kijk ik ook wekelijks, het tweede seizoen wordt getoond op Crunchyroll. Een seizoen waar personages meer achtergrond krijgen, maar de afleveringen vind ik wel een tikkeltje lang. Deze isekai is in ieder geval iets anders dan de typische anime waarin de hoofdpersoon in een magische wereld terecht komt, dus ik ga wel verder kijken.

Tot slot Log Horizon, een andere isekai waarin gamers in hun fantasygame belanden, welke erg lijkt op onze huidige wereld, maar dan met fantasyelementen. Het is een anime die een realistische kijk geeft op het belanden in een fantasygame, zo kijken ze naar aspecten zoals voedsel verbouwen en de economie. Een hele maatschappij wordt gevormd en focust zich minder op de actie, maar is wel erg interessant. Het derde seizoen is nu uit (en dat terwijl de vorige seizoenen uitkwamen in 2013 en 2014), maar gelukkig kwam ik met een recap weer helemaal in het verhaal.

Ik ben ook weer verder gaan kijken met Pokémon Journeys, een prima serie voor tussendoor, maar de serie gaat echt alle kanten op met alle regio’s en willekeurige avonturen. Nu ben ik bij een Kalos-special waarin ze vooral de nieuwe regio laten zien, dat kan nog wel een bijzonder avontuur worden. Ik kijk ook wat afleveringen in het Japans en ik kan zelfs na al het Japans leren wat gesprekken begrijpen, wat erg leuk is om te merken.

Tot slot nog wat televisieshows die ik zag, zoals Make-up Cup, waarin Nicky Tutorials op zoek gaat naar een volgende make-up artiest. Allemaal kinderen tussen de dertien en zestien jaar doen mee, drie van de tien kandidaten zijn zelfs jongens! Het talent wat deze kinderen bezitten is echt zo indrukwekkend en een tweede seizoen is al aangekondigd. Elke aflevering is ook maar 25 minuten, en het is gewoon terug te kijken. Daarbij keek ik wekelijks naar Zondag met Lubach en naar Wie is de mol, en ik gok dat Renée het is (hoewel ik Charlotte een leukere mol zou vinden).

Dit zijn de series die ik keek in februari. Een prima lijst, en dat terwijl er nog genoeg series zijn die ik wil gaan oppakken. Zo veel series, zo weinig tijd! In maart weet ik niet of ik met een verhuizing erg veel kan zien, maar daarna hoop ik weer lekker veel avonden voor de buis te zitten. Wat is jouw favoriete serie van de afgelopen maand? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.